Espace - (pre)velika poraba?
Moderen turbodieselski motor je težko spraviti čez deset litrov, če je vse v redu in s povprečnim znanjem vožnje. Neustrezni način vožnje je naprimer nekaj popolnoma brez tempa in ritma in s siljenjem v neke pretirane obrate, kar je sicer v praksi zelo redko. Motor se pri tako visoki porabi vsekakor mora preveriti, pogleda se delovanje turbine in okolja, testira se odziv senzorjev temperature, tesnost cevi na intercooler in zaščitne sisteme kot so wastegate ventil ali drugačni nadzor polnilnega tlaka. Če vse štima, je redkeje težava v katalizatorju, nadzoru le tega s sondo ali celo zabitem izpuhu (nasedanje na pod), novejši motorji pa z raznimi sistemi antipolucije tudi radi izkažejo prekomerno porabo.
Res je!joztom napisal/-a:Moderen turbodieselski motor je težko spraviti čez deset litrov, če je vse v redu in s povprečnim znanjem vožnje. Neustrezni način vožnje je naprimer nekaj popolnoma brez tempa in ritma in s siljenjem v neke pretirane obrate, kar je sicer v praksi zelo redko. Motor se pri tako visoki porabi vsekakor mora preveriti, pogleda se delovanje turbine in okolja, testira se odziv senzorjev temperature, tesnost cevi na intercooler in zaščitne sisteme kot so wastegate ventil ali drugačni nadzor polnilnega tlaka. Če vse štima, je redkeje težava v katalizatorju, nadzoru le tega s sondo ali celo zabitem izpuhu (nasedanje na pod), novejši motorji pa z raznimi sistemi antipolucije tudi radi izkažejo prekomerno porabo.
Kakorkoli obračate fantje, joztom ima prav. 9-10L na takem Espace-u lahko dosežeš s tem da voziš neprestano plin zavora na AC. Ampak glede na opisano se mi giorgi ne zdi ravno tak tip človeka. Dejstvo je da na njegovem avtu je glede na tudi uporabniške izkušnje in zapise porab s tiste nemške strani 2L previsoka poraba, če ne še več..
glede na to, da se je stric, ki je postavil vprasanje potuhnil, mogoce vec nima smisla debatirat, ker nevemo kak je njegov nacin voznje, je pa zanimivo, da je bla na vseh testih espaca z 2.0dci motorjempovprecna poraba med 8,5 in 10 litri 
Pa se vedno ja najbolj pozresna renaultova masina.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
umlinar napisal/-a:glede na to, da se je stric, ki je postavil vprasanje potuhnil, mogoce vec nima smisla debatirat, ker nevemo kak je njegov nacin voznje, je pa zanimivo, da je bla na vseh testih espaca z 2.0dci motorjempovprecna poraba med 8,5 in 10 litri
ne vem, kaj naj o načinu vožnje še povem.
2.0tdci 140 km mašina iz s-max mi je pila v povprečju 7l.
na daljših ralacijah- na morje - pa sem jo spravil na 6l.
brez, da bi gledal na trenutno porabo in karkoli ahtal (kljub titanium opremi avto sicer sploh ni imel prikaza trenutne porabe).
10 litrov v 2.0 dci 150km v Espacu je pa mal tumač.
Povej to da je tvoja vožnja 50% AC in 50% regionalke in tisto malo mesta je zanemarljiv procent! 10L je preveč kakorkoli obračaš.giorgi napisal/-a:
brez, da bi gledal na trenutno porabo in karkoli ahtal (kljub titanium opremi avto sicer sploh ni imel prikaza trenutne porabe).
Povej to da je tvoja vožnja 50% AC in 50% regionalke in tisto malo mesta je zanemarljiv procent - mogoče se bo po tem še kdo strinjal da je 10L/100km preveč! 10L je preveč kakorkoli obračaš.giorgi napisal/-a:
-
renaultespace
Poraba Espace 2.0dci
Poraba pri Espace je lahko nad 8.5l/100km le pri polnem plinu na avtocesti. Povprečna pa skoraj nikoli.
Poraba po regionalnih cestah npr. Brežice-Ptuj-Brežice = 6.5l/100km.
Ne vem kako požrešen motor torej ni, sem pa pred nekaj dnevi prijavil okvaro: ojnični ležaji in glavna gred so šli tudi na mojemu 2.0 dci. Tako, da me bolj kot poraba skrbi to dejstvo.
Poraba po regionalnih cestah npr. Brežice-Ptuj-Brežice = 6.5l/100km.
Ne vem kako požrešen motor torej ni, sem pa pred nekaj dnevi prijavil okvaro: ojnični ležaji in glavna gred so šli tudi na mojemu 2.0 dci. Tako, da me bolj kot poraba skrbi to dejstvo.
da še poročam porabo z Espaceom:giorgi napisal/-a:Prej smo imeli S-maxa in je bila poraba pod 7l. Če smo šli na KRK in nazaj (2x180km) je ob polno naloženem avtu poraba padla tudi na 6l.Aless8 napisal/-a:Ampak vseeno 10L/100km po mojem NI ok. Zdej če bi se drajsal po mestu dosti pa to potem verjetno. Predvidevam da ima režim vožnje enak kot na prejšnjem avtu.
Giorgi kater avto ste prej imeli? Predvidevam da Forda, samo v račun mi ne gre katerega ker se teža ne ujame.
Espace glede na 2toni mase in 150KM bi pomoje njemu moral pit tam okol 7.5-8.5.
Za info - ta motor v xtrailu in koleosu preverjeno pije 8.5.
je pa s-max 100kg lažji (1795 vs 1690kg).
omenjena poraba (10l) za Espacea pa je za ca 50% AC in 50% vožnje po regionalni cesti, mestne vožnje praktično nič.
relacija lj-KRK-LJ nam je znesla 8l
Ta poraba je cisto OK.Meni na meganu coupe 2.0dci 160KM.pije povprecno 7litrov z voznjo po omenjitvah.
Pac konje je treba nahranit.Je pa dotalni idiotizem da primerjate 1.9dci z 2.0dci.Krava in konj nista bila nikoli isto....Razlika v navoru in moci motorja ter pospesevanju je zelo ocitna.Isto kot bi primerjali Clia RS in clia GT
Pac konje je treba nahranit.Je pa dotalni idiotizem da primerjate 1.9dci z 2.0dci.Krava in konj nista bila nikoli isto....Razlika v navoru in moci motorja ter pospesevanju je zelo ocitna.Isto kot bi primerjali Clia RS in clia GT