Servis na 30.000km?
Ni res. Interval je odvisen od motorja in vozila v katerega je vgrajen.Novi Renoji majo vsi na 1 leto ali pa 20.000 km. Očitno so se ušteli s tistimi 30.000, pa še leta so bolj važna kot pa prevoženi km!
In že zelo zelo dolgo je poleg max km vedno omejitev tudi 1 leto česar pa folk nikakor ne zapopade.
Laguna Coupe GT dci 180
Podobna tema je že bila in takrat je mislim, da tako kot tukaj WarpedOne podal enostavno, kmečko razlagao, tega pogostejšega menjavanja olja. Da ga povzamem (upam, da ne boš jezen):
če je servis na 30.000 IN eno leto premalo, potem
je bolje na 15.000 in na pol leta, da pa bo še boljše, dajmo
na 5000 in tri mesece,
glejte zakaj pa ne bi , da bi bilo res vse kot treba
ma 1000 km ali na en mesec, da bo res mir.
Pa dajte no. Mislim, da proizvajalci vseeno niso tako neumni, da bi brezglavo napisali, da je servis na 30.000 km ALI eno leto. Saj ne plačajo oni olja. Če bi res bilo potrebno prej zamenjati, bi napisali servisni intervali na 10.000.
če je servis na 30.000 IN eno leto premalo, potem
na 5000 in tri mesece,
Pa dajte no. Mislim, da proizvajalci vseeno niso tako neumni, da bi brezglavo napisali, da je servis na 30.000 km ALI eno leto. Saj ne plačajo oni olja. Če bi res bilo potrebno prej zamenjati, bi napisali servisni intervali na 10.000.
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.
---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Vidiš, tukaj se pa po mojem mnenju motiš... Po mojem mnenju proizvajalci sicer niso neumni, jim je pa veliko za psihološki učinek. In tako se je nekako deset let nazaj začela bitka med proizvajalci, kdo bo ponujal daljše intervale. Tako so najprej ponudili 15kkm, pa 20kkm, pa 30kkm, nekateri za gospodarska vozila ponujajo celo 50kkm. Ali eno (ali dve) leti seveda.morph napisal/-a:Podobna tema je že bila in takrat je mislim, da tako kot tukaj WarpedOne podal enostavno, kmeèko razlagao, tega pogostejšega menjavanja olja. Da ga povzamem (upam, da ne boš jezen):
èe je servis na 30.000 IN eno leto premalo, potem
na 5000 in tri mesece,
Pa dajte no. Mislim, da proizvajalci vseeno niso tako neumni, da bi brezglavo napisali, da je servis na 30.000 km ALI eno leto. Saj ne plaèajo oni olja. Èe bi res bilo potrebno prej zamenjati, bi napisali servisni intervali na 10.000.
Medtem pa če pogledaš realno so motorji ostali bolj ali manj enaki, olja pa tudi... Zanimivo bi bilo pogledati, kakšen interval je imel recimo predpisan renaultov 1,6 16V motor, ki je menda po konstrukciji najstarejši motor, kar se jih dobi v renaultih, pred leti in kakšnega danes. Grem stavit, da se je povečal
jaz menjam na 15kkm, ker temu enostavno ne zaupam. To je marketinški trik, poleg tega pa gre avto prej v k***. kar pomeni, da tovarna spet zasluži...
Pa ni to samo Renault, daleč od tega, poglejte si sago z BMW-jevim "lifetime" oljem v avtomatskih menjalnikih...
LP
Ja, samo samo spet se pozablja, tisti zadeva NA ENO LETO, torej če na leto delaš 5k km ga boš zamenjal, če letno delaš 30.000 km ga boš zamenjal.
Mislim pa, da vseeno ne gre primerjati olja izpred 15 let in sedaj.
Jaz tudi menjam nekje na 15.kkm ker toliko delam na leto. Vseeno se mi pa zdi brezveze pretiratavti, v eno smer (prepogosto) ali pa v drugo smer (slepo čakati na tistih 30 kkm).
Vsak se pač naj odloči za sebe, saj je sam kupil avto.
Mislim pa, da vseeno ne gre primerjati olja izpred 15 let in sedaj.
Jaz tudi menjam nekje na 15.kkm ker toliko delam na leto. Vseeno se mi pa zdi brezveze pretiratavti, v eno smer (prepogosto) ali pa v drugo smer (slepo čakati na tistih 30 kkm).
Vsak se pač naj odloči za sebe, saj je sam kupil avto.
jst mam tud dizla,sm šla na servis pri 15000km in so mi rekl da servis še ni potreben,so mi pa dolil potrebne tekočine in avto pred zimo pregledal (plačala 15eur)......mi je pa serviser rekel da je fajn narest večji servis na 20000km (prav da njihove izkušnje kažejo tko) in da bova pol tud računalnik v avtu naštimala na ta interval tud za vnaprej......pa recimo da jim zaupam
Se tudi ne strinjam z morphom!
Intervali servisov so pogojeni z marketingom. Tisti, ki ima daljše intervale tisti bo prodal več avtomobilov.
Vsekakor je treba olje menjevate glede na režim vožnje, št. km in časovno obdobje ter glede na vgrajeno mašino. Vsak naj pač dela tako kot sam misli, da je najboljše.
Moje razmišlanje je v tej smeri, da menjava olja pride 100€ med tem ko menjava turbine pride 1000€. Zaradi tega, raj deset let enkrat vmes olje menjam!!!
Intervali servisov so pogojeni z marketingom. Tisti, ki ima daljše intervale tisti bo prodal več avtomobilov.
