mehanizem za dvig stekel Scenic II 2003

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Mrcina
Kraj: Kocevje

mehanizem za dvig stekel Scenic II 2003

Odgovor Napisal/-a Mrcina »

Lep pozdrav,

Na scenicu II letnik 2003 mi je šel mehanizem za dvig stekel na obeh levih vratih, tako prednjih, kot tudi zadnjih. Na zadnjih ne dela tudi elektromotor, na prednjih elektromotor zaenkrat še dela.

Polomil se je en mali plastični delček... V trgovinah z neoriginal avtodeli se dobi samo celoten mehanizem, ponekod je edini plus ta, da lahko kupiš ali z motročkom ali brez.

Dobil pa sem informacije, da se da kupiti tudi mehanizem po posameznih delih, tudi samo oni mali plastični delček. To sem zasledil tudi pri iskanju po tem forumu.

Potrebujem pa informacije, KJE se da dobiti mehanizem dviga stekel po delih...

Za vse informacije že vnaprej hvala,

Lp Nejc
Uporabniški avatar
đaba

Odgovor Napisal/-a đaba »

pomoje bo avto-odpad najboljša in najcenejša rešitev...
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Na servisu načeloma. Nekateri se deljo nevedne/neumne, nekateri ti prodajo. Vodili (par) pride cca 5 EUR.

Za tvoj letnik je bil vpoklic, kjer so zamenjali vsa 4 vodila s kovinskimi (plastificirana). Če si prvi lastnik, ne vem zakaj nisi to opravil, če nisi so bili lastniki pred tabo malomarni.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Mrcina

robertp napisal/-a:Na servisu naèeloma. Nekateri se deljo nevedne/neumne, nekateri ti prodajo. Vodili (par) pride cca 5 EUR.

Za tvoj letnik je bil vpoklic, kjer so zamenjali vsa 4 vodila s kovinskimi (plastificirana). Èe si prvi lastnik, ne vem zakaj nisi to opravil, èe nisi so bili lastniki pred tabo malomarni.
Nisem prvi lastnik... Kupil avto leta 2007.

Ampak, če predhodni lastnik tega ni uredil, ali lahko še vedno zadevo uveljavljam?

Drugače pa hvala za info. Vprašam takoj jutri na servisu pa napišem rezultat.

Lp Nejc
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Mrcina napisal/-a:
robertp napisal/-a:Na servisu načeloma. Nekateri se deljo nevedne/neumne, nekateri ti prodajo. Vodili (par) pride cca 5 EUR.

Za tvoj letnik je bil vpoklic, kjer so zamenjali vsa 4 vodila s kovinskimi (plastificirana). Če si prvi lastnik, ne vem zakaj nisi to opravil, če nisi so bili lastniki pred tabo malomarni.
Nisem prvi lastnik... Kupil avto leta 2007.

Ampak, če predhodni lastnik tega ni uredil, ali lahko še vedno zadevo uveljavljam?

Drugače pa hvala za info. Vprašam takoj jutri na servisu pa napišem rezultat.

Lp Nejc
Meni je tudi počil na voznikovih vratih (nekoč). Meni je še šipa padla dol, v nedeljo popoldan, 150km od doma, pa vso familijo sem mel s sabo.
No, anyway, na servisu so rekli da se menja v delujočemu stanju, tako da sem moral plačati eno uro dela (da mi je preveril zajlo, na novo napeljal zajlo...).
Mislim da je bila ta nota za garancijsko popravilo poleti 2006.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Posamezni deli za dvig stekla se dobi v Anetu ( Stegne ), strošek...............zanemarljiv, par €

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Mrcina

No, situacija je sledeča:
- na anetu se dobi samo celoten mehanizem, edina "olajševalna okoliščina" je, da ga lahko kupiš ali z motorčkom ali brez, brez motorčka je cena nižja. Vendar še zmeraj višja kot v GMT, kjer sem spraševal najprej.
- na uradnih servisih se prav tako dobi samo celoten mehanizem, preveril pri mojem lokalnem dealerju, kjer verjamem da me ne bo nategnil, je zadevo poskušal tudi spraviti čez računalnik kot posamezen kos, pa ga ne spusti. Nadalje sem poskušal v Štajerskem avtodomu, kamor me je usmeril @bobo (hvala še enkrat). Tudi tam mi ponuja samo celotno z motorčkom vred, original seveda...
- pod vpoklic to pri mojem scenicu ni bilo... Preverjeno na več načinov... So a baje nekje vmes vpoklici zaradi tega prenehali in dejansko niso bili vpoklicana vsa vozila določenega letnika, temveč le določene št. šasije.

