Menjava Olja, svečk, filtrov in tekočin
- /////ALPINE
Menjava Olja, svečk, filtrov in tekočin
Lp: Gre se za megana coupe 1.6e 98L.
In sicer namen imam zamenjati olje, filtre, tekocine ter vzigalne svecke.
Zdaj me pa zanima kok litrov olja gre v ta avto in katero je najboljse olje in katere svecke ter filter mi priporocate? Zamenjal bi tudi tesnilo na glavi samo me zanima kolk je to priblizno stroska, ker nevem kako se to menja in ali se splaca menjati, zamenjal bi zato, ker sem porajtal da je motor malo masten postal okoli glave. (Se opravicujem ce je ze kaksna podobna tema)
In sicer namen imam zamenjati olje, filtre, tekocine ter vzigalne svecke.
Zdaj me pa zanima kok litrov olja gre v ta avto in katero je najboljse olje in katere svecke ter filter mi priporocate? Zamenjal bi tudi tesnilo na glavi samo me zanima kolk je to priblizno stroska, ker nevem kako se to menja in ali se splaca menjati, zamenjal bi zato, ker sem porajtal da je motor malo masten postal okoli glave. (Se opravicujem ce je ze kaksna podobna tema)
- /////ALPINE
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Če so ob zagonu ničle potem je v motorju olja do max na šipki. Če se pa pojavi kakšna črtica pa je malo padel nivo olja. Drugače pa to ni najbolj točno, sploh če je avto pnavadi parkiran na kakšnem bregu. najbolj točno pokaže če je avto parkiran na ravnini.

Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
glede olja in svečk, tako kot je oorosh napisau
menjaš še pa oljni filter, zračni filter in kabinski filter preveri, če sta umazana, menjaš
tesnilo glave , menja se v primeru da ti kadi, pje olje, se olje pomeša z vodo
če je pa malo mastno, potem ni problema
tesnilo kot samo ni drago, dela pa je s tem dosti, potrebno razdret polovico motorja, glavo dat na brušenje/ravnanje, ponavadi se v tem primeru menja še teflone, hladilna tekočina, olje , ....
menjaš še pa oljni filter, zračni filter in kabinski filter preveri, če sta umazana, menjaš
tesnilo glave , menja se v primeru da ti kadi, pje olje, se olje pomeša z vodo
če je pa malo mastno, potem ni problema
tesnilo kot samo ni drago, dela pa je s tem dosti, potrebno razdret polovico motorja, glavo dat na brušenje/ravnanje, ponavadi se v tem primeru menja še teflone, hladilna tekočina, olje , ....
- /////ALPINE
OIL pomeni "olje"... angleščina ??
drgače pa ti megani normalno delajo na kakršnokoli olje, js sm notri vlival najcenejše Elf Sporti 15W 40, ki je mineralno... je delalo 10 let lepo ....
http://www.mimovrste.com/artikel/342004 ... i-15w40-5l
koliko ga gre točno notri piše v knjižici
svečke je čisto vseeno, samo, da ustrezajo modelu(najbolše kao Bosch) itak so par evrov.... filtre dobiš v vsaki avto trgovini kao ponaredke... lahko pa tudi kupiš na Renault servisu originale (cena velika, učinek isti ).
ko\če bo pa potrebno menjati tesnilo glave, pa priporočam menajvo avta... ker dela in stroškov je preveč.. me je izučilo
lp
drgače pa ti megani normalno delajo na kakršnokoli olje, js sm notri vlival najcenejše Elf Sporti 15W 40, ki je mineralno... je delalo 10 let lepo ....
http://www.mimovrste.com/artikel/342004 ... i-15w40-5l
koliko ga gre točno notri piše v knjižici
svečke je čisto vseeno, samo, da ustrezajo modelu(najbolše kao Bosch) itak so par evrov.... filtre dobiš v vsaki avto trgovini kao ponaredke... lahko pa tudi kupiš na Renault servisu originale (cena velika, učinek isti ).
ko\če bo pa potrebno menjati tesnilo glave, pa priporočam menajvo avta... ker dela in stroškov je preveč.. me je izučilo
lp
- /////ALPINE
- /////ALPINE
Piše ti verjetno OIL OK (OK je mogoče v spodnji vrstici, ne poznam števca) če je dovolj olja. Noter dej 10W-40 olje, polsintetiko in to je to. Noter ti gre cca. 4,5l tk da treba 5l kantico kupit.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
- /////ALPINE
pri cliu je mal bolj, k je manj prostora pri filtru za olje. ampak ni neke panike./////ALPINE napisal/-a:Danes zamenjau olje ter oljni filter, nisem pricakoval da je tako enostavno, rabil sem cca 15min.
važn, da si zamenjal
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.