Laguna II keyless go

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
bobo.89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

Andyr26 napisal/-a:Faceliftan model ja(od 2005), s tem da ni potrebno niti pritisnit gumba na kljuki, ko se oddaljiš (ga sploh nima), ampak se preprosto oddaljiš. Za starejše letnike pa ne vem.

lp
tista prva novejša serija je mela to tako, da ko si prišel do avta in dal roko za kljuko se je laguna odklenila, ko pa si se oddaliu cca 5 m, se je pa zaklenila sama. ključ-kartico si moral za vžig avtomobila utaknit v režo. pri vžigu je pa biu pogoj da je bil auto v leru ( brez da si pritisnu na bremzo, sklopko,...)
pri modificirani je pa spremenjeno samo to, da kluča ni potrebno dajat v režo. moraš ga pa imeti v kabinskem prostoru.
tuki morš pa ( kakor je men znano ) prtiskat use po vrst da ga lahko pržgeš...bremzo, sklopko,...svašta uglaunm=)).
Uporabniški avatar
simonz1
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

bobo.89 napisal/-a:
Andyr26 napisal/-a:Faceliftan model ja(od 2005), s tem da ni potrebno niti pritisnit gumba na kljuki, ko se oddaljiš (ga sploh nima), ampak se preprosto oddaljiš. Za starejše letnike pa ne vem.

lp
tista prva novejša serija je mela to tako, da ko si prišel do avta in dal roko za kljuko se je laguna odklenila, ko pa si se oddaliu cca 5 m, se je pa zaklenila sama. ključ-kartico si moral za vžig avtomobila utaknit v režo. pri vžigu je pa biu pogoj da je bil auto v leru ( brez da si pritisnu na bremzo, sklopko,...)
pri modificirani je pa spremenjeno samo to, da kluča ni potrebno dajat v režo. moraš ga pa imeti v kabinskem prostoru.
tuki morš pa ( kakor je men znano ) prtiskat use po vrst da ga lahko pržgeš...bremzo, sklopko,...svašta uglaunm=)).
no potem je tako kot pri mojem meganu, kar se mi je tudi dopade :lol: se človek s prostoročno kartico kar razvadi 8)
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

bobo.89 napisal/-a:tuki morš pa ( kakor je men znano ) prtiskat use po vrst da ga lahko pržgeš...bremzo, sklopko,...svašta uglaunm=)).
Pritisniti je potrebno sklopko, če je avto v prestavi, ali pa sklopko ali zavoro, če avto ni v prestavi. Pa saj je tako ali tako smiselno pritisniti sklopko ob zagonu...
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

lp
Tako je.
Uporabniški avatar
slovenc

Odgovor Napisal/-a slovenc »

tud ph1 nima nobenga gumba na kluki...samo je nažalost samo keyless entry in ne tudi keyless start. Sam jebiga, že tku je zmeda s temi prostoročnimi, enkat je pr men u žepu, enkat jo ma punca, kdaj sosed mim prteče in tko :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

tud ph1 nima nobenga gumba na kluki...samo je nažalost samo keyless entry in ne tudi keyless start. Sam jebiga, že tku je zmeda s temi prostoročnimi, enkat je pr men u žepu, enkat jo ma punca, kdaj sosed mim prteče in tko
Sem mislu na gumb, ki ga imajo megani II, laguna ph1 pa vem da ga nima.
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
giorgi

Odgovor Napisal/-a giorgi »

meni pa se vrata pri megane II ne zaklepajo ob pritisku na gumb. Lhako jih zaklenem le na prtljažniku. včasih tudi odklepanje ne deluje, tako da moram odkleniti s kartico.

lahko kaj sam popravim? dodatnih stroškov s tem res ne mislim imeti - bom pač s pritiskom na kartico odklepal/zaklepal.
Uporabniški avatar
rontajzel
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a rontajzel »

Tipke so splošen problem pri Meganih II. Preveri naslednjo temo/vodič, ki govori o odpravljanju te napake, klik.

Za problem pri odklepanju, pa sumim slabo baterijo kartice.
Naša Renaulta:
Megane III (dci110), Megane II (1.6 16V, prodan), Clio II (dci103)
Slika
Slika
giorgi

Odgovor Napisal/-a giorgi »

rontajzel napisal/-a:Tipke so splošen problem pri Meganih II. Preveri naslednjo temo/vodič, ki govori o odpravljanju te napake, klik.

Za problem pri odklepanju, pa sumim slabo baterijo kartice.

hvala za link.
baterije so nove.
VelikiGoban

Odgovor Napisal/-a VelikiGoban »

giorgi napisal/-a: vèasih tudi odklepanje ne deluje, tako da moram odkleniti s kartico.

lahko kaj sam popravim? dodatnih stroškov s tem res ne mislim imeti - bom paè s pritiskom na kartico odklepal/zaklepal.
Na tehnični službi Renault pravijo, da delovanje sistema lahko motijo določeni predmeti tik ob kartici (telefon, magnet - npr. gumb na torbici, prenosnik...). Najceneje bo, da preveriš, če odklepanje/zaklepanje deluje, ko kartica ni v bližini takih predmetov.
Uporabniški avatar
simonz1

Odgovor Napisal/-a simonz1 »

VelikiGoban napisal/-a:
giorgi napisal/-a: včasih tudi odklepanje ne deluje, tako da moram odkleniti s kartico.

lahko kaj sam popravim? dodatnih stroškov s tem res ne mislim imeti - bom pač s pritiskom na kartico odklepal/zaklepal.
Na tehnični službi Renault pravijo, da delovanje sistema lahko motijo določeni predmeti tik ob kartici (telefon, magnet - npr. gumb na torbici, prenosnik...). Najceneje bo, da preveriš, če odklepanje/zaklepanje deluje, ko kartica ni v bližini takih predmetov.
pri meni vedno deluje tudi če imam mobitel ali pa kaj drugega zdraven. je pa res problem da se tipke kvarijo pri meganih na kljukah in jih je potrebno zamenjati.
Scenic III 1.5 dCi, 110KM

Captur II 1.5dCi, 115KM EDC
Uporabniški avatar
vojko1962

opral kartico za laguno ll

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Zadnjič sem dal v pranje bundo,v kateri je ostala prostoročna kartica za mojo laguno.Kakšno uro po tem ko se je bunda že lepo sušila sem se spomnil,kje imam kartico.Odstranil sem ključ in baterijo,kartico dal na radiator,da se je lepo čez noč pregrela.Zjutraj sem vse lepo sestavil in kartica deluje normalno. :D
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Odgovori