Laguna GT...zaklepanje,odklepanje
Laguna GT...zaklepanje,odklepanje
Včeraj in danes sem opazil nepravilno delovanje centralnega zaklepanja na GT-jki.Imam prostoročno kartico;ko grem stran od avta se avto zaklene;ko pridem do njega se mora odklenit(prijem za kljuko).
In zanimivo:Opazil sem da občasno zaklene vsa vrata razen mojih(šoferskih);pravtako odklene vse ostalo razen teh vrat.Vrata sem odprl od znotraj.Zadeva sicer deluje;sem pa včeraj in danes opazil enak simpton 3x.Probal sem tudi zaklenit s tipko,pa odklenit;z omenjenimi vrati ni vse tako kot bi moralo biti.Od cca. 10 poskusov enkrat ne odklene ali zaklene.
Zamenjal sem tudi prostoročno kartico...toda glej ga zlomka,v njej je prazna baterija.Bom jutri zamenjal baterijo in probal.
Je imel kdo podobne težave?Sicer ni velike panike,avto je v garanciji;ne bi pa rad tam eventualno izpadel neumnež zaradi kakšne fore?
Prejšnja laguna ni imela prostoročne kartice,s tipkami je stvar delala bp.
Je kaka varianta v prostoročnem zaklepu/odklepu ali v zaklep/odklep s tipkama na kartici?
lp tdk
In zanimivo:Opazil sem da občasno zaklene vsa vrata razen mojih(šoferskih);pravtako odklene vse ostalo razen teh vrat.Vrata sem odprl od znotraj.Zadeva sicer deluje;sem pa včeraj in danes opazil enak simpton 3x.Probal sem tudi zaklenit s tipko,pa odklenit;z omenjenimi vrati ni vse tako kot bi moralo biti.Od cca. 10 poskusov enkrat ne odklene ali zaklene.
Zamenjal sem tudi prostoročno kartico...toda glej ga zlomka,v njej je prazna baterija.Bom jutri zamenjal baterijo in probal.
Je imel kdo podobne težave?Sicer ni velike panike,avto je v garanciji;ne bi pa rad tam eventualno izpadel neumnež zaradi kakšne fore?
Prejšnja laguna ni imela prostoročne kartice,s tipkami je stvar delala bp.
Je kaka varianta v prostoročnem zaklepu/odklepu ali v zaklep/odklep s tipkama na kartici?
lp tdk
Pozdravljen!
Na naši laguni normalno deluje odklepanje zaklepanje, tako z prostoročno kot tudi z odklepanje in zaklepanjem za tipke na kartici!
Zanimiva zadeva da se ti to pojavlja!
Glede baterije pa če ti je prazna jo daj v režo ko se vožiš z njo in se polni! Vsaj kako uro pa se bo že napolnila!
Jaz sem se enkrat peljal v mb ko mi je pisalo low batery card ali nekaj takega pa se je napolnila!
Lp
Na naši laguni normalno deluje odklepanje zaklepanje, tako z prostoročno kot tudi z odklepanje in zaklepanjem za tipke na kartici!
Glede baterije pa če ti je prazna jo daj v režo ko se vožiš z njo in se polni! Vsaj kako uro pa se bo že napolnila!
Jaz sem se enkrat peljal v mb ko mi je pisalo low batery card ali nekaj takega pa se je napolnila!
Lp
Mislim da sem našel rešitev...
Torej ko grem vstran od avta se zaklene;če želim,da se odklene brez pritiska tipke na kartici,pridem do avta,primem za kljuko,avto se odklene in takrat odprem vrata.Torej je fora samo v trenutku čakanja po prijetju kljuke in odprtjem vrat.
Zanima me pa še ena stvar:Avto se lahko prižge če je kartica v avtomobilu,brez da jo vtakneš v režo.Če kartica ni v reži in pritisnem tipko START/STOP avto takoj zavergla in vžge.Če kartico vstavim v režo traja nekaj sekund(mraz,zima...)da ugasnejo luške za gretje žar.nitk in potem vžge.V službi je avto sicer zunaj;doma je v garaži,sicer neogrevani.
