clio okvara sobe 1.5dci
clio okvara sobe 1.5dci
frenda zanima ce je pri okvari sobe in sicer naj bi bila ena soba slaba ali v okvari(zaradi tega avto tezje vziga,vendar pri voznji se ne cuti da bi kaj slabse motor vlekel) je pri tem rizik ce zamenjas sobe da bi znale pol druge odpovedat in seveda pumpa
kaksni so stroski menjati omenjeno sobo ali mogoce dati obnoviti vse sobe
pac frend bi rad zanesljiv avto oz da se lahko vec vozi kot pa da je pri mehaniku,zdej ce bi pa menjal vse sobe in bosch pumpo po nepotrebnem pa strosek kar naraste
sej to naj bi bile edine hibe tih motorjev 1.5dci 82konjev in turbine so znale nagajat
skratka zanima ga informativno kaj tukaj naredit menjat sam sobo ali vse in predviden strosek popravila(koliko se vrtijo cene)
kaksni so stroski menjati omenjeno sobo ali mogoce dati obnoviti vse sobe
pac frend bi rad zanesljiv avto oz da se lahko vec vozi kot pa da je pri mehaniku,zdej ce bi pa menjal vse sobe in bosch pumpo po nepotrebnem pa strosek kar naraste
sej to naj bi bile edine hibe tih motorjev 1.5dci 82konjev in turbine so znale nagajat
skratka zanima ga informativno kaj tukaj naredit menjat sam sobo ali vse in predviden strosek popravila(koliko se vrtijo cene)
Re: clio okvara sobe 1.5dci
Glede na simptom, ki ga opisuješ, bi rekel da kakšna grelna svečka ne deluje.
Koliko km pa ima avto? Stil vožnje? Prvi lastnik?denis21 napisal/-a:evo meni je zaribala pumpa danesstrošek je okol 980 eu mi reko mehanik.je pa sranje ker mora vse prepucati kar se goriva pa dovodov pa odvodov tiče,in seveda tudi dize:( vglavnem katastrofa :/
Sicer pa če boš dal samo jurja, boš lahko vesel. Odvisno od tega, v kakšnem stanju so šobe. V šobo se lahko zabijejo kovinski delci črpalke, ko je gorivo še pod tlakom tako, da jih ne dobiš več ven. Rešitev je ali obnova (~100€ na šobo) ali nova (300€ na šobo polna cena Renault). Pridejo pa vse štiri šobe in črpalka ene 2 jurja - polna cena Renault. Na to se da dobit ene 30% skonto.
Po pravilih bi sicer moral menjat celotni sistem vbrizga (črpalka, rail, šobe, lajtunga, rezervoar). Ker tega ne boš delal, glej, da ti bo mehanik res dobro spucal rezervoar in ostalo. Sicer ti bodo preostali opilki lahko spet krožili po sistemu.
lp,
Luka
... za kateri model clia gre? 48kw ali 60kw?denis21 napisal/-a:prevoženih ma 184000 vožnja je vredu oz ne tišim mrzlega sem pa 2 lastnik za obnovljeno šobo mi vzame 70 eu tko da če bo treba pač bo treba.drugače pa upam da bojo vredu spucal vse da ne bo spet se to nardil..
kje ti obnovijo šobo za tak denar?
kako vam gorijo lučke, če naj bi bla šoba v okvari? jaz opazim recimo pri hladnem motorju, da ropota bolj kleno (kot nek dodaten kovinski zvok) - je to to?
Meni gori samo oranžna lučka za motor....
Je to tudi kaj povezano z EGR ventilom?
lp
em 61 kw mam ...obnovi jih pa vinder za 80 eu na dizo,,je pa iz šempetra....em lučka mi gori za predgretje,sem mislil da so grelne svečke ampak smo ugotovili na koncu da je ena diza hin,in pa pumpa je zaribala,
je pa klenkalo tako kot ste rekli.upam da drugi teden dobim avto nazaj ga pogrešam heh egr pa pomoje nima nobene veze s tem.
je pa klenkalo tako kot ste rekli.upam da drugi teden dobim avto nazaj ga pogrešam heh egr pa pomoje nima nobene veze s tem.
ti da kaj garancije na obnovljeno šobo? ... sem namreč že na parih forumih prebral, da te "obnovljene" rade crknejo kmalu, ali pa pač sploh ne delajo..denis21 napisal/-a:em 61 kw mam ...obnovi jih pa vinder za 80 eu na dizo,,je pa iz šempetra....em lučka mi gori za predgretje,sem mislil da so grelne svečke ampak smo ugotovili na koncu da je ena diza hin,in pa pumpa je zaribala,
si poizkusil kaj pri Jelenu?
lučka za predgretje je spirala a ne? .... meni to ne gori
gori samo oranžna lučka za motor...
ej topa ne vem,baje pa da crkejo prej ja..glede jelena pa se nimam kej menit ker je že preveč ljudi nasral in vsak je preplačo vse kar mu je delo,še fotru mojem na fordu...drugače pa ja spirala una jaa najprej smo mislili da je kratek stik na dizi in je kao bil in mi edn vzeu 70 eu da mi je to kao zrihto ubistvu mi je pa sam lučko vgasno pa je s5 blo ok..pol pa mi en drug ugotovu da pa diza hin in pa pumpa
drugače pa k mi je tta lučka gorela mi zju3 ni vžigo komi komi da mi je,pa pokadil se je ornk pol je pa vžigo celi dan...a ti normalno vžiga? upam da nimaš takega problema k js:/
zaenkrat mi vžiga normanlno... so bile menjane vžigalne svečke pred kratkim, ki so bile crknjene, ostalo je ok.
Uf, zanimivo... po forumih sem bral, da naj bi bil Jelen ok... no, sam ne poznam ne enega ne drugega, tako da ne morem govorit
Vidim pa , da ko se enkrat začne problem s cliotovim dizlom, so skoz problemi...
Uf, zanimivo... po forumih sem bral, da naj bi bil Jelen ok... no, sam ne poznam ne enega ne drugega, tako da ne morem govorit
Vidim pa , da ko se enkrat začne problem s cliotovim dizlom, so skoz problemi...
ja js za jelena vem kr fotr je preplačo vse zrihtal mu pa niso popolnoma nč,pa še en mesnc je meu avto tam,,za vinderja pa same dobre stvari čujem...ja tak ko si reko k see enkrat začne problem je fertik,je pa problem pumpa pa dize druga pa tak ni,js upam da bom mel mir zej k mi ga zrihtajo..dodaj me na fb če si gor...denis šarlah napiš....pa če maš kej slik gor or tvojga cliota da mal vidim ,je pa drgač supr avto no,ni požrešn pa še gre kr fajn.