Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Čez koliko let bo kletka montirana v avtu? :lol:
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

kaj pa rabiš kletko, a boš mel tigra not?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

@mloncar: Kje ti vidiš kletko, če pa so samo cevi? Pa če ti pravim, da je to oprema za štalo :)....
Drugače pa slabo spremljaš tole temo :lol:. Saj sem že pred časom napisal, da bo to kar sprašuješ, verjetno nekje okoli 2015 :lol:.

@Shusuglao: Iz te kletke, ki jo Lončar omenja bi tiger brez problema pobegnil :D.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Od česa so pa tiste plastike v ozadju?
Uporabniški avatar
andrej86
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Odgovor Napisal/-a andrej86 »

mloncar napisal/-a:Od česa so pa tiste plastike v ozadju?
zgleda ko neki poliester boki -ala maxi varianta :D
Uporabniški avatar
schkorc

Tiste stvari v ozadju naj vas zaenkrat ne motijo :)... pač vozim Renaulta in me je že dlje časa strah, kako naj ohranjam avtomobile več let brez rje... toliko zaenkrat (oziroma toliko za precej časa :lol:)...

@mloncar: Kaj ti imaš občasne izgube spomina :lol:.

LP, Primož
Uporabniški avatar
schkorc

Kot smo sedaj že ugotovili je v moji okolici še nekaj tako ali drugače podobnih avtomobilskih navdušencev. Včasih smo dejansko cele dneve viseli skupaj, predvsem med/pod avtomobili in ustvarjali kar je bilo v naših (predvsem finančnih) močeh. Časi se spreminjajo, prišle so obveznosti, pa za nekatere težko sprejemljive službe in z njimi povezani delovni časi, spet za druge stanovanjski problemi in visoki finančni vložki, spet tretji so si začeli ustvarjati družine in tako naprej. Časa za naš hobi je žal vedno manj. Tako se nam sedaj le redko uspe srečati na kakšni pijači, da kakšno rečemo in skupaj sanjarimo o projektih, ki nas že dalj časa mučijo (še dobro, da imamo skupen kafič/vulkanizerja :D), kaj šele da bi se kdaj spravili k dejanski izvedbi kakšnega projekta. Delno tudi zaradi tega imajo avtoslalomi zame prav poseben čar, ker zaradi njih par dni pred slalomom te naše garaže in delavnice oživijo in se spet začnejo ponovno pripravljati avtomobili kot v starih časih. Takrat se zdi, da ne obstaja nič drugega, da nihče kar naenkrat nima nobenih obveznosti, da je vse kot pred leti. Kaj bi dal, da bi bil vsak dan vsaj malo podoben tistim dnevom. Takrat praktično ni mogoče, da če se tudi čisto na slepo odpraviš na potep (ne glede na uro :)), da ne bi našel vseh kolegov na svojem mestu (ali pa združenih pri kakšnem večjem problemu :)). To me spominja na čase pred mobilnimi telefoni, ko smo se tako na slepo brez vseh težav vedno našli (mislim, da je bilo takrat lažje).

Takole recimo izgleda pri Mateju (Dule-tu) večer pred slalomom :lol:
Slika

Slika

Slika

Nekako tako kot pri kakšni dami, ki ne ve katere čevlje bi izbrala, se tudi tukaj pojavi vprašanje: "Katerega bi pa danes izbral?" :D...

LP, Primož
Uporabniški avatar
rifasiemp

Odgovor Napisal/-a rifasiemp »

hehe.... "urejeno" delo :D pr kaki F1 ekipi bi bli ponosni... ;) Ko že glih omenjaš slalome... Kak pa kej za letos kaže ? S5 kak sestanek bi bil dober... tokrat z mal vec realnimi izvedbami ?

lp
Slika
Uporabniški avatar
schkorc

@rifasiemp: Seveda je urejeno delo :D, kakšna F1 neki, WRC tam bi bili ponosni na nas :lol:.

Kar se tiče pa slalomov pa itak sam veš kakšno je stanje, bolj slabo. Zato vsa čast RGRacingu, ki še niso obupali in dejansko še vedno premikajo stvari. Pri nas "šempetranih" se je ustavilo, društvo itak ne obstaja več predvsem zaradi problemov z AŠ2005, pa tudi premalo nas je ostalo. Dejansko sva od naših mogoče še samo 2, ki bi se lotila organizacije, prav tako nas je vseh skupaj še samo 5-7 takšnih, ki sploh še vztrajamo pri teh avtomobilih. Vedno bolj očitno pa se zdi, da časov kjer smo sodelovali v precej večjem številu z boljšimi/lepšimi polovicami ipd, žal ne bo več.

Sicer sem lansko leto sedel na parih sestankih z novimi interesenti/organizatorji, kot ponavadi je bilo predebatiranega precej, ampak v praksi ni potem bilo iz vsega nič, mogoče pa letos.