Avto vžigam po tej drugi varianti;torej da se nitke segrejejo...kako delate ostali?Po moje na zaklepanje to nima nobene zveze...ali?
lp tdk
Torej ko grem vstran od avta se zaklene;če želim,da se odklene brez pritiska tipke na kartici,pridem do avta,primem za kljuko,avto se odklene in takrat odprem vrata.Torej je fora samo v trenutku čakanja po prijetju kljuke in odprtjem vrat.
Zanima me pa še ena stvar:Avto se lahko prižge če je kartica v avtomobilu,brez da jo vtakneš v režo.Če kartica ni v reži in pritisnem tipko START/STOP avto takoj zavergla in vžge.Če kartico vstavim v režo traja nekaj sekund(mraz,zima...)da ugasnejo luške za gretje žar.nitk in potem vžge.V službi je avto sicer zunaj;doma je v garaži,sicer neogrevani.
Avto vžigam po tej drugi varianti;torej da se nitke segrejejo...kako delate ostali?Po moje na zaklepanje to nima nobene zveze...ali?
lp tdk
glede kartice oz. baterije.Kartico sem vstavil,avto normalno vžge,javi pa,da je baterija prazna.Zjutraj ko grem v službo jo bom polnil(cca.25min vožnje)ter domov spet.Za vsak slučaj bom imel s sabo obe kartici.Bom videl kako bo;sporočim.UrosJ napisal/-a:Pozdravljen!
Lp
lp tdk
JAz sem na dveh servisih slišal da bi se naj baje polnili! Ker jo ne moreš enostavno menjat na kartici v 5 sekundah! KOt recimo na prejšnjem meganu ki sem ga imel pa je glih tak meu prostoročno!
NEvem jaz smao posredujem informacije ki sme jih dobil, meni ni od takrat nikoli več javilo da je prazna, ker jo ko grem na dalšje poti vedno dam v režo, doma pa po mestu pa vedno v žepu!
Nevem no!
NEvem jaz smao posredujem informacije ki sme jih dobil, meni ni od takrat nikoli več javilo da je prazna, ker jo ko grem na dalšje poti vedno dam v režo, doma pa po mestu pa vedno v žepu!
Nevem no!
Prostoročna je zato da lahko prižigamo brez misli na kartico tako da je ni treba not devat. Pri moji dvojki je tako da tudi ko dam kartico v režo traja enako dolgo da se lučka za predgretje ugasne in šele nato pusti motor zalaufat tak da nevem kako tebi takoj vžge? Je pa res da če je kartica not že nekaj časa in potem pritisneš start pa takoj zalaufatdk napisal/-a:Zanima me pa še ena stvar:Avto se lahko prižge èe je kartica v avtomobilu,brez da jo vtakneš v režo.Èe kartica ni v reži in pritisnem tipko START/STOP avto takoj zavergla in vžge.Èe kartico vstavim v režo traja nekaj sekund(mraz,zima...)da ugasnejo luške za gretje žar.nitk in potem vžge.V službi je avto sicer zunaj;doma je v garaži,sicer neogrevani.
lp tdk
lp
verjetno nisi razumel točno...če kartice ni v reži in pritisnem tipko takoj zavergla in vžge.laguna484 napisal/-a:Prostoročna je zato da lahko prižigamo brez misli na kartico tako da je ni treba not devat. Pri moji dvojki je tako da tudi ko dam kartico v režo traja enako dolgo da se lučka za predgretje ugasne in šele nato pusti motor zalaufat tak da nevem kako tebi takoj vžge? Je pa res da če je kartica not že nekaj časa in potem pritisneš start pa takoj zalaufatdk napisal/-a:Zanima me pa še ena stvar:Avto se lahko prižge če je kartica v avtomobilu,brez da jo vtakneš v režo.Če kartica ni v reži in pritisnem tipko START/STOP avto takoj zavergla in vžge.Če kartico vstavim v režo traja nekaj sekund(mraz,zima...)da ugasnejo luške za gretje žar.nitk in potem vžge.V službi je avto sicer zunaj;doma je v garaži,sicer neogrevani.
