laguna II osvetlitev v uzvratnih ogledalih

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bobo.89
Kraj: Ljubljana

laguna II osvetlitev v uzvratnih ogledalih

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

pozdravljeni!
zadnje case opazujem avtomobile z osvetlitvijo v omenjenih ogledalih in me mika da bi si tud jest to ugradiu v svojo laguno... problem pa je v tem da nevem s kje naj potegnem tok... premisljeval sem da bi ga iz notranje osvetlitvije ko odklenes avto oz odpres vrata se prizge tista sredinska lucka, ampak to nebi delovalo pri zaklepu, saj bi se lucke na ogledalih takoj ugasnile... si lahko kaj pomagam s smerokazi? ali pa ce ima kdo kaksen drug predlog? najbolsa bi bila vezava cez kaksno casovno stikalo/rele?
hvala za predloge in pomoc!
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

ti bi to imel vgrajeno pod ogledalom, da bi ti osvetlilo cesto, oziroma da bi videl ključavnico ponoči ko avto odkleneš?

če bi recimo rad imel to tako da ti sveti v tla, snameš pokrove ogledal, navrtaš luknjive v spodnji del pokorova ogledala (če boš uporabil diode, uporabi sveder premera 5 mm, niti lepit potem ne rabiš, meni je držalo)
vgradiš diode, povežeš, elektriko pa potegneš od osvetlitve znotraj kabine, da ko avto odkleneš se ti luči prižgejo tudi na ogledalih, če pa želiš da se ti kasnej ugasnejo, pa moraš vmes vezati še kondenzatorje, koliko pa to pa najboljše da kontaktiraš uporabnika Taubek

lp
bobo.89

Doctor DJ napisal/-a:ti bi to imel vgrajeno pod ogledalom, da bi ti osvetlilo cesto, oziroma da bi videl ključavnico ponoči ko avto odkleneš?

če bi recimo rad imel to tako da ti sveti v tla, snameš pokrove ogledal, navrtaš luknjive v spodnji del pokorova ogledala (če boš uporabil diode, uporabi sveder premera 5 mm, niti lepit potem ne rabiš, meni je držalo)
vgradiš diode, povežeš, elektriko pa potegneš od osvetlitve znotraj kabine, da ko avto odkleneš se ti luči prižgejo tudi na ogledalih, če pa želiš da se ti kasnej ugasnejo, pa moraš vmes vezati še kondenzatorje, koliko pa to pa najboljše da kontaktiraš uporabnika Taubek

lp
to to, točno to bi rad imel=) rad bi da mi osvetli cesto, koristi ni nevem kakšne, je pa lepo;)
ko si umenu da si si ti to ugradil...kakšen kondenzator si pa uporabu? ta bi pršel v poštev takrat ko bi avto zaklenu in bi rad da bi mi diode gorele naprimer še kakšno minuto...pri odklepu pa itak avtomatično zagorijo diode istočasno z notranjo osvetlitvijo...=)
hvala ti!!
Uporabniški avatar
Doctor DJ

kot pravim, to glede kondenzatorja kontaktiraj Taubek-a :wink:
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

samo če pa daš kondenazator vmes, pa je spet en problem. Ti se vsedeš v avto in to da se umestis zapasaš traja majn ko 1 minuta. Ko boš vžgal avto in speljlal ti bojo lučke še vedno svetle, to bo malo bosansko, če boš mel delay 1 minuto na kondnezatorju. Mislim da bi lahko šlo tudi brez kondenzatora, pri meni recimo ko se vsedeš v avto in vrata zapreš še luči vedno gorijo z isto jakostjo, ko dam kontkat pa takoj ugasnejo, ne vem pa kako dolgo svetijo, če vrata zaprem pa ne dam kontakta, to bi mogo preverit, sicer ko ne dam kontakta pol luči počasi ugašajo. Jaz bi delo brez kondenzatorja.
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

sinko napisal/-a:samo če pa daš kondenazator vmes, pa je spet en problem. Ti se vsedeš v avto in to da se umestis zapasaš traja majn ko 1 minuta. Ko boš vžgal avto in speljlal ti bojo lučke še vedno svetle, to bo malo bosansko, če boš mel delay 1 minuto na kondnezatorju. Mislim da bi lahko šlo tudi brez kondenzatora, pri meni recimo ko se vsedeš v avto in vrata zapreš še luči vedno gorijo z isto jakostjo, ko dam kontkat pa takoj ugasnejo, ne vem pa kako dolgo svetijo, če vrata zaprem pa ne dam kontakta, to bi mogo preverit, sicer ko ne dam kontakta pol luči počasi ugašajo. Jaz bi delo brez kondenzatorja.
Ja vse lepo in prav. Samo, ko pa ti avto zakleneš, se luči v notranjosti takoj ugasnejo. Se pravi, če je vezava diod na notranjo osvetljavo, potem se bodo diode prav tako ugasnile, ko se bo avto zaklenil. Bobo bi pa rad, da po zaklepu avta recimo gorijo še kakšno minuto.
Uporabniški avatar
Doctor DJ