Za piko na i, so se lani precej razširili Raceland Trackdayi, predvsem pa TimeAttacki. Na ta način smo vseeno prišli na svoj račun in čeprav to ni slalom, ki ima za nas drugačen čar, smo se pa vsaj pošteno navozili. Ravno na takšnih Trackdayih in TimeAttackih pa je bilo (pre)pogosto slišati kritike na račun slalomov, češ da koliko (vožnje) za podoben denar dobiš na slalomu in koliko recimo na TimeAttacku. In potem te mine do vsake organizacije, ki bi že tako ali drugače bila zahtevna. Žal je tako, da slalomi niso namenjeni ravno temu da se navoziš, ampak temu da tekmuješ in pokažeš kaj znaš. Sama organizacija dobrega slalomoma ni niti približno primerljiva z (trackdayovskim) TimeAttackom in zato je žal potrebnega več vsega, predvsem denarja.

Jaz še vseeno ne mislim obupati in sem še vedno pripravljen sodelovati in po vseh mojih močeh pomagati pri takšnih in podobnih projektih.
Se strinjam, da kak sestanek ne bi bil napačen... Če ima kdo željo pomagati in sodelovati pa se lahko javi ( [email protected] ).

LP, Primož
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Včeri sm se mal vozu po kaplji vasi, pol sm šou pa čez prebold domov mim tvoje bajte...lepa pridobitev :)
Uporabniški avatar
schkorc

Z omenjenim večerom pred slalomom v prejšnjem postu, sem imel v mislih večer pred 13. Avto slalomom Ivarčko jezero, ki je potekal 13.9.2009. Nekaj foto gradiva se je našlo tudi iz tega slaloma. Pa bom spet za spremembo malo manj pisal in namesto tega raje lepil več fotk :)...

Takole so izgledali boksi:
Slika

ker sem prejšnjič na Ivarčkem bil tako "dober" s dCi Cliom, da me je prehitelo precej ljudi :), sem se tudi tokrat tega slaloma spet udeležil s dCi Cliom :D (ampak tokrat se mi je celo uspelo uvrstiti na stopničke :lol:)
Slika

Slika

Slika

Takole zgleda ta proga onboard:

Ne ozirajte se na komentarje sovoznika :)... nekaj mu je bilo slabo pa je nekaj godrnjal... pa za gume se je sekiral kot da so za večno :D

seveda so tudi tokrat bili prisotni še ostali, Luka in Grega (ki je tudi privozil stopničke), ki sta oba vozila z Meganom Turbo
Slika

Slika

Matej s svojim Cliom (nalepka na zadnjem steklu -> če rabi kdo ugodno avtovleko ;))
Slika

mogoče bi lahko prilepil še sovaščana in R5 z 1.8 8V motorjem (ki precej pogosto vrti v prazno :) )
Slika

Pa še nekaj fotk kar tako...

Isti zavoj, ter razlika v stilu vožnje in razlika v podvozju :) (gledan recimo sprednji odbijač)
Slika
Slika

še bolj očitna razlika :D
Slika
Slika
Avtorji fotk (po spominu): Peshovski, croma_man in nekaj malega mloncar

Na slalomu sem se začel zagrevati za malo lepšega Clia. Razlog je bil ta, da sem imel na voljo veeliiiko časa za občudovanje, ko sem čakal na svojo vožnjo, zraven mene pa parkiran tale RS
Slika

Slika

Slika
Fotke: moja Nokia :)

Sicer sem si že pred časom rekel, da ne bom sanjal in da se bom s športniki omejil na tiste moje "stare gare", avtomobili za vsak dan pa bodo novejši nešportniki, ker se mi zaradi precej prevoženih kilometrov enostavno ne izide. Ampak sem vseeno začel sanjati, kaj pa če bi... :roll: pa ne da se bo začela ponavljati zgodba, ki sem jo imel že pri Cliu 1 (vijolko pa potem 16V) :roll:...

BTW Ta platišča iz mojega Clia so sedaj končno med oglasi ;).

@Marko16V: Kaj si se pa po Kaplji vasi vozil, si šel čekirati tistih par sto oziroma verjetno bolj par tisoč konjev, ki se pasejo in čakajo novo sezono :D?
Pa hvala za komentar nove pridobitve... Jo je kar težko zgrešiti iz ceste, ker sploh ni vpadljiva :lol:
BTW drugič pa poklič, ko se tu mimo voziš ;)

LP, Primož
Uporabniški avatar
Marko16V
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Marko16V »

Mal sm šou do ribiča ja. Mi je bil dolgcajt pa sm se vozu :) dej mi napiši tvojo številko na pm. Nevem če jo mam, se bom oglasil v kratkem :)
Uporabniški avatar
schkorc

Bom poskusil malo pohiteti s posodabljanjem te teme (pa da malo preusmerim debato :))...

Ena fotka kar tako :)
Slika
Upam da bo koga zanimala ta fotka :)... (insiderji pssst ;))

Jaz pa sem bil v tem času z mislimi že resno pri izbiri in nakupu novega prevoznega sredstva...

@Marko16V: Moja telefonska ni nobena skrivnost :): 041/203-206 (je čisto pežojevska :))

LP, Primož
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

schkorc napisal/-a:Jaz pa sem bil v tem času z mislimi že resno pri izbiri in nakupu novega prevoznega sredstva...
3 ali 5 vratnega? :P
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

Kaj je pa treba gledat na fotki, tole na prikolici nebi vedu kaj je, cliota poznam,kangu tut vem kašn je 8) , edin zadaj za kangujem se skriva nekaj, k se pa sam blatnik vid al kaj je to ?
Slika
Odgovori