lp tdk![]()
lp
Če je kartica noter se zgodi enako,takoj zavergla in vžge....vendar ko vstavim kartico počakam da ugasne lučka za gretje...tako mi je bilo vsaj povedano pri prejšnji laguni III diesel,kjer pa kartica ni bila prostoročna in jo je bilo potrebno vstavit v režo.
lp tdk
Samo ko prideš v avto in pritisneš gumb start brez da daš kartico v režo mora predgretje prav tako delovati, je pa res da ko se ta lučka ugasne požene motor, medtem ko lahko še malo dlje gorijo one za air bag in ostalo - čudni mi je da bi vseeno vžgala brez predgretja to sem prej pisal.tdk napisal/-a:verjetno nisi razumel toèno...èe kartice ni v reži in pritisnem tipko takoj zavergla in vžge.laguna484 napisal/-a:Prostoroèna je zato da lahko prižigamo brez misli na kartico tako da je ni treba not devat. Pri moji dvojki je tako da tudi ko dam kartico v režo traja enako dolgo da se luèka za predgretje ugasne in šele nato pusti motor zalaufat tak da nevem kako tebi takoj vžge? Je pa res da èe je kartica not že nekaj èasa in potem pritisneš start pa takoj zalaufatdk napisal/-a:Zanima me pa še ena stvar:Avto se lahko prižge èe je kartica v avtomobilu,brez da jo vtakneš v režo.Èe kartica ni v reži in pritisnem tipko START/STOP avto takoj zavergla in vžge.Èe kartico vstavim v režo traja nekaj sekund(mraz,zima...)da ugasnejo luške za gretje žar.nitk in potem vžge.V službi je avto sicer zunaj;doma je v garaži,sicer neogrevani.
lp tdk![]()
lp
Èe je kartica noter se zgodi enako,takoj zavergla in vžge....vendar ko vstavim kartico poèakam da ugasne luèka za gretje...tako mi je bilo vsaj povedano pri prejšnji laguni III diesel,kjer pa kartica ni bila prostoroèna in jo je bilo potrebno vstavit v režo.
lp tdk
lp
Vžiga brez predgretja ni. Mal pameti v roke prosim.
Pri teh avtih je proces vžiga že totalno računalniško nadzorovan. Ti pritisneš tipko in poveš kompjuterju da bi rad zalaufal reč. On pa na podlagi raznoraznih senzorjev spelje cel postopek tako kot je treba.
Hint 1: ne tiščat tipke ampak jo le na kratko pritisnite - avto bo sam od sebe zalaufal čez par sekund.
Hint 2:
Na Laguni II stvar noče vžgat če maš v brzini in ne tiščiš kuplunge.
Na Lagunu III stvar noče vžgat če ne tiščiš zavore ali kuplunge - tiščat moraš v trenutku pritiska na gumb. Če maš v leru lahko zatem takoj spustiš tako sklopko kot gumb, pa bo stvar čez kratek čas vseeno štartala - ko grelne svečke nardijo svoje.
Baterija v kartici ni polnilna zato jo tiščanje v tisto režo nima kaj napolnit. Kvečjemu se mal segreje in zato dobi par dodatnih atomov energije, katerih prej ni blo. Nadomestna v Merkurju je par EUR, zamenjaš jo sam, vse nastevitve ostanejo. Ko te začne opozarjat da je Card battery low je čas da se odpraviš to baterrijo iskat v trgovino sicer zna bit kmalu slaba volja.
Pri teh avtih je proces vžiga že totalno računalniško nadzorovan. Ti pritisneš tipko in poveš kompjuterju da bi rad zalaufal reč. On pa na podlagi raznoraznih senzorjev spelje cel postopek tako kot je treba.
Hint 1: ne tiščat tipke ampak jo le na kratko pritisnite - avto bo sam od sebe zalaufal čez par sekund.
Hint 2:
Na Laguni II stvar noče vžgat če maš v brzini in ne tiščiš kuplunge.
