Pozdravljeni!
Zanima me ali se sploh da ''čipat'' omenjeni motor(1.9 dti). In koliko to približno pride koštat+koliko moči bi lahko realno pridobil?
Hvala!
1.9 dti
Seveda se da
Cene so različne, mislim da se za ene 300€ že dobi kakšno "čipanje" (preprogramiranje motorne elektronike), za pol manj pa kakšen čip-box, ki samo laže motorju in s tem spreminja parametre.
Če pa hočeš da ti naredijo posebej mapo za tvoj motor ki bo prilagojen tvoji vožnji, pa bo to mal dražjee, tam 400€+.
To imaš v Clio-tu, Megane-u, Scenic-u, Laguni,.....? Pričakuješ lahko nekje 20-30% povečanje moči in navorra, odvisno pač koliko reskiraš.
Se pravi prrideš na ene 120KM in 320Nm (?) navora, in mogoče kak dcl manjšo porabo.
Malo se pozanimaj pri tuning/chip avtohišah kjer to ponujajo (RSR, Tunerc, Avtoelektornika, Chiptuning,....)
Če pa hočeš da ti naredijo posebej mapo za tvoj motor ki bo prilagojen tvoji vožnji, pa bo to mal dražjee, tam 400€+.
To imaš v Clio-tu, Megane-u, Scenic-u, Laguni,.....? Pričakuješ lahko nekje 20-30% povečanje moči in navorra, odvisno pač koliko reskiraš.
Se pravi prrideš na ene 120KM in 320Nm (?) navora, in mogoče kak dcl manjšo porabo.
Malo se pozanimaj pri tuning/chip avtohišah kjer to ponujajo (RSR, Tunerc, Avtoelektornika, Chiptuning,....)
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Vidu kako čipajo?dci napisal/-a:jaz bi to rad vidu v živo, kako delajo.
Nimaš skor nič videt... se model vsede v avto, da kontakt in se s svojim tabličnim računalnikom priklopi na avtoračunalnik in pobere staro mapo dol. Nato naloži novo in sledi merjenje na valjih, potem pa lahko to novo mapo še z raznimi parametri na dlančniku nastavlja in spet testira.
Vsaj tako je bilo pri meni