začetek...

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
jerc

začetek...

Odgovor Napisal/-a jerc »

En lep pozdrav vsem! :)
Nisem ravno vedel, kje bi začel to temo, tako da upam, da sem približno zadel :wink: . No pa da začnem: sem velik ljubitelj Renaultov(najverjetneje posledica, da jih imamo že od nekdaj v družini :) ), prav tako pa sem ljubitelj starejših avtomobilov, poleg tega dvojega imam pa tudi zanimanje/veselje do avtomehanike, čeprav moram priznati, da imam o vsem skupaj le neko osnovno znanje. In tako mi je padlo na idejo, da bi si kupil nek starejši Renaultov avto(katrca, petka,...) za manjši denar(študent sem namreč :) ) in se lotil obnove. Sicer vem, da je s (skorajšnje) ničle težko začeti, a vendar bi vas vprašal za nasvet, kaj kupiti in kaj je lahko z avtom narobe, a bi še vseeno šlo z mojimi sposobnostmi. Vem, da je zelo abstraktno vprašanje, a vesel bi bil vsakega odgovora, nasveta... V glavnem končni cilj je imeti lepo(ne nujno perfektno) ohranjen in delujoč avto, na katerega bi bil ponosen in bi ga čuval na veke vekov :D .
Hvala za vsak odgovor!
Jernej
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Predlagam ti eno stvar. Ko kupuješ avto glej da bo karoserijsko dokaj zdrav. Če ma kako krasto rjavine al kaj takega ni panike. Če so pa to luknje in jih je več pol boš samo švasal in ni nikoli konca. Mehansko se da zrihtat in tudi dele se da najt. Tako je moje osebno mnenje. Da se pa drugač dobit kr nekaj dobrih in zdravih katrc ali petk pri nas.
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Izmed naštetih mi je tale opcija najzanimivejša...

Slika

Je pa realizacija le-te največji zalogaj, in to v smislu iskanja avta, potrebnega časa in vloženih financ... Bi bil pa car. 8)

Zdej če maš plac kjer ti bo avto ležal, in ga boš postopoma obnavlju, si že na konju. Če pa misliš to met kot avto za vsakodnevno vožnjo, ti pa močno odsvetujem... Za marsikater žep se ne izide, za študentski pa sploh! :roll:
Slika
Uporabniški avatar
jerc

Odgovor Napisal/-a jerc »

uf..Waxxx, bi blo super ja tole :D samo nevem res kje bi to dobil. Prostora še nimam, upam pa da bo kmalu. Vsega skupaj se brez neke garaže kjer bi to lahko tudi razstavljeno ležalo sploh ne bom lotil seveda. Če bi hotel avto za vsakodnevno vožnjo bi gledal za kakega cliota :) hvala za predlog!

schik, hvala tudi tebi, nekako si potrdil moje domneve. Ker nekako se meni zdi lažje zamenjati kak mehanski del, kot pa se ukvarjati z morjem rje.

Kaj pa glede notranjosti? Je kdo že imel kake izkušnje s tem? Ker v bistvu bi imel na tem področju najmanj oz. nič izkušenj :)
Odgovori