postar07 napisal/-a:Bor napisal/-a:Pazit morš, da daš žarnico pravilno noter, ker če jo narobe zarvtiš jo vseeno prime vendar postrani. Ko gledaš luč se ti zdi da je vse vredu, samo ceste pa ne osvetlji enako. Tak problem sem mel k sem kupu rablenga megana sta bli obe žarnice postrani noter. Luči so svetle kot bi mel 2 svečke noter.
točno tako meni sveti, na zunaj zgleda da je vse OK, žarnica na otip zgleda da je fiksirana...
zadnjič mi je na tehničnem komaj spustil čez, je rekel, da mi sveti komaj cca 30% kot bi moralo. Sedaj sem bolj pozoren in dejansko res v pravi temi, mi zelo malo osvetluje vozišče pred menoj, vsak ki me po AC prehiti, mu veliko bolje svetijo luči kot meni.
Sedaj moram preveriti, če je žarnica pravilno nameščena in ni postrani...
Če je to vzrok je OK. Upam,da ni kaj drugega narobe ss amo lučjo. Megane II je letnik 06
Res je, žarnice niso bile pravilno nameščene kljub temu, da so bile fiksirane. Sedaj ko sem jih pravilno namestil, sveti OK.
Avto sem z dvigalko toliko dvignil (guma se je še dotikala tal) na voznikovi strani, da sem lahko z glavo šel v blatnik in s pomočjo baterije videl kako to sploh zgleda. Na sovoznikovi strani, pa sem dvignil pokrov motorja in odstranil eno zaščitno plastiko, tako, da sem tudi tam lahko z zzgornje strani videl s prostim očesom, če je žarnica pravilno nameščena. Skratka, če je le dober mm drugače zasukana že ne sveti več, tako kot bi morala.
Pomagal sem si s pomočjo slike - glej link, ki ga je nekdo objavil malo višje. Sicer pa če to delaš v garaži, že takoj po jakosti in obliki snopa na steni opaziš, kdaj je in kdaj ni pravilno žarnica nameščena.