Dnevne luči Megane III

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Nejko napisal/-a:Evo. Tudi jaz imam dnevne luči sprogramirane...na Avtotehniki me je stalo pa slabih 40€ ali ena servisna ura. Se pa da čudo reči še sprogramirati...
...kot na primer?
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Cr00k napisal/-a:
Nejko napisal/-a:Evo. Tudi jaz imam dnevne luèi sprogramirane...na Avtotehniki me je stalo pa slabih 40€ ali ena servisna ura. Se pa da èudo reèi še sprogramirati...
...kot na primer?
Kot naprimer tudi moč motorja (kot eden od ekstremov) ali pa nenazadnje uporava senzorjev za tlak v pnevmatikah....obstaja možnost, da se dokupi samo senzorske ventilčke...(ni pa ziher)...
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Nejko napisal/-a:
Cr00k napisal/-a:
Nejko napisal/-a:Evo. Tudi jaz imam dnevne luči sprogramirane...na Avtotehniki me je stalo pa slabih 40€ ali ena servisna ura. Se pa da čudo reči še sprogramirati...
...kot na primer?
Kot naprimer tudi moč motorja (kot eden od ekstremov) ali pa nenazadnje uporava senzorjev za tlak v pnevmatikah....obstaja možnost, da se dokupi samo senzorske ventilčke...(ni pa ziher)...
Za tole rabiš še podporo na UHCju in pa seveda prejemnik za tole. Sem tudi že sam razmišljal o tem ker mi UHC podpira, ampak ni sprejemnika...
Prav tako bi lahko vklopil angleško (dvojno) zaklepanje, pa sem bil obveščen da za to moraš imeti dvojne motorčke...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

hmm, sprejemnik in pa set 4 ventilckov bi pomojem kr drago prisel
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

robertp napisal/-a:
Nejko napisal/-a:
Cr00k napisal/-a: ...kot na primer?
Kot naprimer tudi moè motorja (kot eden od ekstremov) ali pa nenazadnje uporava senzorjev za tlak v pnevmatikah....obstaja možnost, da se dokupi samo senzorske ventilèke...(ni pa ziher)...
Za tole rabiš še podporo na UHCju in pa seveda prejemnik za tole. Sem tudi že sam razmišljal o tem ker mi UHC podpira, ampak ni sprejemnika...
Prav tako bi lahko vklopil angleško (dvojno) zaklepanje, pa sem bil obvešèen da za to moraš imeti dvojne motorèke...
...mehanik je rekel, da je možnost, da je sprejemnik v okviru računalnika, ampka potem ni imel časa preverjat...
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
Baki22

Odgovor Napisal/-a Baki22 »

Kaj pa glede moči motorja???
Uporabniški avatar
robertp

Nejko napisal/-a:
robertp napisal/-a:
Nejko napisal/-a: Kot naprimer tudi moč motorja (kot eden od ekstremov) ali pa nenazadnje uporava senzorjev za tlak v pnevmatikah....obstaja možnost, da se dokupi samo senzorske ventilčke...(ni pa ziher)...
Prav tako bi lahko vklopil angleško (dvojno) zaklepanje, pa sem bil obveščen da za to moraš imeti dvojne motorčke...
...mehanik je rekel, da je možnost, da je sprejemnik v okviru računalnika, ampka potem ni imel časa preverjat...
Privilege oprema mogoče da ga res ima...
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

bi blo v redu, če bi se kdo pozanimal. me tudi zanima
yamahafazer

Odgovor Napisal/-a yamahafazer »

Za vse tiste, ki dvomijo v legalnost dnevnih luči: dnevne luči so popolnoma legalne v Sloveniji in pozicijske luči (sprednje ali zadnje) na rabijo svetit

LP
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

yamahafazer napisal/-a:Za vse tiste, ki dvomijo v legalnost dnevnih luči: dnevne luči so popolnoma legalne v Sloveniji in pozicijske luči (sprednje ali zadnje) na rabijo svetit

LP
Ni pa baje legalno imeti te dnevne luči drugje kot zasenčene, sepravi more biti še zaenkrat vse skupaj v istem žarometu...tako recimo kot jih imajo audiji (podobno kot devil eyes) ;)
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
yamahafazer

