Rs in poraba

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Pol ni tako velike razlike v primerjavi z mojim GT-jem. Trenutno mam 8.7l/100km, malo nižja je zato, ker sem ga vmes na eno relacijo po AC šparal. Drugače kaže za cca 0,5l več.
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Koliko vam pa kaj potovalni računalnik laže? Konkretno pri meni ko tankam 30-35 litrov natankam ponavadi kak deci manj kot pravi potovalni računalnik torej tudi poraba je še kak štamprle manj kot izračuna BC. Ker vem, da nekateri avti lažejo pol litra ali več, tule so pa zelo točni. 8)
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

belehar napisal/-a:
nightmare napisal/-a:A vam še niso povedal, da se pr takem avtu ne gleda na porabo? :twisted:
To itak ja ...
Mene osebno b*** k**** kuk mi pije ...

Sam tak me je informativno mal zanimal :D
Sam sem to rekel le v šali ker ponavadi so taki odgovori na taka vprašanja. :D
Uporabniški avatar
__666__
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a __666__ »

Pr men trenutno 9,7...na tej cifri stoji ze okol 10000km in se ne premakne nikamor.

LP, Samo
Clio 2.0 16V
Slika
Uporabniški avatar
fuegogt

Odgovor Napisal/-a fuegogt »

Po treh keslih imam 9.1, relacija Topolšica -Velenje, povprečne omejitve so 70, vsak dan v službo po isti poti 10 km. Poleti sem pa načrtno en kesl vozil lepo, pa sem na 8.5 prišel, vendar je bila res "old granny style"vožnja :lol:
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

To, da imaš z cliotom porabo 7 oziroma malo več, je sigurno ful penzionistična vožnja...! In sem prepričan, da če imaš tako povprečno porabo, ne potrebuješ za tak način vožnje RS-a.
Ne rečem, da če imaš RS-a, da rabiš noret. Ampak to, da si 2X na mesec ne daš duška vsaj 10kilometrov malo bolj dinamične vožnje, potem je škoda, da ga imaš. In če to storiš, prideš na normalnih 8,5L in je to to.
Uporabniški avatar
Symon

Prav imaš, škoda da imam RSa. Prodam ker ga preveč šparam. :lol: Isto predlagam vsem lastnikom 172/182, ker jim pije manj kot 197/200. :roll:

Glej jaz resetiram BC ob vsakem tankanju in ne vidim razloga, da bi ga teral pri -5°C v službo in nazaj saj pol poti porabi, da se oreng segreje (ne le voda ampak tudi olje!). Ne bom zdajle na zimskih gumah šel divjat in ga terat. Ampak ko pride kak time attack, trackday, ali nasploh poletje in letne gume ga pa stisnem in se poraba dvigne na normalnih 8,5+- pol litra. :wink: Je pa res, da sem pri 18ih tudi jaz mislil, da če imaš nek močnejši avto, da ga moraš vedno terati, da drugače je brezveze, da ga imaš. No z leti se to spremeni in se mi zdi otročje ves čas terati, delati pizdarije po cesti, da ne omenjam, da mi je škoda avta, mene in ostalih udeležencev na cesti. :roll: Nasploh z vsakim močnejšim avtom delam manj bedarij po cesti. Aja, če se boš bolje počutil, ta tank imam porabo 8,3. :lol:

EDIT: Meni je na Racelandu pil 23, gotovo sem vozil kot penzionist. :?
Zadnjič spremenil Symon, dne 30 Jan 2011, 13:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

skopusnik napisal/-a:Na Racelandu 36l!?
jp :)
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Prav imaš, škoda da imam RSa. Prodam ker ga preveč šparam. Isto predlagam vsem lastnikom 172/182, ker jim pije manj kot 197/200.
A ga jaz tud moram prodat? :?Jaz bi ga še nekaj časa mel. :D Ker moj tudi približno tolko troši.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

mal gledam vaše komentarje, škoda se pogovarjat o porabi. Raje se pogovarjejte, kako se dobr v ovink pele pa ko prbremzaš ti gel iz frizure poteče... :lol:

Iskreno povem, če si bom "kdaj..?#%" kupil avto primerljiv vašemu, mi bo dol viselo za porabo.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Cr00k napisal/-a:Pr men trenutno 9.8, najnižje doslej 9,2 relacija, najvišje 16l, nekje povprečno pa 11l.

Smo kr tm-tm ;)
Danes povprečna rekordnih 8.8 - hvala Ziiga ;)
Slika
Uporabniški avatar
belehar
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a belehar »

Evo, vikend AC Celje-Banovci-Celje, danes pa Celje-Ivancna-LJ-Celje ...
lepa voznja 120...
rezultat = poraba iz 12.5 na 11.8 :D

LP
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

belehar napisal/-a:Evo, vikend AC Celje-Banovci-Celje, danes pa Celje-Ivancna-LJ-Celje ...
lepa voznja 120...
rezultat = poraba iz 12.5 na 11.8 :D

LP
Moj je pol čist EKO :)

Poraba se zarad drugega avspuha ne dvigne, ali pač?
Slika
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Bosty, lahk se kregama... :D

Moja izkušnja je ko sm mel RS 200 od RNS-ja sem ga peljal iz racelanda v ljubljano, res sem se peljal med 70 in 120 večinoma okol 100. V krškem sem resetiral comp, v ljubljani je bila poraba okol 7l

Ampak nisem se peljal kot penzionist (se pravi malo prehitevanja, kak ovinek v nižjo, tko da bi šlo še manj, če se res nebi nič igral..

Tko da mi nekako ni jasno teh vaših 11 itd.. še ko sem se po lj vozil od semaforja do semaforja je blo krepko pod 11 :? :?
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Symon

gagi´d hype napisal/-a:Ampak nisem se peljal kot penzionist (se pravi malo prehitevanja, kak ovinek v nižjo, tko da bi šlo še manj, če se res nebi nič igral..

Tko da mi nekako ni jasno teh vaših 11 itd.. še ko sem se po lj vozil od semaforja do semaforja je blo krepko pod 11 :? :?
Mah to mi z majhno porabo ne znamo furat avta in nam ga je škoda dat v roke. :lol:
Odgovori