Na Lagunu III stvar noče vžgat če ne tiščiš zavore ali kuplunge - tiščat moraš v trenutku pritiska na gumb. Če maš v leru lahko zatem takoj spustiš tako sklopko kot gumb, pa bo stvar čez kratek čas vseeno štartala - ko grelne svečke nardijo svoje.
Baterija v kartici ni polnilna zato jo tiščanje v tisto režo nima kaj napolnit. Kvečjemu se mal segreje in zato dobi par dodatnih atomov energije, katerih prej ni blo. Nadomestna v Merkurju je par EUR, zamenjaš jo sam, vse nastevitve ostanejo. Ko te začne opozarjat da je Card battery low je čas da se odpraviš to baterrijo iskat v trgovino sicer zna bit kmalu slaba volja.
Laguna Coupe GT dci 180
Iz lastnih izkušenj in tako kot je WarpedOne napisal.
Baterija se ne polni in se ne more, preko česa? Niti ni akumolatorska. Jaz sem mojo že zamenjal. Čisto enostavno. Ključek potegneš ven, tisti plastični pokrovček pa narahlo previdno odstraniš s konico prsta, bolj gre z nohtom ampak potem kaj popraskaš. Vstaviš drugo na pravilno polariteto in to je to.
Glede odklepanja pa je tako, govorim za laguno 3.
Kartica je prostoročna, ima štiri gumbe, in sicer: za odklepat, zaklepat, luči in prtljažnik, sicer ima še nekatere "skrite funkcije" o njih pozneje. Če začnem z zaklepanje.
Ko stopimo iz avta lahko tega zaklenemo na več načinov.
1.) Če se od avta oddaljimo več kot cca 5. metrov se tam sam zaklene, potrobi, zatripajo smerniki ogledala se zaprejo (odvisno od odpreme) - torej to je sedaj tisti keyless go funkcija.
2.) Zaklenemo ga lahko tudi tako, da enostavno pritisnemo gumb za zaklepanje na kartici in ves postopek se ponovi, s tem da ne zatrobi.
3.) Zaklenemo ga lahko tudi z dvojnim hitrim pritiskom na gumbu, ki se nahaja na vratih.
4.) Zaklenemo ga lahko tudi s pomožnim ključem, če nam slučajno crkne baterija.
Odklepanje (nanaša se na točke zgornje točke)
1.) Če se avtu približamo s kartico in je ta bil zaklenjen kot je opisano v prvi točki najprej narahlo potegnemo za kljuko in z sekundim zamakom se odprejo vrata (pri coupeju je to še lepše razvidno, ker se mu spusti šipa za dober centimeter). Torej ne odklenejo se takoj ko potegneš za kljuko, je majhen zamik.
2.) Če smo avto zaklenili tako kot je opisano v točki dva, torej z gumbom na kartici, ga moramo tudi z gumbom na kartici odkleniti, sedaj keyless ne funkcionira.
3.) Če smo ga zaklenili z dvojnim hitrim pritiskom na gumbu na kljuki, ga lahko na enak način odklenemo, le da s enojnim pritiskom na kljuku vrat. Tudi keyless go.
4.) Odklenemo ga lahko tudi s pomožnim ključem.
Glede kartice, za tiste, ki je keyless go.
1. Ko kartico vstaviš v režo se ti izpiše cheking control functions itd., odprejo se ogledala, prižgejo se lučke ... potem počakaš lelpo da izpiše OK (če je OK:) in pritisneš start + kuplunga.
2. Če kartice ne vstaviš v režo je pa pametno najprej kratko pritisnit start BREZ kuplunge, ker lepo v miru avto izvede cheking control function in nato pritisneš kuplungo in start. Seveda ni nujno da ga čakaš, da ti izpiše OK, ampak menim, da tistih 12 sekund ne poje vsega časa.
Glede same baterije. Tudi če baterija crkne ja kartica funkcionalna vendar v keyless režimu. Kartico je potrebno vstaviti nato v režo, toliko da jo avto prepozna in ga normalno zalufaš. Le odklepat ga moreš s ključem. Glede menjave sem povedal, je čisto enostavno, mislim, da je notri celi toshibina baterija, če se ne motim. Obstaja pa tudi ena finta, kjer nikjer ne piše, da obstaja, oz. nisem zasledil. Npr. da imaš avto odklenjen in imaš spuščena okna. Dvakratni hitri klik, in okna se samodejno zaprejo ter avto se zaklene.
