xenon laguna 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

jaz nimam avtomatske nastavitve :p

sam xenon luči in žarnice :p
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

vem ja, ti maš na parabolo, zato lih sprasujem one ki majo lečo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Sej sm ti napisu - dvakrat se dvignejo.
Uporabniški avatar
sinko

ja 484 sprejel tvoj odgovor, mogoče še kak al sma edina? saj IIIka ma pomojem isto
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

No danes sem bil še posebej pozoren- ko jih prižgem grejo najprej dol pol pa dvakrat gor. Tako je pri meni, trojke pa naj povejo svoje :D

lp
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Potem ti izgleda delujejo, vsakomur gre dvakrat gor dol, kaj bi rad? Računalnik testira pozicijo. Imaš pa dva senzorja, eden spredaj, edan zadaj. Zadaj vulkanizerji radi zvijejo nosilec, poravnaj ga v pravilno lego, pa ti bo snop pravilno visok. Preveri še mehansko zvezo, da ni iztaknjena.
Uporabniški avatar
sinko

ewo najdli krivca, tester pravi, sprednji senzor fuč, nihanje tokokroga, najverjetneje zalit od vode, meša se zgleda potenciometru, cena novega 160€ :mad: , grem razdret pa da vidimo če še bo živ
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

sam tale sprednji senzor je vezan tudi z esp-jom, men je vklapljalo napako ko sem zapeljal čez grbino in se je prižgala lučka za abs in esp, pa sem ga podrl spucal, vzrok voda, tko da sedaj ni nobenega problema več. luči pa se pri moji l.2002 premaknejo 2X.
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
sinko

polanc kje je bla voda? med konektorjem in senzorejm? tu mam jaz suho ko poper, brez sledi kake vode, mozakar mi je sicer zatrdil, da so žice cele, ler to baje tudi javi na testerju. Jaz sem ga zdaj vzel dol in vidim da tu ni odkrivanja tople vode, podret se samega snzorja ne da, edino z nosilca ga lahko dol vzameš, bom vido ju3 ga bom dal nazaj na konektor pa bom probal ročno to podrkat, če bo, če ne pa treba drugega. Klical danes gelipterja feštajna pravi da nima, pa ne ve za nobeno zbito. Mater se je že začelo :mad:
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

oksidiran konektor,pa faj ga pregon
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
Dark_T

Odgovor Napisal/-a Dark_T »

sinko napisal/-a:ewo najdli krivca, tester pravi, sprednji senzor fuč, nihanje tokokroga, najverjetneje zalit od vode, meša se zgleda potenciometru, cena novega 160€ :mad: , grem razdret pa da vidimo če še bo živ
Pozdravljeni, da tudi jaz uporabim to starejšo temo za podobno vprašanje kot ga je postavil sinko. Sem lastnik lagune 2 ph2 (l. 2006), ki je opremljena tudi s ksenonkami. Lahko potrdim tudi sam, da so se (do nedavnega) luči ob startu motorja dvignile dvakrat. Lepega dne se več niso dvigovale, ampak so svetile samo ca. 2m pred sabo - zelo moteče.

Sem šel na servis, da so Lagunko priklopili na tester in je očitno fuč senzor za regulacijo nivoja luči. Sicer sem si snop začasno nastavil ročno, ampak to ni to. Vem da novi senzor stane ca. 160 EUR. Imam tudi kataloško številko: 82 00 265 356 pa bi prosil če kateri od vas morda ve, ali gre za tukaj za sprednji ali zadnji senzor...

Mi lahko kdo opiše ali še boljše kakšna slika, kje se ta senzor nahaja, da ga poskusim popraviti, očistiti, naravnati...

Drugače sem z avtom zelo zadovoljen.

@sinko: kako si rešil težavo, si popravil senzor ali si moral nabaviti novega.

Hvala in lp
Uporabniški avatar
sinko

Dark_T meni je crknil tudi senzor oziroma bolje rečeno to je en potenciometer, ki se nahaja na enem nosilci če snameš sprednje levo kolo vstran. Ne moreš ga zgrešit eno tako srebrno palčko ma ki se pomika gor in dol odvisno od položaja avta. Velika verjetnost je da je inštalalcija od potenciometra in ne vem kam gre pol v avto na kaki računlanik da je zanič, obvezno priklopi na tester pa naj ti tudi pomerijo sam potenciometer, če vejo seveda. Jaz mam novega sicer od scenica letnik 2010, ki je delujoč, je pa problem ker mi je zgleda inštalacijo nekje preribalo, pa še nisem odkopal qr*e, vsake tolko cajta se mi luči nastavijo ko prižgem pol spet ne ostanejo pa vedno v neki nevtralni višini, da ni previsoko in ne prenizko. Razdiral bom ko mi bo.

Dark_T daj predstavi to tvojo pošat v galeriji, kaj mas za opremo? Glede na to da mas xenon ni lih obična
Uporabniški avatar
Dark_T

Hej hvala za info in nasvete, bom malo pregledal vso zadevo pa tudi instalacijo, če tudi meni slučajno prebija. Upam, da kaj zrihtam. Javim.
Sicer pa Renault - nikoli dolgčas :)
Aja, moja ima opremo GT. Bom predstavil. 8)
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

meni se je pa samo vzvod, ki obrača potenciometer, staknil iz vilice.
Imam tudi slikce kako zgleda, če želiš ti jih lahko pošljem, dobiš ga pa za prvim levim kolesom, tako kot ti je povedal že sinko. Drugi senzor je pa zadaj pri zadnjem, mislim da levem, kolesu.

Lp, A
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Dark_T

hvala ti za info. Res bi prosil za slikce, če jih slučajno imaš. Lahko da se je meni zgodilo tudi kaj podobnega.

Moj mail je:
[email protected]

Kako si kaj zadovoljen s tvojo Laguno? Se mi zdi da je tudi med redkimi pticami 127 Kw na dizlu mora kr fajn it + pa še poraba verjetno ni velika. Imaš čipano?

LP
Odgovori