glavni servis
-
nejc ruparcic
glavni servis
avto je letnik 2001 prevoženih 73.000 km glavni servis še ni bil narejen sedaj ga bom naredu in zanima me če morm napanjalce mikro jermena tudi menat kupil sem mikro jermen zobati jermen zraven zobatega jermena sem dobil 2 napenjalca in vodno pumpo avto pa je clio 2 1.4 16v prosim za pomoč
-
nejc ruparcic
-
nejc ruparcic
-
nejc ruparcic
Jaz imam podobo vprašanje in upam da se smem prdužiti tejle temi:
Imam clio II 1.2 16V 2002 in bom kmalu dosegel 90kkm kar pomeni servis. Glavni servis je bil opravljen pred dvemi leti tako, da me zanima kaj vse se zdaj priporoča zamenjati poleg olja, oljnega filtra, filtra zraka in filtra za kabino. Ob tem bi še vprašu katero olje priporočate in koliko.
hvala hvala
Imam clio II 1.2 16V 2002 in bom kmalu dosegel 90kkm kar pomeni servis. Glavni servis je bil opravljen pred dvemi leti tako, da me zanima kaj vse se zdaj priporoča zamenjati poleg olja, oljnega filtra, filtra zraka in filtra za kabino. Ob tem bi še vprašu katero olje priporočate in koliko.
hvala hvala
@kyrius
olje Elf excelium 5w-40, notri ga gre nekje 5 litrov (slabih se mi zdi).
Jaz delam tako, da na 15k menjam olje in oljni filter, na 30k pa se vse filtre (tako da je 1x letno menjan filter za klimo, kar je baje koristno).
Ce pa ne delas toliko km bi pa 1x letno menjal olje z vsemi filtri, kot si napisal.
olje Elf excelium 5w-40, notri ga gre nekje 5 litrov (slabih se mi zdi).
Jaz delam tako, da na 15k menjam olje in oljni filter, na 30k pa se vse filtre (tako da je 1x letno menjan filter za klimo, kar je baje koristno).
Ce pa ne delas toliko km bi pa 1x letno menjal olje z vsemi filtri, kot si napisal.
sestra je kupila Clia 1 Energy 1.2 letnik 95. Prejšna lastnica ni razen olja in zavor menjala nič.. tako da pri 80.000 in 16ih letih smo menjali jermene, napenjalce, olje, filter, končnike, preperele pnevmatike. Kar se tiče antifriza je bil kot kavna usedlina.. upam, da ni zgnil kak gladilnik ali pa tesnilo motorja...tako da antifriz obvezno menjajte!
od 5ka do 5ka 5ka