Mislim, da glede prtljažnika in luči ni treba kaj pisati.
LP
Baterija se ne polni in se ne more, preko česa? Niti ni akumolatorska. Jaz sem mojo že zamenjal. Čisto enostavno. Ključek potegneš ven, tisti plastični pokrovček pa narahlo previdno odstraniš s konico prsta, bolj gre z nohtom ampak potem kaj popraskaš. Vstaviš drugo na pravilno polariteto in to je to.
Glede odklepanja pa je tako, govorim za laguno 3.
Kartica je prostoročna, ima štiri gumbe, in sicer: za odklepat, zaklepat, luči in prtljažnik, sicer ima še nekatere "skrite funkcije" o njih pozneje. Če začnem z zaklepanje.
Ko stopimo iz avta lahko tega zaklenemo na več načinov.
1.) Če se od avta oddaljimo več kot cca 5. metrov se tam sam zaklene, potrobi, zatripajo smerniki ogledala se zaprejo (odvisno od odpreme) - torej to je sedaj tisti keyless go funkcija.
2.) Zaklenemo ga lahko tudi tako, da enostavno pritisnemo gumb za zaklepanje na kartici in ves postopek se ponovi, s tem da ne zatrobi.
3.) Zaklenemo ga lahko tudi z dvojnim hitrim pritiskom na gumbu, ki se nahaja na vratih.
4.) Zaklenemo ga lahko tudi s pomožnim ključem, če nam slučajno crkne baterija.
Odklepanje (nanaša se na točke zgornje točke)
1.) Če se avtu približamo s kartico in je ta bil zaklenjen kot je opisano v prvi točki najprej narahlo potegnemo za kljuko in z sekundim zamakom se odprejo vrata (pri coupeju je to še lepše razvidno, ker se mu spusti šipa za dober centimeter). Torej ne odklenejo se takoj ko potegneš za kljuko, je majhen zamik.
2.) Če smo avto zaklenili tako kot je opisano v točki dva, torej z gumbom na kartici, ga moramo tudi z gumbom na kartici odkleniti, sedaj keyless ne funkcionira.
3.) Če smo ga zaklenili z dvojnim hitrim pritiskom na gumbu na kljuki, ga lahko na enak način odklenemo, le da s enojnim pritiskom na kljuku vrat. Tudi keyless go.
4.) Odklenemo ga lahko tudi s pomožnim ključem.
Glede kartice, za tiste, ki je keyless go.
1. Ko kartico vstaviš v režo se ti izpiše cheking control functions itd., odprejo se ogledala, prižgejo se lučke ... potem počakaš lelpo da izpiše OK (če je OK:) in pritisneš start + kuplunga.
2. Če kartice ne vstaviš v režo je pa pametno najprej kratko pritisnit start BREZ kuplunge, ker lepo v miru avto izvede cheking control function in nato pritisneš kuplungo in start. Seveda ni nujno da ga čakaš, da ti izpiše OK, ampak menim, da tistih 12 sekund ne poje vsega časa.
Glede same baterije. Tudi če baterija crkne ja kartica funkcionalna vendar v keyless režimu. Kartico je potrebno vstaviti nato v režo, toliko da jo avto prepozna in ga normalno zalufaš. Le odklepat ga moreš s ključem. Glede menjave sem povedal, je čisto enostavno, mislim, da je notri celi toshibina baterija, če se ne motim. Obstaja pa tudi ena finta, kjer nikjer ne piše, da obstaja, oz. nisem zasledil. Npr. da imaš avto odklenjen in imaš spuščena okna. Dvakratni hitri klik, in okna se samodejno zaprejo ter avto se zaklene.
Mislim, da glede prtljažnika in luči ni treba kaj pisati.
LP
Renault 19 1.4 RN
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique
Laguna Coupe 2.0T GT
Renault Clio IV 0,9tCE Dynamique