Ziiga napisal/-a:Če je vrglo hladilno ven, to pomeni, da je kompresija iz valja nabijala v hladilne kanale.
Kaj to pomeni?
Meni bodo zdaj zamenjali glavno gred, ojnice in ležaje. Misliš, da ja zaredi tega ker je vrglo ven hladilno lahko še kaj poškodovano? Menjal bo tudi termostat stikalo.
glede na to da je začelo belo kadit je nekako prišla hladilna v izgorevalni prostor. Praviš, da je temperatura vode kazalo normalno... torej motor ni zakuhal. Kako si pa opazil, da je hladilno "vrglo ven"? Ali je bila samo posoda prazna? Kako je pa z oljem? Je bilo kaj vode na dnu?
Prav nobene logike ni, ležaji samo zaregljajo in olje zaradi tega še ne more v zgorevalni prostor. Olje pride v zgorevalni prostor ponavadi iz zaribanega ležaja turbine, kjer začne brizgati in povzroči samodejen tek dizeljna. Takrat moraš nemudoma v šesto, spustiti sklopko in zavirati do ugasnitve, kontakt ne ugasne motorja. Če se motor tako ne ugasne, se požene v iberture in običajno zagoni motor in zbije ležje, še raje se pa blajerca pri glavi utrga in ven čez blok pogleda. Druga možna napaka, ki pozvroča bel dim, je lahko zariban ležaj boschpumpe, ki špene šiba po CR linijah. Tako delno zamaši eno dizo, ki daje premalo nafte in povzroča prevročo eksplozijo, tako čez čas prevrta bat, ki pa prepušča olje navzgor v zgorevalni prostor. Poročaj, kaj je bilo res narobe, da se drugi kaj naučijo. Na francoskem Ebayu je bilo opaziti kar nekaj novih ali obnovljenih motorjev. http://cgi.ebay.fr/MOTEUR-RENAULT-VEL-S ... 3a622c92ef
Zadnjič spremenil joztom, dne 03 Feb 2011, 02:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Predvidevam, da ima tvoj espace fap filter, zato me čudi, da je dal prodajalec notr olje castrol edge. Predpisan je elf solaris 5w40, zato je čist možno, da je blo olje krivo za slabo mazanje motorja. A si imel kej garancije na motor, ko si kupil avto. Kaj pravi prodajalec. Najhujš je odpravljat posledice, ko ne veš niti vzroka, zakaj se je to zgodilo. Res ne poznam nikogar, ki bi se mu to zgodilo z 2.0 dci motorjem. Tudi na uradnem servisu pravijo, da s temi mitorji nimajo nobenega dela. Menjava olja in filtrov na 10 do 15 tisoč km, kakšen abs senzor, končnik ali pa xenon senzor in to je vse. Želim ti da, ti uspe avto popravit čimmanjšimi stroški.
Lp
S korektnim DMF se da speljati tudi s štantgasom z mesta brez tresljajev.
Lahko tole kdo z novim 2.0 potrdi?
Moja nima niti 40k, pa to ni možno, trese ko norc, moči nobene.
Drugače motor teče povsem mirno, tut ob drugih omenjenih situacijah.
Ni sicer nov 2.0, ampak lahko potrdim, da moja spelje brez tresenja.(145.000km)
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Vzroka zakaj je prišlo do tega ne poznamo. Dejstvo je, da je mehanik pri ogledu motorja in ojničnih ležajev lahko videl da je material slab oz. obrabljen. Zakaj do obrabe pride, ali je za to krivo preslabo mazanja...po pravici povedano me niti ne zanima, saj enostavno do tega ne bi smelo priti. Ležaj je obrnilo samo v eni ojnici. S turnino pa je vse ok.
Sedaj je motor v obnovi - glavna gred + glavni ležaji, ojnice, vsi ojnični ležaji, tesnilo glave, gar. tesnil,... Preventivno bom dal menjati še vodno pumpo in termostatsko stikalo.
Pri Renault servisu so rekli, da bi menjali še verigo...no, tega ne bom naredil.
Tako, sedaj imamo težave z dobavo ojnic, ampak upam da bo kmalu zadeva rešena.
Hello!
