Pri zagonu Megane|| močno zaropota

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Štarter!
Jermenica!
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

loputa za klimo
bezovc

Odgovor Napisal/-a bezovc »

Pozdravljen!
Imam enake težave z avtomobilom. ko ga vžgem hladnega močno zaropota kakšno skundo in potem neha. Imam pa tudi problem ko mi med vožnjo v križišču avtomobil kar ugasne. Obrati padejo in avtomobil crkne. Osnažili smo zračno loputo ampak nič bolje. Prosim za odgovore,

Lp Janez
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Verjetno je jermenica.Si že mel velki servis?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

bezovc napisal/-a:Pozdravljen!
Imam enake težave z avtomobilom. ko ga vžgem hladnega močno zaropota kakšno skundo in potem neha. Imam pa tudi problem ko mi med vožnjo v križišču avtomobil kar ugasne. Obrati padejo in avtomobil crkne. Osnažili smo zračno loputo ampak nič bolje. Prosim za odgovore,

Lp Janez
Bo treba kar menjat loputo,tuki nimaš praktično kej čistit... ...aja še prej preveri:
- cinšpule-tuljave
- kable elektrike...+ svečke
- oba senzorja položaja odmične gredi in glavne gredi!!!!
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Slabo olje ali neprehoden filter. Uporabi polno sintetiko 5W40 in pol merice STP dodatka za olje.
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

imel sem isti problem, kadar je bil mrzel avto in ko sem prvič hotel vžgati je zaropotalo, potem pa ugasnu kar sam od sebe. Peljal sem ga do svijega mehankarja, kjer je takoj rekel jermenica in bilo je res. Ti pa svetujem da čimprej menjaš, ker verjemi ni fajn da še kej drugega zaropota
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

joztom napisal/-a:Slabo olje ali neprehoden filter. Uporabi polno sintetiko 5W40 in pol merice STP dodatka za olje.
Če bo menjal samo olje za nekaj časa res nebo ružilo,ampak ne dolgo.Tu treba jermenico menjat.
Uporabniški avatar
joztom

Regljanje ob zagonu je posledica sklofanega olja. Jermenica pa kovinsko zaropota, pri novejših avtih pa jo obrne.
bezovc

Odgovor Napisal/-a bezovc »

Ja veliki servis je bil opravljen pred dvema letoma. Sicer ga je opravljal sivi mehanik kateri ma avto servisira že ves čas od kar ga imam to je tri leta prej je bil pa vožen na pooblaščeni servis. Najlepša hvala za odgovore in pomoč. Sedaj se bo začelo raziskovanje in popravila.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ne vem kako je to slišat ampak mogoče izpuh zadane ob zaščito?
Uporabniški avatar
kupi
Kraj: Dobrepolje

Odgovor Napisal/-a kupi »

Koliko pa pride menjava jermenice pri takem meganu, se pravi 1.6 16V od letnika 2004 naprej, na uradnem servisu?
Uporabniški avatar
brko

Odgovor Napisal/-a brko »

Pozdravljeni.

Meni so jermenico menjali še v garanciji in sicer na Scenicu 1,6 letnik 2007. Ker se ob menjavi jermena menja tudi zobati jermen in še neke stvari, je popravilo nekje okoli 500 EUR, na uradnem servisu seveda.
Brko
Uporabniški avatar
joztom

Nekateri motorji ob odvitju jermenice gredo iz faze. Moj npr. nima tega (F4R794) in je bilo en teden po menjavi jermenov možno zamenjati jermenico, ker je na kajlo. Je pa 10 minut dela, če je tako, jermenica je bila pa 202€. Bi moral povedati tip avta in motorja, pa bi kaj več povedal iz dokumentacije.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kako se pa sploh lahko ugotovi da je motor izven faze? Rabiš kako posebno orodje za to?
Odgovori