to isto ti sinko govori ;)
kljub temu da se notranja osvetlitev ugasne zaradi kondenzatorjev lučke svetijo še par sekund ker je v njih shranjene tok energije :)
to je bilo sprobano na rambovem cliu
glih zato pa sem napisal da nevem kolk kond. je blo notr in naj se obrne na Taubeka

jaz sm meu to zvezano direkt na notranjo osvetljavo, ko si odklenil, so lučke gorele, ko si zaklenil so se pa ugasnile istočasno z notranjo osvetlitvijo.
tako je to
mogoče pa zna taubek to z mal elektronike in čipom drgač sprogramirat ;)
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Bobo, mislim da ti tole zna kar lepe stroške potegnit, boš hitro ugotovu da se ne izplača, boljše kupit kak tak stroj, ki to že ima! :oops:
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

haha jaz sem mel na petki to nareto. in sem mel notri led žernico in je gorelo zeeeelo dolgo. sem potem vedno sam ugasnil dokler nisem ven vrgo. z navadno žarnico je pa gorelo nekje minuto. skratka to je bedno. edino če boš mel vredi nareto kot imajo original samo tisto bo pa dražje.
Slika
Uporabniški avatar
Doctor DJ

eh, sploh ne. diode ga bodo prišle 10 € , pa par metrov kabla, kondenzatorji so pa tud poceni ;) , mislim da 1€ kos, sam jaz sem še vseen za to da se sam kabli v ogledala potegnejo, diode gor pa se vse skup na notranjo osvetlitev veže ;)
Uporabniški avatar
Zmaj

Ja če je sam svoj mojster, pol nav tok drago, če pa gre do neke avtoelektričarja, zna bit pa kar (finačni) podvig! :lol:
bobo.89

ja ja, kar se tiče mojstrovine, bo to moje osebno delo;) zaenkrat sem si sam ugradil naknadno tempomat, led diode v ''predal'' oz naslon za roke in še to iz stikalom da ko naslon spustim se same ugasnejo;) frajer ane?=)) in nad avtoradiom imam v tistem predalčku diode, ki sem jih vezal na tisto stikalo za pojačat in zmanšat osvetlitev na števcih ( stikalo se nahaja pri nastavitvi višine snopa luči ) enako imam tudi zvezano v pepelniku ( da vidim kovančke =)) oboje pa lahko po mili volji ugasnem na ročnem stikalu oz po potrebi prižgem, da me ponoči med vožno ne moti=) to v laguno II paket opreme privilege & bobo design;) hehe ;)

v glavnem...lučke v ogledalih bi imel samo tako...bol za šalo kot zares. sinko, no minuto je res mal preveč...ene 5 ali 10 sek pa bi blo pomoje glih prou;) sm kontakteru uporabnika Taubek in zdaj čakam na odgovor da vidim kaj bo on predlagou. se mi pa zdi vezava preko notranje osvetlitve res najbolša rešitev=) samo še nevem kolk ledic bi montiral v vsako ogledalo...ker se bojim da bi bila ena premalo...bomo vidli kaj bo reku Taubek
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

bobo pol pa definitivno brez kond ker ko vrata zapres ti se ene par sekund sama osvetlitev gori, razen ce das takoj kontakt, takrat ti pa ugasne takoj, vsaj pri meni je tako, kolko sekund pa je pa nisem so danes gledat je pa 10 sigurno
studiram tudi sam o tej mojstrovini :D , edino "fizicno" delo bi blo pokrove preluknjat, ostalo je igračkanje
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Zmaj

Pol si očitno mojster elektrifikacije! 8)

Sicer pa pri Privilege opremi, ti verjetno ne manjka že v osnovi luksuza, zna bit precej drugač kakor moja Expression! :oops:
Uporabniški avatar
Doctor DJ

v vsako ogledalo daj 5 ali 6 diod, belih, več ne rabiš ;)

drgač pa vidim da se rad ti špilaš s tem, lepo :D
lahk daš kako fotko tud gor :p
Odgovori