Vsekakor je treba olje menjevate glede na režim vožnje, št. km in časovno obdobje ter glede na vgrajeno mašino. Vsak naj pač dela tako kot sam misli, da je najboljše.
Moje razmišlanje je v tej smeri, da menjava olja pride 100€ med tem ko menjava turbine pride 1000€. Zaradi tega, raj deset let enkrat vmes olje menjam!!!
A zdaj ste pa prišlo do zaključka, da je za prodajo avtomobila kupcem bolj pomembo, da je servis na 50.000, kot pa vzdržjivost motorja.
Brez veze,
je pa tko da vsak po svoje.
Ja če ti pa 100 ni dosti pa daj na dva meseca menjaj olje.
Turbina pa JE potrošni materila, ne bi smela biti, ker je to za mene preklemano drag potrošni material, ampak je. In bo turbina crnikila tudi če boš vsak drug dan olje novo zlival not.
Pa ne mešat tukaj režim vožnje. Servisni intevali so izračunani za navadne smrtnike, ne pa za dirkače.
Iz vseh težav (turbina, EGR, pogostejše menjavanje olja, presneta paszljivost pri mrzlem motorju, pa pri vročem, sedaj pa še ti filtri trdih delcev) so me hitro prepričali v to da se diesle NE splača.
Saj ga moreš, če hočeš da bo delal brez problema tistih 500.000 km, kot vsi govorijo, da diesel motor mora it, voziti ugašnjege, ne voziti rinitia ga moraš.
Avto je za to, da se vozi, ne pa za to da je potrebno prej prebrati milijon forumov, rezervirati vse mogoče rezervne dele, pri kakšnih popoldaniskih servisih, ker so ti cenejši od orginalov.
Bom raje nehal govort, še dobro da je konc šihta in moram domov
.
Pa ne z dieslom in ne z benicnarjem, ampak z biciklom.
Brez veze,
je pa tko da vsak po svoje.
Ja če ti pa 100 ni dosti pa daj na dva meseca menjaj olje.
Turbina pa JE potrošni materila, ne bi smela biti, ker je to za mene preklemano drag potrošni material, ampak je. In bo turbina crnikila tudi če boš vsak drug dan olje novo zlival not.
Pa ne mešat tukaj režim vožnje. Servisni intevali so izračunani za navadne smrtnike, ne pa za dirkače.
Iz vseh težav (turbina, EGR, pogostejše menjavanje olja, presneta paszljivost pri mrzlem motorju, pa pri vročem, sedaj pa še ti filtri trdih delcev) so me hitro prepričali v to da se diesle NE splača.
Saj ga moreš, če hočeš da bo delal brez problema tistih 500.000 km, kot vsi govorijo, da diesel motor mora it, voziti ugašnjege, ne voziti rinitia ga moraš.
Avto je za to, da se vozi, ne pa za to da je potrebno prej prebrati milijon forumov, rezervirati vse mogoče rezervne dele, pri kakšnih popoldaniskih servisih, ker so ti cenejši od orginalov.
Bom raje nehal govort, še dobro da je konc šihta in moram domov
Pa ne z dieslom in ne z benicnarjem, ampak z biciklom.
Osnovni greh je, da navodila najprej omenijo kilometre in šele nato tisto leto.
Folk pa v svoji pameti prebere le kilometre in nato pametuje naprej, omejitve enega leta ne zapopade.
Pisat bi moralo "Servisni interval je eno leto, a ne več kot 30.000km". Pa bi blo precej manj zaribanih mašin.
Če delaš po 10.000km letno, imaš servisni interval 10.000km, čeprav ti piše 30k. To pa ne pomen, da mora tvoj sosed, ki se fura dvakrat več kot ti, sedaj menjat olje dvakrat letno, na teh istih 10.000.
Folk pa v svoji pameti prebere le kilometre in nato pametuje naprej, omejitve enega leta ne zapopade.
Pisat bi moralo "Servisni interval je eno leto, a ne več kot 30.000km". Pa bi blo precej manj zaribanih mašin.
Če delaš po 10.000km letno, imaš servisni interval 10.000km, čeprav ti piše 30k. To pa ne pomen, da mora tvoj sosed, ki se fura dvakrat več kot ti, sedaj menjat olje dvakrat letno, na teh istih 10.000.
Laguna Coupe GT dci 180
NI RES! Megane 1,6 16V ima servisni interval 30.000 ali 2 leti!meganeman napisal/-a:Novi Renoji majo vsi na 1 leto ali pa 20.000 km. Očitno so se ušteli s tistimi 30.000, pa še leta so bolj važna kot pa prevoženi km!
Tako, da enkrat na leto je mus, ker olje izgubiva s časom svoje lastnosti!
Zato ker se mi to zdi dolgo sem tudi vprašal za vaša mnenja!
Verjetno se bom odločil olje in filter zamenjati na 15.000 - vsaj prvič, pol pa bomo vidli kak naprej in kaj porečejo še na servisu!
Nekako nisi DOJEL bistva, hotel sem povedat, da naj se folk ne zanaša, da se dela servise na 30000km, pač pa naj jih delajo bistveno prej, zdej če proizvajalec predpisuje "xy" prevoženih kilometrov za posamično izvedbo motorja ali pa dobo enega leta (kar pač nastopi prej), se naj pa seveda to upošteva!WarpedOne napisal/-a:Ni čudno, da stvari crkujejo, ko so pa šoferji takšni znalci ...
Se pravi, če delaš po 5000 letno, si dobr tri leta, a ne jožaglupakoža?
Kdo je pa glupa koža, pa presodi sam!