Odgovor Napisal/-a yamahafazer »

MasTTer napisal/-a:
yamahafazer napisal/-a:Za vse tiste, ki dvomijo v legalnost dnevnih luči: dnevne luči so popolnoma legalne v Sloveniji in pozicijske luči (sprednje ali zadnje) na rabijo svetit

LP
Ni pa baje legalno imeti te dnevne luči drugje kot zasenčene, sepravi more biti še zaenkrat vse skupaj v istem žarometu...tako recimo kot jih imajo audiji (podobno kot devil eyes) ;)
Že mogoče, da je tako. Ampak kje to piše? Zakon takih luči ne prepoveduje, razen, če obstaja kakšen podzakonski predpis
Sagittarius

Odgovor Napisal/-a Sagittarius »

yamahafazer napisal/-a:
MasTTer napisal/-a:

LP
Že mogoče, da je tako. Ampak kje to piše? Zakon takih luči ne prepoveduje, razen, če obstaja kakšen podzakonski predpis

Citiram svoj že napisani post...
"V zakonu http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=3690 je v 61. členu, 6 odstavek jasno napisano: citiram:
"Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči"

Piše, da se LAHKO uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, kar pomeni, kratke luči. Nikjer pa ni napisano, kaj je z zadnjimi lučmi.

Megan ima senzor dobro občutljiv, kar pomeni, da se zasenčene luči avtomatsko prižgejo ob slabem oblačnem vremenu, kar pa za opla nebi mogel trditi, saj sem jih videl že več, katerim se ob slabem vremenu dnevne luči ne prižgejo. Sicer pa zaradi osebne varnosti v primeru slabše vidljivosti bolje da sam prižgem zasenčne luči, katere potem omogočajo tudi prižiganje meglenk."

Hkrati je tudi definirana minimalna razdalja oz. razmak (levo in desno od roba in med njima) dnevnih luči...

LP
Uporabniški avatar
robertp

Sagittarius napisal/-a:
yamahafazer napisal/-a:
MasTTer napisal/-a: Ni pa baje legalno imeti te dnevne luči drugje kot zasenčene, sepravi more biti še zaenkrat vse skupaj v istem žarometu...tako recimo kot jih imajo audiji (podobno kot devil eyes) ;)

Citiram svoj že napisani post...
"V zakonu http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=3690 je v 61. členu, 6 odstavek jasno napisano: citiram:
"Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči"

Piše, da se LAHKO uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, kar pomeni, kratke luči. Nikjer pa ni napisano, kaj je z zadnjimi lučmi.

Megan ima senzor dobro občutljiv, kar pomeni, da se zasenčene luči avtomatsko prižgejo ob slabem oblačnem vremenu, kar pa za opla nebi mogel trditi, saj sem jih videl že več, katerim se ob slabem vremenu dnevne luči ne prižgejo. Sicer pa zaradi osebne varnosti v primeru slabše vidljivosti bolje da sam prižgem zasenčne luči, katere potem omogočajo tudi prižiganje meglenk."

Hkrati je tudi definirana minimalna razdalja oz. razmak (levo in desno od roba in med njima) dnevnih luči...

LP
Verjetno je tudi omenjena minimalna moč dnevnih luči in pa seveda navodilo, da pozicijske luči niso dnevne luči... pa meglenke tudi ne. To velja predvsem za tiste lastnike xenonk, ki nimajo dnevnih luči...
Sagittarius

Odgovor Napisal/-a Sagittarius »

robertp

Ja svetilnost je omenjena in sicer naj bi znašala 70 % svetilnosti dnevnih luči. Meglenke se NE smejo uporabljati kot dnevne luči. Nikjer pa ni omenjeno, če se lahko oz. se ne smejo uporabljati dolge luči, katerim bi ustrezno zmanjšal svetilnost, kot ima to npr. Audi A6... (model, pred vgrajenimi led diodami)...

Tudi to, da pozicijske luči niso dnevne je jasno napisano!
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Dajte mi nekja razložit, kupo sem avto nov megane gt line pa me zanima kaj oz kje morajo to vklopit da če slučajno nevejo da jim povem!

In zanima me še kako je potem na ročki za luči nastavljeno?
lp
Odgovori