Thalia pije nenormalno

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Thalia pije nenormalno

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Motor je 1.4 8v in prej sem delal z normalno vožnjo z polnim tankom okoli 700-750 km sedaj sem pa nonstop na benzi saj naredim z enim tankom komaj 400km :shock:. Kaj bi lahko bil vzrok. Benz kakor sem gledal nikjer ne pušča sem pa opazil da se v prostem teku čuti kot da bi nihali obrati pa tudi da motor ni več tako odziven kot je bil prej.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lamda sonda.
Uporabniški avatar
matey18

Sej se mi je zdel da bi lahko blo to ampak se nism mogu spomnt kako se reče. Čemu pa služi ta lamda sonda?

edit:nima veze sm že najdu :o
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Tudi jaz ima podoben problem z scenicom, samo da poraba spet ni tako katastrofalna, samo odzivnost je manjša, kot sem navajen, Zgleda, da je res pri meni sodna potem. Si kaj gledal cene, kje bi bilo to najceneje?
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Lambda sonda se standardno menja šele na 160kkm ali več. Običajno je za večjo porabo kriv senzor temperature, ki krmili ECU, torej avto stalno teče pod zaugom. Tudi štantgas ne pade na 700 obratov.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tako kot pravi joztom, s tem da zaradi okvarjenega senzorja temp vode lahko avto tudi ugaša, ne drži minimuma, ker ga zaliva.
Najboljše je preveriti senzor. To se da narediti tudi doma, če imaš multimeter.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Drmo napisal/-a:Tako kot pravi joztom, s tem da zaradi okvarjenega senzorja temp vode lahko avto tudi ugaša, ne drži minimuma, ker ga zaliva.
Najboljše je preveriti senzor. To se da narediti tudi doma, če imaš multimeter.
Spiš quick guide! :P
Slika
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Zadeva ima kombinirani senzor, torej dva NTC v enem ohišju. So trije kontakti, ena meritev je med dvemi pini, očitno tistima, ki sta bolj skupaj na robu, druga pa med preostalim sredinskim pinom in maso. Za vrednosti meritev nimam podatka. Renault 8200561449 ali Facet 7.3252 pri Copex.
Tine91

Odgovor Napisal/-a Tine91 »

Tudi sam imam problem z visoko porabo pri CLIO 1.4 letnik 95. sem pa opazil, da je lambda sonda odšipnjena. Sedaj pa nevem kaj je razlog za to, da je. Ali je le sonda hin in je bil prevelik strošek to menjat ali je hin lotuta? Kako naj to preverim, da vidim kaj je zanič. Nebi rad namreč menjal napačne stvari, saj kakor vem so to kar dragi špasi (sonda okoli 100€? je to res? )

Hvala in Lp
Uporabniški avatar
matey18

Pri meni je šlo normalno čez tehničnega kjer je meril tudi izpušne pline. Mehanik je rekel kao delamo premajhne relacije kjer se avto tudi ogreje ne in zato toliko kuri. Ampak če smo prej delal 700km z isto vožnjo zdj pa 400 pol to ne more bit
Tine91

Odgovor Napisal/-a Tine91 »

Čez tehničnega (plini) je šlo brez vseh problemov tudi pri mojem cliotu. Morem povprašat mal mojga mehanika kaj bi vse mogu rihtat pa da malo pregleda loputo pa tole.
Uporabniški avatar
trinity

Odgovor Napisal/-a trinity »

matey18 napisal/-a:Pri meni je šlo normalno čez tehničnega kjer je meril tudi izpušne pline. Mehanik je rekel kao delamo premajhne relacije kjer se avto tudi ogreje ne in zato toliko kuri. Ampak če smo prej delal 700km z isto vožnjo zdj pa 400 pol to ne more bit
Kakaj pa termostat? Kolikšno si imel prej porabo na 100 in koliko sedaj.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Je že vse napisano. Termostat, senzor temp hladilne tekočine, lambda. To je treba preverit. Loputa tukaj nima nobene veze.
Enigma motorsport
Odgovori