No ocitno so res lezaji spet problematicni!! Moj Espace 2.0 dci l.2007 je pri 197tkm zacel rozlat!! Olje solaris 5w30 menjan na 15tkm prej redni servisi na 15tkm pa glej ga vraga je dci skor imt ratu! Avto ni niti cukal pa moci zgublu sam rozlat zacel!! Ma gdo idejo kaj bi lohka blo vzrok za obrabo!?
Pa da ne bo kdo na Motive Service garancije delu ker so prevaranti!!
renaultespace napisal/-a:
Kupil sem ga pri Ated d.o.o. v oktobru. Motor je 150 KS., po servisni knjigi naj bi imel 140.000 - tako je garantiral tudi prodajalec.
7 let star Espace in 140k km ? Je slovenski ? Dilerji in realni km ?
Vsaka šola nekaj stane
Zanimivo. Tudi sam nisem se nikogar slisal ki bi imel prpbleme z tem motorjem. Sosed ma taxi laguno 2008 letnik z tem motorjem pa ma ze nekaj cez 470k km. In kaj konkretnega ni menjal se nic. In motor brni se vedno vredu. Enako kot ocetova ki ma nekaj maloega pod 65k km.
ta tvoj avto ziher nima teh kilometrov. In ja mogoce niso vlivali pravo olje not in je rezultat tukaj. Lp
Lp,
Problem garancije Motive service je v tem da skodo ,ki nastane nocejo popraviti ker ces da ni racuna za opravljeni servis! Vsa vozila ki so prodana pri prodajalcu naj bi imela servisno knjigo + racune o opravljenih rednih in izrednih servisih oz. popravilih! Tezava pa je v mojem primeru v tem da je bilo vozilo v lasti zene cloveka kateri je lastnik avto servisa!! In kot je znano clovek sam sebi ne izda racuna za opravljeno storitev ki jo je opravil zase. Tako da so mi izdali potrdilo o opravljenih servisih ki naj bi po pravilih veljalo kot racun! Tezava pa je da napake ki so drazje od par 100 eur z njimi lahko resujes samo preko pravnika in sodisca! So pa na njihovi telefonski centrali v Kopru skrajno neprijazni ter tehnicno nepodkovani!! Uglavnem bolse je 350 eur na kup dat kot pa prevarantom dat!!
Ja bomo motor obnovil pa bo! Dinarcke pa po sodni poti dobil!!
Okol kilometrov pa v bazi Renault servisa ker stimajo!!
Tezava pa je v mojem primeru v tem da je bilo vozilo v lasti zene cloveka kateri je lastnik avto servisa! In kot je znano clovek sam sebi ne izda racuna za opravljeno storitev ki jo je opravil zase.
Iz avijona jasno, da je tipo šparal na olju in drugem materialu.
Zanič olje se pozna čez +100k previženih, takrat pa ta avto že ni več njegov. Le zakaj bi on plačeval dražje olje sam zato, da teb zadeva ne crkne?
Joztom kaj je DMF? double mass fly wheel? vztrajnik? Kaj to ma tak vpliv na motor???
"S korektnim DMF se da speljati tudi s štantgasom z mesta brez tresljajev. Ta zadeva (DMF) razbije ležaje in gred. Če gred in ležaje zamenjaš, bo šlo pa še enkrat. Servisi nimajo pojma, Renault taji zablodo z LUKom."
Že 100x povedano, nov DMF je v redu, kompenzira tresljaje gredi, naj bi vsaj. Ko dobi preveč lufta, zaradi speljavanja na trdo nazaj v hrib ali premočnega z mesta, ali vleka prikolice, dobi več prostega teka in začne opletati po svoje in tolči z neugodnimi udarci v nasprotno smer, nazaj. Pri VW lomi gredi menjalnika, pri Renaultu pa vse prerad naskoči ojnične ležaje. Toliko o teoriji tega. Klasični vztrajnik s sklopko dovoli speljevanje brez gasa ali celo v drugi brez potresavanja, okvarjen DMF pa poskakuje kot koza in se praktično matraš s počasno vožnjo. Vedno pa je treba pri diagnostiki te težave izločiti silikonski ležaj motorja, ki mora biti v redu in ne poseden, olje izteklo itd.