Espace - (pre)velika poraba?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Še jaz da se vmešam zraven, pa brez zamere. Nekaj mi ne gre v glavo in sicer to da pričakuješ tako nizko porabo. Ker nisem fouš ti bom nekaj povedal. Imam R5, letnik 91 in žre zdaj po zimi 7 litrov. Vozil sem od svaka R Laguno 2.0 dCI GT in mu pije v povprečju 8.3 litre, aerodinamika je močno v prednosti kot pri Espacu. Vozil sem tudi X-Traila in je super avtomobil, poraba je bila tudi okoli 8 litrov ampak ni bil vklopljen štirikolesni pogon.

Jaz bi tako rekel, preden kupuješ avto vedno preizkusi koliko avto dejansko porabi. Če te tako moti pač poraba pa prodaj pa kupu spet Forda, druge rešitve ne vidim.

Chipanje pa odpade, je kolega zgoraj dosti lepo navedel zakaj, zelo veliko kekcev chipa avtomobil potem pa crkuje vse po seznamu, zakaj le ?
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
baccara
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a baccara »

Mnjah, če jaz pri mojem vozim po omejitvah in pri 50%AC in 50% relacije (nič mesta) zagotovo pridem pod 9, grand espace 3,5 benz automatik.
Se je za zamislit če res čisto vsakemu ustreza dizel.
giorgi

Odgovor Napisal/-a giorgi »

baccara napisal/-a:Mnjah, če jaz pri mojem vozim po omejitvah in pri 50%AC in 50% relacije (nič mesta) zagotovo pridem pod 9, grand espace 3,5 benz automatik.
Se je za zamislit če res čisto vsakemu ustreza dizel.
poglej, S-max dizel 2.0, 140 KM mi je kuril tudi 6l na relaciji lj-krk, sicer pa v povprečju do 7l.
megane grandtour dizel (1,5, 105KM) mi v glavnem po mestnem nadrkavanju 80% in 20% po AC pije 6l.
ferenc

Odgovor Napisal/-a ferenc »

Živjo,
imam Espace 1.9 dCi pa imam vsakodnevno relacijo Kranj-Žirovnica in je skupna poraba poleti 7-7,5 pozimi pa 7,5-8. To je pri umirjeni vožnji (120-130 AC). Če ga pa malo pohodiš je pa z lahkoto nad 8 ( pa ne čez 9).
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

No, samo da dodam svoj piškotek: Koleos 4X4 na relaciji mi je pokuril 5.7, ko sem zavil iz AC in se ustavil v centru mesta je poraba bila 5.9(1.5km regionalke, 17.9km AC in 4.1km mesta). Torej ratalo mi je spravit avto POD tovarniške podatke. Meni osebno se zdi poraba giorgijevega Espace-a previsoka. Sicer pa kot nekateri pravijo, očitno je to normalno.
Uporabniški avatar
seba

Odgovor Napisal/-a seba »

Pozimi je poraba pač takšna, poleti pa boš lahko z lahkoto prišel do porabe 7 litrov. Sigurno si imel regeneracijo fap filtra, ki ti je porabo dvignila za najmanj 1 liter. Dve zimi in dva poletja že vozim espaca, zato si upam trditi da imaš normalno porabo.
Lp
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Sorry, ne vi men o čipanju, dokler sami ne bote meli čipan avto pa 160.00 prevoženih km in to s čipom. Avto pa BP laufa na 150 konjih (Megane 1.9dci)!!!

Razlika je pa očitna, megančič skor bolj pipa kot Laguna, vsaj na začetku:).
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
umlinar

Odgovor Napisal/-a umlinar »

js sm mel golfa iz 150km cipanga na 215 konjev pa se dans laufa, pa ma bliz 200.000km :)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Rečte karkol, ampak to je previsoka poraba za 2.0 dci, ne smeje 10 l pit, js bi prklopu nekje na računalnik da se pogleda če kje kake napake vn meče..
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
zuzic22
Kraj: kras

Odgovor Napisal/-a zuzic22 »

gagi´d hype napisal/-a:Rečte karkol, ampak to je previsoka poraba za 2.0 dci, ne smeje 10 l pit, js bi prklopu nekje na računalnik da se pogleda če kje kake napake vn meče..

