Menjava termostata Laguna 1.8 90km

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Menjava termostata Laguna 1.8 90km

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Zdravo!

Kaj vse rabiš za zamenjavo termostata na laguni 1 ph1? Pečka slabo dela in bomo notri nalivali neko tekočino, da spuca pečko. Ker pa tudi termostat ne pusti segret mašine na več kot 1/4, bi zamenjal še tole.

Kakšen je postopek?

Hvala! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
slovenc

edit: lahko zapacana pečka vpliva na to, da je kaže samo četrt temperature? Samo glede na to, da stane celih 10€, je bolje preventivno zamenjat?
Slika
Uporabniški avatar
adriano
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a adriano »

pomoje da pečka nima vpliva na to kok kaže temperatura. pa kokr vem je velik dela da se jo zamenja
Uporabniški avatar
slovenc

adriano napisal/-a:pomoje da pečka nima vpliva na to kok kaže temperatura. pa kokr vem je velik dela da se jo zamenja

Ne, sej je ne bom menjal. Dali bomo noter tekočino za pucat hladilnike, potem pa ko se bo antifriz menjal, bom še drug termostat dal.
Slika
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

termostat zamenjatjeu izi. Daš dol cev ki gre iz hladilnika na termostat,odsraufas 3 sraufe,snames ohisje termostata. In je termostat zunaj. Preveri se dihtungo termostata ce mas ze narazen.
Uporabniški avatar
slovenc

Godward napisal/-a:termostat zamenjatjeu izi. Daš dol cev ki gre iz hladilnika na termostat,odsraufas 3 sraufe,snames ohisje termostata. In je termostat zunaj. Preveri se dihtungo termostata ce mas ze narazen.
Hvala!
Slika
Uporabniški avatar
slovenc

Evo, menjal termostat. Ker sem idiot po naravi, nisem pogledal kako je obrnjen. Na koncu sem ga obrnil tako, da je tisti del s fedrom v mašini, oz. stran brez fedra je v ohišju termostata.
Slika

Sem šel na furo in avto se segreje na polovico, ampak je pa jeba....vodo sem natočil do maximuma preden sem se šel zapeljat in ko sem prišel nazaj je blo vode čis do pokrovčka. Ko sem avto ugasnil pa je padlo nazaj. Je za to kriv zrak? Kje je za prezračit ventil? Tisti na cevi do pečke ne spusti nič zraka ven, niti tekočine nič ne priteče...ker je tudi pečka najbrž še zapacana...
Slika
Uporabniški avatar
pantera

Odgovor Napisal/-a pantera »

Najprej potipaj ko je mašina na delovni temperaturi cevi ki grejo v pečko in če so obe vroče je pretok skozi njo.Ko zračiš imej odprto ekspanzijsko posodo odvij tisti vijak na cevi in boš videl da gre zrak ven ne pozabi imet stikalo od gretja v kabini obrnjenega na max gretje.
Uporabniški avatar
slovenc

sej ravno to je problem, ker je slabo grelo in mašina je bla samo na četrt temp. Pa sem šel termostat menjat in očitno ni pretoka čez pečko.
Slika
Uporabniški avatar
pantera

Odgovor Napisal/-a pantera »

Termostat nima veze s tem on samo uravnava da je mašina na delovni temperaturi.Če bi ga narobe obrnil bi avto zakuhal.Probaj kar sem prej napisal pa poročaj.
Uporabniški avatar
slovenc

Nekaj malega zraka je prišlo ven. Cevi iz pečke so obe tople in do kilerja pride. Ne vem pa, če je normalno to, da voda naraste v ekspanziji?
Slika
Odgovori