coupe 1.6 16v odstranitev katalizatorja in sredinskega lonca

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
opel_tadej
Kraj: Maribor

coupe 1.6 16v odstranitev katalizatorja in sredinskega lonca

Odgovor Napisal/-a opel_tadej »

gre se za avtomobil megane coupe 106KM letnik 1999.
namrec zanima me kaj se lahko dogaja z motorjem ce odstranim katalizator ter sredinski lonec? ter se tole sem opazil da mi pri kolektorju malenkost tesnilo ki pride izmed kolektorja ter glave motorja pusca... je to velika izguba moci ? ali pa poraba vecja?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: coupe 1.6 16v odstranitev katalizatorja in sredinskega l

Odgovor Napisal/-a robertp »

:smt002
Zadnjič spremenil robertp, dne 02 Mar 2011, 08:14, skupaj popravljeno 2 krat.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
opel_tadej
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a opel_tadej »

robertp napisal/-a:
opel_tadej napisal/-a:gre se za avtomobil megane coupe 106KM letnik 1999.
namrec zanima me kaj se lahko dogaja z motorjem ce odstranim katalizator ter sredinski lonec? ter se tole sem opazil da mi pri kolektorju malenkost tesnilo ki pride izmed kolektorja ter glave motorja pusca... je to velika izguba moci ? ali pa poraba vecja?
Zakaj bi pa to počel? Kat ima svojo vlogo...

Aja, si vasezaverovan sebičnež, ki ga briga kakšen zrak dihajo drugi in tudi ti, važen je da bo tvoj kup plastike malo bolj prdel in imel desetinko sekunde boljši pospešek...

Fant moj, tudi sportska kola imajo kate pa piskre, je pa res da športne ki pa stanejo šuške. Torej nasvet; če si ne moreš privoščiti kvalitetne in sprejemljive rešitve potem raje ne počni nič...

Moral sem...
hehe :) gre se za to da je prenizki avto in nasedem. dvigoval pa ga nebom :) zato pa sem vprasal :) no kat bo po verjetnosti ostal sredinski pa gre dol :)
Uporabniški avatar
MarcY
Kraj: Stranice

Odgovor Napisal/-a MarcY »

js mam odstranjen srednji lonec, in ga lahko komot, razlike tak ni nobene. razen ce se imas kak sportn lonec, pol zna bobnet. js bi se kat odstranil, sam bi blo preglasno.
kolk avtov je na svetu in ti bos dihal slabsi zrak ce je en avto brez kata. lahk bi vsepovsod drugje zacel obtozevat ko pa bogega enega megana.
Uporabniški avatar
jero_13

Odgovor Napisal/-a jero_13 »

robertp napisal/-a:

Aja, si vasezaverovan sebičnež, ki ga briga kakšen zrak dihajo drugi in tudi ti, važen je da bo tvoj kup plastike malo bolj prdel in imel desetinko sekunde boljši pospešek...

Fant moj, tudi sportska kola imajo kate pa piskre, je pa res da športne ki pa stanejo šuške. Torej nasvet; če si ne moreš privoščiti kvalitetne in sprejemljive rešitve potem raje ne počni nič...

Moral sem...
Dej mal smiri no... Kok folka se tko fura, pa kolk folka se še bo... Pa tud večina katalizatorjev starejših od 10 let ne opravja svoje vloge tko kokr bi moral zarad iztrošenosti. Mal dvomim da boš plunu unih 300€ ko bo tvoj odpovedu...
Slika

Drive it like you stole it.

Član Renault kluba Slovenije
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz sem na svojem odstranu katalizator, ker je bil hin. Mel sm namen novega kupit. Pol sm mel tehničnega in sem ga naredu brez katalizatorja. Jaz sem samo WTF? Gledal sm na števčke gor, je blo skos na meji ampak je šlo čez. Pol mi je rekel un tam da eni majo dva katalizatorja. Prvi pride takoj za kolektorjem, zato sem tudi naredil pline najbrž.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

opel_tadej napisal/-a:
robertp napisal/-a:

Moral sem...
hehe :) gre se za to da je prenizki avto in nasedem. dvigoval pa ga nebom :) zato pa sem vprasal :) no kat bo po verjetnosti ostal sredinski pa gre dol :)
Si razmislil, da bi našel ploščatega (da ga magari daš narediti)? Lahko se bo kaj elektronika pritoževala...
Sicer pa tako, pri tvojem letniku je lahko že pred upokojitvijo ali pa ne...

Ampak kako da nasedeš s srednjim katom zadnjim loncem pa ne, pa je večji?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

js sm tudi nasedal samo s kat in sred loncem,pol sm sredinskega odstranil kat pa je ruzil ker zadnji je kr skrit notri kat pa gleda ven iz une plocevine zascitne,usaj na mojmu kaj ces,brez pa je bil tako glasen da je kolega ki zivi 2 km stran vedu kdaj se uziga moj avto.Sj lahko das use stran pa mas tudi odzadaj sportni lonec pa nebo glasen...js mam nekega remus f 80 -100 mm pa ni nic glasen...sj navsezadnje je tvoja izbira..
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Elektronike nima kaj pritoževat, ki sonda je pred katalizatorjem.
Odgovori