LAGUNA GRANDTOUR3, 2.0 DCI AVTOMATIK,1630KG TEŽKA-PORABA 7,3 MEŠANO 30-30-30%
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Pozdravljen,

tudi jaz mislim, da ti preveč pije glede na opisano vožnjo. Meni laguna nikoli ne pride čez 7l/100km. Vožnja je pa v 90% relacija in to avtocesta s tempomatom na 132km/h ali višje, razen na prometnih odsekih kjer je gužva in zato hitrost nižja.
1. ne mors primerjat forda in renaulta. potem takem in en in drug zreta u picku mater prevec, ker volkswagnov sharan pije 6 litrov na relaciji. vredi?
Ne vem sicer za kateri TDi gre ampak glede na to da govorimo o novem dCi-ju je pomembno, da ga primerjamo z novim TDI-jem in sam sem prvi da vozil golfa6 karavan 1.6tdi na relaciji cca. 90km (85km avtocesta s tempomatom 132 in samo enkrat do 150km/h, nato pa zadnji del poti v gužvi z nižjo hitrostjo) povprečna hitrost je bila 92km/h in povprečna poraba 5,8l/100km. Naslednji dan (pogoji zelo podobni) na isti relaciji z mojo laguno s nekoliko več pospeševanji in hitrejšo vožnjo poraba 5,9l/100km(povprečna hitrost 107km/h). (številke lahko malo odstopajo gor ali dol, ker je že nekaj časa nazaj odkar sem to preizkusil.)
Se pravi da je to kar porazen rezultat za TDI motor zadnje generacije. Seveda je potrebno upoštevati napake v meritvi, saj gre za samo dobrih 90km, ampak tudi če vzamemo da pije laguna 1 liter več še vedno mislm da je rezultat TDI-ja zelo slab. hotel sem torej samo povdariti da je potrebno gledati nove motorje, ker kot je že nekdo napisal inmajo zaradi filtrov in vsega ostalega nekoliko višjo porabo kot nekoliko starejši motorji.
2. 2.0dci je pozresna masina ze v laguni! v povprecju po prebiranju foruma ni se ker prisel pod 7l z ahtanjem, zakaj pol espace neb mogu v zimskem cajtu 10l zret, pa ma 2 tone???
kolikor sem lahko primerjal z porabo, ki jo je podal recimo Sinko na podobni relaciji kot jo delam sam in jo poznam je poraba na podobni pri moji in njegovi zelo podobna. Mogoče odstopa kakšen deci gor ali dol, zato ne vem od kje podatek, da je to najbolj požrešen renaultov diesel motor. Je pa možno da pride do večjega odstopanja pri nekem drugačnem specifičnem načinu vožnje(recimo večinoma mestna.)

Glede porabe je pa pri meni tako, da je v povprečju vedno okrog 6,5l/100. Če bi pa vozil relacijo kot je napisal avtor teme 50%-50% in to po omejitvah ali malo čez, sem prepričan da imam povprečje pod 6l/100. (Recimo relacija do Splita avtocesta tempomat na 134 km/h občasno nekoliko hitreje oziroma počasneje zaradi omejitev, kar naložen avto poraba 6l/100km.)

Moje mnenje je, da je 10 litrov na omenjeni relaciji preveč.

lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Jaz imam sicer Espace z 2.0T motorjrm in sem ravno danes šel v Logarsko in nazaj in je žrl povprečno Landstrasse do 90 + AC cca 140kmh skupaj 8,5l. Po mestu mi pride v mrazu in kolonah na cca 10,5l. Ampak se ne sekiram, če bi imel dizeljna, bi letno prišparal ene 300€ na gorivu, to pomeni, da bi prve štiri leta šparal za pumpo, druge štiri leta za dize in potem še nekaj za turbino. Redna vzrdrževanja so enaka. Vsak ima svojo matematiko, pa še čez 200 jo stisne kadar češ. Forda pa ne maram pa amen, ker fantje v okolici kar jamrajo, Mondeo, Fusion.
Uporabniški avatar
umlinar

na zadn podatek, ki si ga dal - 134 na tempomat pa poraba 6l?
2.2 ma porabo 5l (s polno trugo na strehi 5,5 max), fotrov avensis 2.0 115km pri 130 na uro zre mal cez 5... polno nalozen passat na relaciji velenje porec kolker je avtoceste skos po njen in 130/h s tempomatom zre pod 6l.
Zadnjič spremenil umlinar, dne 05 Jan 2011, 19:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
umlinar

joz-tom - iz ktere vukojebine so pa pripeljali te forde? sam mam ze 4. forda doma (kombi), vsi razn prvega so mel iste masine v osebnih avtih in z nobenim ni bilo niti enega problema. Vozim za dva privatnika, ki mata mondeote od nekdaj in noben se ni mel s kerim problemov.
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

Renaultovi dizli imajo čisto spodobno porabo in se primerljiv dizel s primerljivim dizlom konkurence brez problema primerja. Večji fail oz totalen fail so renaultovci naredili z TCe.
Sicer pa bistvo teme ni kreganje kekcev čigava mula manj vode spije, ampak giorgijev Espace, natančneje visoka poraba le-tega!
Odgovori