menjava ojničnih ležajev-na koliko kilometrov?
menjava ojničnih ležajev-na koliko kilometrov?
zanima me na koliko kilometrov se pri lagunah in nasplošno pri renaultovih dci motorjih menja ojnične ležaje? tnx za odgovore 
X2fuegogt napisal/-a:Nisem imel ravno lagune, ampak v Fuegotu 1.4 sem imel 280.000 prevoženh, pa je mašina šla kot po maslu, nikoli odprta. Èe je mašina v štartu v redu, menjavaj redno olje in to je to.
Jaz sem jih menjal na 100000 ob velikem servisu ker sem drugi lastnik in nikol neveš kaj je blo prej z avtom. Če si pa prvi lastnik pa pomoje res ni potreben ta poseg v kolikor si upošteval nasvet fuegogt in ostalih.
lp
in jaz nisem prvi lastnik, s tem da je prejšnemu malo pred NM odprlo turbino, a ko so jo menjali niso menjali tudi ležajev. zato me je zanimalo vaše mnenje. drugače pa sem umirjen voznik in kot sem že napisal v enem od postov cenim to kar si kupim z lastnim trudom, se pravi da je ne tiščim niti ko je topla, kaj šele ko bi bila mrzla
je pa baje cena ležajev cca 60 evrov kopija in 140 evrov original. sam pa tega ne grem delat, ker je le skoz do sedaj bil delan na renault servisih in tko naj ostane. na druge avtu ki ga imamo doma pa ni panike, tud generalno če je treba, hehe
no tule bi še jst neki uprašu.
glede na to da jst s svojim meganom delam bol kratke razdalje je možno da bojo šli ojnični ležaji zaradi tega prej po gobe?
delam pa v večini res kratke razdalje (večinoma do 10km) in se avto komaj ogreje na delavno temp. ali se pa sploh še ne pa ga moram že ugasnit. tako je zdaj približno že pol leta, prej pa je bil avto od novega vožen večinoma na dolge relacije (vsaj 120km na dan) sicer ko je avto mrzel ne gre obratomer čez 2k ampak me useeno skrbi da se bojo pojavile težave.
mi svetujete še kaj glede na kratke razdalje (še pogostejša menjava filtrov, olja)?
avto je megan 1.9dci 145000km, servis je delan skos na 15kkm.
hvala za odgovore
lp drejc
glede na to da jst s svojim meganom delam bol kratke razdalje je možno da bojo šli ojnični ležaji zaradi tega prej po gobe?
delam pa v večini res kratke razdalje (večinoma do 10km) in se avto komaj ogreje na delavno temp. ali se pa sploh še ne pa ga moram že ugasnit. tako je zdaj približno že pol leta, prej pa je bil avto od novega vožen večinoma na dolge relacije (vsaj 120km na dan) sicer ko je avto mrzel ne gre obratomer čez 2k ampak me useeno skrbi da se bojo pojavile težave.
mi svetujete še kaj glede na kratke razdalje (še pogostejša menjava filtrov, olja)?
hvala za odgovore
lp drejc
Na tvojem mestu bi ga zamenjal za bencinarja.drejc88 napisal/-a:no tule bi še jst neki uprašu.
glede na to da jst s svojim meganom delam bol kratke razdalje je možno da bojo šli ojnièni ležaji zaradi tega prej po gobe?
delam pa v veèini res kratke razdalje (veèinoma do 10km) in se avto komaj ogreje na delavno temp. ali se pa sploh še ne pa ga moram že ugasnit. tako je zdaj približno že pol leta, prej pa je bil avto od novega vožen veèinoma na dolge relacije (vsaj 120km na dan) sicer ko je avto mrzel ne gre obratomer èez 2k ampak me useeno skrbi da se bojo pojavile težave.
hvala za odgovore
lp drejc
to pa nekak ni opcija, ker avto in vse v zvezi z avtom poznam od 1. km naprej kar je zame veliko vredno, poleg tega sem kar precej v avto že vložil in sem z njim tudi zelo zadovoljen. z drugim avtom je pa spet loterija.
če bi prej vedel da se bo tako obnilo sploh nebi kupil dizla, vendar sem službo dobil precej bližje kot sem predvideval.
če bi prej vedel da se bo tako obnilo sploh nebi kupil dizla, vendar sem službo dobil precej bližje kot sem predvideval.
- lagunabreak
enak si kot jaz! to sem veseldrejc88 napisal/-a:no tule bi še jst neki uprašu.
hvala za odgovore
lp drejc
dns ma pa avto neki čez 162.000km...letnik 2002
- lagunabreak