Megane II redni servis - kje v Lj in moje iskušnje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
tinodj
Kraj: Lj

Megane II redni servis - kje v Lj in moje iskušnje

Odgovor Napisal/-a tinodj »

Meni zanima kje ostali v LJ opravljate vaš redni servis, oz. ce mi lahko poveste kakšen pooblaščenec ali pa tudi ne, sam da ni drag. Jaz sem mojega megana kupil pri AH Real in tudi sem tam naredil moj prvi servis.

Kolk me je stalo? - slabih 200eur.

Samo ojle(ne vem kakšno je bilo, na računu pa je pisalo mi se zdi 5W40, znamko pa ni bila zraven, lahko da je bilo ELF?) je bilo 80eur.

Delo tam nekam okrog 60eur (preverjanje avto, menjava olje in podobno).

Ostalo so bili pa še filter za kabino in neki 1-2eur tesnila.

Račun imam v avto, ampak dobro se spomnim na te postavke. Lahko jutri preverim bolj detalno.

Preden sem šel na servis pa sem jih poklical pa tudi ko sem že bil tam povprašal kolk me bo stalo in so mi rekli okrog 140eur. Sem se strinjal in glej pride račun in mi rečejo 200eur.

Ko omenim da so mi prej rekli drugo ceno, pravijo da nikamor to ni bilo napisano, da je zdaj tolk prišlo in da moram plačati. Meni se zdi preveč, oz. da so me mal nategnile, kaj pa vam?

Drago se mi zdi tudi zaradi te linke:

http://www.zgajner.si/slike/cenik%20servisov.pdf
1000038 MEGANE II 1,4 16V 98KM 98,21
torej 2krat cenejse kot sem placal v AH REAL.

pa še ta link:
http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... nf-5w40-5l
bobo.89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

če že hočeš servisirat pri pooblaščencu potem pojdi na servis Luštrek pri Medvodah, renault Preša Cerklje, renault Malgaj bi tud znal bit v redu. nikakor pa ne na vodovodno! tam bi naredili vse, da te nategnejo ko psa! take izkušnje imam jaz in večina znancev.

jaz osebno servisiram pri ''popoldancu'' iz Medvod, v roku mesca dni bo tud odpru novo delavnico iz vsemi aparati, od polnenja klime do optike;) lahko ti dam kontaktno številko če te zanima.
tinodj

bobo.89 napisal/-a:lahko ti dam kontaktno številko če te zanima.
Najprej hvala lepa za tisti pooblaščenci, kontakto številko pa me zanima ker nasljedni servis se mi bliža. Lahko na PM mi jo daš.
Ko bom slišil razliko se bom odločil - pooblaščenec ali ne :)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

bobo.89 napisal/-a:če že hočeš servisirat pri pooblaščencu potem pojdi na servis Luštrek pri Medvodah, renault Preša Cerklje, renault Malgaj bi tud znal bit v redu. nikakor pa ne na vodovodno! tam bi naredili vse, da te nategnejo ko psa! take izkušnje imam jaz in večina znancev.

jaz osebno servisiram pri ''popoldancu'' iz Medvod, v roku mesca dni bo tud odpru novo delavnico iz vsemi aparati, od polnenja klime do optike;) lahko ti dam kontaktno številko če te zanima.
Luštrek ni pooblaščenc za Renault...
Preša? To kar sem danes doživel pri telefonskem naročilu? Po moje bo enkrat za trikrat; prvič zadnjič in nikdar več... Sicer imam razlog da grem tja, ampak brrrr...
Malgaj? Če se mi (glede na lastne izkušnje in tukaj s foruma) pred njihovim servisom avto pokvari ga odvlečem v Šiško...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
tinodj

robertp napisal/-a:
Preša? To kar sem danes doživel pri telefonskem naročilu? Po moje bo enkrat za trikrat; prvič zadnjič in nikdar več... Sicer imam razlog da grem tja, ampak brrrr...
Malgaj? Če se mi (glede na lastne izkušnje in tukaj s foruma) pred njihovim servisom avto pokvari ga odvlečem v Šiško...
Torej kam?
Uporabniški avatar
robertp

