Megane in elektricni pomik?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
markob

Megane in elektricni pomik?

Odgovor Napisal/-a markob »

Kolegica ma megana ,predzadnji model 2005 in se ji brez razloga spusti sovoznikovo steklo in tako ostane, na servisu ugotavljajo ze 10ic da pac nimajo pojma kaj bi bilo narobe. Mene pa zanima ce je kdo ze imel tak problem, ker me res zanima kaj motorcku sporoci da gre odpret steklo, mislim nevem a gre preko racunalnika ta kontrola, motorcek sam od sebe nemore met take napake pomojem?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Megane in elektricni pomik?

Odgovor Napisal/-a robertp »

markob napisal/-a:Kolegica ma megana ,predzadnji model 2005 in se ji brez razloga spusti sovoznikovo steklo in tako ostane, na servisu ugotavljajo ze 10ic da pac nimajo pojma kaj bi bilo narobe. Mene pa zanima ce je kdo ze imel tak problem, ker me res zanima kaj motorcku sporoci da gre odpret steklo, mislim nevem a gre preko racunalnika ta kontrola, motorcek sam od sebe nemore met take napake pomojem?
Pomik stekel krmili računalnik potniške kabine (UCH). S stikalom daš po multipleksu le signal UCHju kaj želiš.
Ali ga koleščka stikalo (menjaš lahko samo v paru na voznikovih vratih ali posamezno na sovoznikovih vratih) ali pa UCH. Stikala so dokaj poceni nasproti računalniku...

Imel isti problem, ko se niso hotela zapreti stekla ne glede na to kako sem pritiskal na stikala. Po ponovnem zagonu vozila je zadeva delovala b.p.
Vsakršna podobnost z Windows ni naključna. :evil:
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Možno je, da se spusti samo, ker "zazna", silo pri zapiranju to pa on predvideva, da ej roka vmes med steklom in vrati in odpre nazaj okno, da te nebi preščipnal.

ali pa je kratek stik kje na signalu, jaz bi probal dol odklopit stikalo. možno je tud, da niso vredu skalibrirana stekla, ker jih je treba naučit kje je zgornja pozicija.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
robertp

meganeman napisal/-a:Možno je, da se spusti samo, ker "zazna", silo pri zapiranju to pa on predvideva, da ej roka vmes med steklom in vrati in odpre nazaj okno, da te nebi preščipnal.

ali pa je kratek stik kje na signalu, jaz bi probal dol odklopit stikalo. možno je tud, da niso vredu skalibrirana stekla, ker jih je treba naučit kje je zgornja pozicija.
Signal je multipleks. Nimaš kratkega stika, ker če bi bil kratek stik bi bila veselica (zaklepanje, stekla, ogledala... skratka UCHju bi se skegljalo). Kalibracija stekel nima druge veze kot pri impulznem pomiku (daljši pritisk na gumb in odpre/zapre steklo v celoti). ČE je steklo neskalibrirano se ne odpre/zapre v celoti (se pomika samo ko držiš gumb, pa še to v korakih)
Uporabniški avatar
markob

Odgovor Napisal/-a markob »

Steklo se odpre samo od sebe nevem po 6ih urah, kr naenkrat, lahko na par dni ali vec, manj, pac ni neke logike.
Uporabniški avatar
robertp

markob napisal/-a:Steklo se odpre samo od sebe nevem po 6ih urah, kr naenkrat, lahko na par dni ali vec, manj, pac ni neke logike.
Ker je zelo neenakomeren interval zadeva s poizkušanjem lahko traja... Na sovoznikovih vratih lahko odklopiš samo pomik tega stekla, na voznikovih vratih pa odklopiš par (torej pomik levega in desnega stekla), saj je stikalo dvojno, nanj se priklopi en konektor.

Če boš ravno šel na metodo izločanja stikal.
Moje mnenje je, da ti ga UCH kvačka. Servis vabi s svojo diagnostiko...
Odgovori