Vem pa, da se to da kupit posamezno, ker "nekdo pozna nekoga" ki je to nabavil na ta način, ampak je žal vmes primer izgubljene telefonske številke. Poleg tega ste nekateri od vas do uredili na tak način.

Ali kdo pozna na kakem servisu ali dealerju koga, da bi se pozanimal točno, bolj točno kot so meni voljni povedat po telefonu?

Hvala&LP
Uporabniški avatar
brobins

Odgovor Napisal/-a brobins »

Dve leti nazaj sem na eBay-u naročil plastike pomika zadnjih stekel za Laguno II. Roba je prišla iz Turčije, plačal sem preko paypal-a.
Poglej tole:
http://stores.ebay.de/idealautoteile/RE ... 513&_pgn=2
Uporabniški avatar
Mrcina

Tukaj sicer ni za scenic II, ampak bom takoj poslal naprej mehaniku, če slučajno paše od megana... V vsakem primeru pa si mi dal z ebayem odlično idejo in usmeril, kaj naj iščem. Preden bi jaz namreč pogruntal, da gre za "fensterheber" :D :oops:

100x hvala!

LP
Uporabniški avatar
bobo
Kraj: Lenart, Štajerska

Odgovor Napisal/-a bobo »

Mrcina, daj preberi privat sporočilo, pa da že enkrat rešima to :wink:
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

V Anetu se dobi samo plastike ali posebej dele, v koliko imate problem z nabavo me kontaktirajte ( 031-797-021 ) in bom šel jaz iskat.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Slika
Uporabniški avatar
Mrcina

Najprej se vam vsem lepo zahvalim za vso ponujeno pomoč! Res super odziv, nisem pričakoval, priznam, prijetno me je presenetil

Sedaj vam najprej točno preverim opis in ime dela, ki ga potrebujem. To sponko, ki jo je prilimal slovenec, že imam, za zadnjo šipo, ker jo je imel moj mehanik nekje pospravljeno. Za sprednjo šipo pa potrebujem en drug del, ki vam ga pa še točno sporočim.

Nato pa stopimo v kontakt, pa bomo rešili. Ni mi problem stopiti v anet, ker sem itak vsak dan v LJ, problem je v tem, da so meni po telefonu zatrdili, da po delih mehanizma ne prodajajo. Enako v štajerskem avtodomu, kjer bi mi del itak sodelavec pripeljal, ki je iz MB.

Še enkrat hvala res, @bobo in @fan, vaju kontaktiram...

LP Nejc
mareck

Odgovor Napisal/-a mareck »

Pozdravljen !
Sam sem imel poleti enak problem. Najprej mi je crnila prednja leva stran, nato pa še zadnja. Na servisu so mi naredili predračun za cca 300€.
Na bolhi sem našel prodajalca-nekje iz Celja, ki prodaja samo plastične nosilceza 8€.

Spodaj imaš naslov.

http://www.bolha.com/vrata/deli-za-meha ... s383045793
Uporabniški avatar
Mrcina

Lep pozdrav,

situacija je torej sledeča: potrebujem dve stvari:
- modul za elektromotorček pri steklu na zadnjih desnih vratih
- spodnjo plastiko na vodilu stekla na prednjih desnih (sovoznikovih) vratih. Gre za kos plastike s tako malo vzmetjo čez katero gredo zajle.

Ne potrebujem pa več plastičnega delčka, ki drži šipo, kot je na linku v prejšnjem postu, ker sem ga dobil. Hvala vseeno za link.

Prosil bi torej, če lahko kdo preveri, če se data dve navedeni zadevi dobiti posamezno...

Hvala že vnaprej vsem.

LP
Odgovori