tinodj napisal/-a:
bobo.89 napisal/-a:lahko ti dam kontaktno številko če te zanima.
Najprej hvala lepa za tisti pooblaščenci, kontakto številko pa me zanima ker nasljedni servis se mi bliža. Lahko na PM mi jo daš.
Ko bom slišil razliko se bom odločil - pooblaščenec ali ne :)
Glej, saj delo se pri pooblaščencu ali kvalitetnem serviserju, ki ni ravno fušar pod kozolcem (takemu tudi feltne na šajtrgi ne dam popravit) ne razlikuje bistveno... A misliš da ima Luštrekov Tomaž uro dela pa po 10 EUR? Preje 25 EUR, no pooblaščenc je tam nekje.
Nanesejo pa cene olja... Pri popvrečnih 5 litrih nanese lahko razlika tudi 40 EUR (nazadnje akcija v LeClercu kjer je bilo 2+5l ELF 15W40 za dizle 25 EUR napram 12 EUrR ali več/l pri poblaščencu ali npr vsaj 8 EUR/l pri splošnem serviserju).
Pooblaščenc ima normirana dela in ti zna isto stvar 2x zaračunat (npr. pri velikem servisu ti posebej računa menjavo jermenov, napenjalcev, črpalke in posebej servis), medtem ko ti splošni mehanik to zaračuna enkrat. Oba pa uporabljata kvalitetne dele za drugo vgradnjo, ni nujno da so brendani z Renaultovo značko, so pa isti OEM proizvajalci... Medtem ko za fušarja nisem prepričan kaj ti bo vgradil v avto...
Pa tole da nabavljaš dele sam... Dvomim da boš dobil toliko popusta kot ima mehanik rabata, ne veš 100% kaj moraš kupiti niti nimaš izkušenj katere kombinacije delov pašejo skupaj (ali so to že sestavljene garniture ali posamezni kosi, kateri se med sabo "razumejo")...

Če rabiš še kakšnen kontakt, sporoči...
Uporabniški avatar
robertp

tinodj napisal/-a:
robertp napisal/-a:
Torej kam?
Again, kam bi pa želel? Če pooblaščenec, potem je AH Real kar dobra izbira. Lahko tudi Kalana v Šiški (pri pivovarni Union). Če maš avto, starejši kot 6 let imajo sedaj neke popuste na servise...
Luštreka poznam samo tako, po klepariji. Mislim pa da ni napačen. Lahko še Kreka iz Dorfarij... Oba sta sodelovala z Renaultom (pooblaščenci), Krek je "ma men"
giorgi

Odgovor Napisal/-a giorgi »

tinodj napisal/-a:
robertp napisal/-a:
Torej kam?
Krošelj na Lavrici, 800 m od obvoznice
http://www.avtoservis-kroselj.si/Ales_Kroselj.htm

jaz sem bil zadovoljen: odnos, cena,...
tinodj

Zagotovo bo pooblaščenec, samo kateri pa še ne vem. AH Real - vedno imam odlicne izkušnje z njimi - fer in korekten odnos, ampak zadnjič se mi je zdelo res pre drago. V Šiški pa sem bil le enkrat in so me nekaj nategnili pa še mal na to zaje*avali tako da hočem več iti tja.

Torej ... bom mal poklical te pooblaščence pa bom primerjal cene. Tudi se bom mal več potrudil na real-u da dobim ceno ki so mi povedali pred servisa (tam okrog 140eur)
bobo.89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

robertp napisal/-a:
bobo.89 napisal/-a:če že hočeš servisirat pri pooblaščencu potem pojdi na servis Luštrek pri Medvodah, renault Preša Cerklje, renault Malgaj bi tud znal bit v redu. nikakor pa ne na vodovodno! tam bi naredili vse, da te nategnejo ko psa! take izkušnje imam jaz in večina znancev.

kako luštrek ni več? ja nevem, lani je še biu, se opravičujem za pomoto!
kar se pa tiče malgaja in pa unih šalabajzerjou iz vodovodne...NI PRIMERJAVE!
Uporabniški avatar
robertp

bobo.89 napisal/-a:
robertp napisal/-a:

kako luštrek ni več? ja nevem, lani je še biu, se opravičujem za pomoto!
kar se pa tiče malgaja in pa unih šalabajzerjou iz vodovodne...NI PRIMERJAVE!
Res je, pri Malgaju so veliki Šalabajzerji v primerjavi z AH Real...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Nekaj jih je na tem forumu. Lahko rečeš mojemu bratu (Drmo.JR), potem imaš pa še tomaž-a(MODRIdirkač) iz Mavčič. Verjetno bi se našel še kdo.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

DrnoJR pa si rešen. Nardi supr, hitr, ugoden. Delovni čas fleksibilen. Razmerje Price:Performance = supr
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Odgovori