Laguna III klima in temperaturni senzorji

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
VelikiGoban

Laguna III klima in temperaturni senzorji

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

Pozdravljeni!

Zanima me, koliko temperaturnih senzorjev za temperaturo zraka in kje ima avtomatska klima v novi laguni. Ne verjamem serviserju, ki pravi, da je senzor za notranji zrak le en (v ohišju nosilca vzvratnega ogledala) in da klima ne nadzira temperatur izstopnega zraka na posameznih šobah, ampak le zunanjo temperaturo in temperature hladilnega/ogrevalnega medija.
Uporabniški avatar
rogi2

Odgovor Napisal/-a rogi2 »

Jp,en senzor je na vstopni loputi, drug je na hladilniku klime,ki ti ohlaja prostor in tretji v špeglu.
Simpl ne
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

Če je res tako, je enostavno preveč simpl. Šparanje tam, kjer se zelo malo prišpara. Kaj bi jih koštalo dat še par senzorjev na različne konce kabine. Ker moja npr. med vzdrževanjem stalne temperature pozimi ne regulira prav temperature spodnjih šob (ko se avto že ogreje piha neprijetno vroče v noge). Kako pa lahko klima z enim senzorjem deluje dvopodročno? Kako regulira levo/desno temperaturo, če pa spremlja samo temperaturo na sredini?
bobo.89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

preprost odgovor: že v reklamah pravijo da imajo pri renaultu same inovacije (Logo Renault: DRIVE THE CHANGE);) čudo tehnike :D
Uporabniški avatar
revier

Re: Laguna III klima in temperaturni senzorji

Odgovor Napisal/-a revier »

Pozdravljeni!

Imam Renault Megana II 1.9dci z avtomatsko klimatsko napravo, in sedaj me zanima če je to normalno, da v teh hudih zimskih časih ko hočem zagreti kabino, mi cca. 1min piha v kabino vroč/topel zrak, potem pa kar naenkrat začne pihat hladen zrak cca. 30s, in se mi kabina tudi po 30km ne ogreje, je možno da je fuč senzor za zaznavanje temperature v kabini pri vzratnem ogledalu, in javlja da je kabina pretopla in začne dovajat hladen zrak? p.s. ima zunanje tipalo tudi kašno vlogo pri gretju(sicer mi zunanje tipalo deluje vredu)?
Odgovori