težave megane dizel ?

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

1.9 dci je mnogo bolj trpežen, ker je na trgu že dlje časa. Pri 1.5 dci-ju pa ne smeš vzeti 85 konjskega, ker tam rade crkujejo črpalke za nafto.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Dlje časa? Sicer pa z 1.5 dci nismo meli nobenih problemov, šparouček :D Kolega je pa sicer imel probleme s šobami nekaj, drugače pa fajn mašina, samo rada je malo bolj v obratih.
Slika
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Sej veš, da to je pa pereča tema. Jst mam čip na 150 konjev, pa mi kuri med 5,5 pozimi pa 6,5 poleti (felgne pa klima)! V glavnem takih mašin ne delajo več.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: težave megane dizel ?

Odgovor Napisal/-a robertp »

koklic napisal/-a:Pred kratkim sem se odločil za menjavo avta. Najbolj mi je useč megane dci, ker pa nimam izkuenj z renaulti, bi rad malo informacij...
Odločam se med 1.5 in 1.9 dci, letnik 2003 do 2005... prosim za čim več informacij o okvarah in raznih hibah in glede motorjev katerga se najbolj splača.
lp
dCi 1.9 ima probleme z ojničnimi ležaji, katere je potrebno zamenjati (preventiva) nekje na 100kkm (recimo ob velikem servisu na 120kkm). Strošek materiala in dela je majhen. 1.9 dCi niso ravno primerni za čipanje, ker so že tovarniško "načipani" (osnova je z 77kW - 105 KM), čeprav bodo nekateri trdili drugače.
Pri mlajših letnikih je problem tudi v dvomasnih vztrajnikih sklopke.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

malce si bom sposodil temo, upam da koklic ne zameri....
robertp: mi lahko poveš približno ceno ojničnih ležajev in kolk prb. je dela? rabm čist tko za info ker gre moj megan proti 145k, in ravno te dni bo šel na servis zaradi nekaterih drugih stvari, in če ni prehuda cena bi še to preventivno poštimu. kr sm precej u strahu zarad teh ležajev predusem zaradi izkušen nekaterih na forumu in astronomskih stroškov.
hvala za odg.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

drejc88 napisal/-a:malce si bom sposodil temo, upam da koklic ne zameri....
robertp: mi lahko poveš približno ceno ojničnih ležajev in kolk prb. je dela? rabm čist tko za info ker gre moj megan proti 145k, in ravno te dni bo šel na servis zaradi nekaterih drugih stvari, in če ni prehuda cena bi še to preventivno poštimu. kr sm precej u strahu zarad teh ležajev predusem zaradi izkušen nekaterih na forumu in astronomskih stroškov.
hvala za odg.
Takole: prijatelj jih je kupil za 80 EUR, potem mu je mehanik delal še nekje 3 ure...
Moj mehanik jih ima mao dražje, ampak se mi ni potrebno ubadati z nakupom... Moraš pa sneti karter in se jih menja od spodaj.
Sedaj pa pazi, bratu je pri montaži počil karter pri vijaku. So ga zavarili in je ponovno počil (naprej od zavarjenega dela). Izgledalo je kot napaka v materialu/utrujen material. No, mu je mehanik dal drug karter (ker mu je počil) in komentiral: ti si invesatiral čas in sitnossti, jaz pa karter... Po moje mu je sicer dal rabljenega, no nima veze.

Nekje do 100, 120 EUR naj bi bili ležaji (vsi).
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Mene je stala menjava ležajev, približno 500€ na uradnem servisu, plus nove dihtunge, olje , oljni filter, pa še neke zadeve tam zraven ka so!

Moj je pri 133k začel ropotat! vsi 3 so bili totalno fuč razen zadnjega in to tistega ki je najbolj vztran od pumpe(zanimivo)! Kot da bi bilo slabo mazanje ali nekaj! eden je bil že čisto rumen!

Pa avto vozim normalno , mrzlega in vse pa evoga!

Tak da če imaš srečo da slišiš da nekaj čudno brni si se rešil večjega stroška če pa nazalost se to zgodi na avtocesti pa je šlo v p..... ker ko začne fajn ropotat sploh na avtocesti je velika verjetnost da bo ležaj premaknilo z mesta in takrat veš kaj se zgodi!
Poznam 2 kolega (pri približno neakih kilometrih) , enemu se je isto zgodilo kot meni, enemu pa pač najslabša varjanta!

Če hočeš avto imet še nekaj časa ker drugo ni nič narobe , vsaj z mojim ni bilo, jih preglej oziroma menjaj!

Ja motor je pa 1.5 dci 106 konjev 2007 letnik

lp
Uporabniški avatar
drejc88
Kraj: trbovlje

Odgovor Napisal/-a drejc88 »

tole je blo pa kr drago. ampak useeno bolše kot nova mašina. zakaj si pa šel to rihtat na pooblaščenca?

mi lahko približno opišeš kako se to sliši? ker men tut neki ropota v mašini vendar samo ko je mrzlo (0 ali manj) in ko dodam malce gasa na mestu. vendar predvidevam da je to od mraza, ker ko je avto segret tega zvoka ni.
če so ležaji hin vrjetno ropota tudi topel ne?
hvala za odg.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

drejc88 napisal/-a:tole je blo pa kr drago. ampak useeno bolše kot nova mašina. zakaj si pa šel to rihtat na pooblaščenca?

mi lahko približno opišeš kako se to sliši? ker men tut neki ropota v mašini vendar samo ko je mrzlo (0 ali manj) in ko dodam malce gasa na mestu. vendar predvidevam da je to od mraza, ker ko je avto segret tega zvoka ni.
če so ležaji hin vrjetno ropota tudi topel ne?
hvala za odg.
Ko je mrzel ropota vsak dizel, to ni nič za skrbet.
Slika
Odgovori