sklopka megane II grandtour 2006 16v, prve težave :/

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

tud pr men je blo to slišat na meganu pa je bla sklopka menjana in imela 50000 gor, ne sekiraj se, vozi
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: sklopka megane II grandtour 2006 16v, prve težave :/

Odgovor Napisal/-a robertp »

elrado napisal/-a:Sem novopečeni lastnik rabljenega Megana in v sredo zjutraj ko sem ga malce popeljal naokoli, sem opazil, da se ob uporabi sklopke sliši nekakšno cviljenje (oz bolj šum). Zvok izgine, takoj ko je avto segret.

Najprej sem pomislil na ležaj sklopke, a ko sem imel tako težavo na Passatu (l 98), se je cviljenje slišalo kadarkoli si uporabljal sklopko (neglede na ogretost avta). Zvok pri meganu tudi drugače ni podoben kot je bil pri Passatu.

Ali se komu sanja kaj bi bil lahko vzrok tega in seveda cena odprave (če je kaj hujšega :/).

LP in hvala že vnaprej
Kilometri, ki jih ima avto prevožene?
Kateri motor? 16V so vsi.
2.0 16V ima dvomasni vztrajnik sklopke in ta spušča čudne glasove. Menjava z novim naj ne bi pomagala, ker je v osnovi zgrešena stvar (creep by LUK). Če malo pregledaš forum je notri napisano, kako skompletiraš zadevo, da zamenjaš z navadnim vztrajnikom.
Ampak zgolj ugibam, ker ne vemo kateri motor...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
pile
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pile »

mam enak problem, opazil sem pa še da je okoli tuljave / svečke na 2 in 3. cilindru malenkost oljnato...

glede na to da je moj l. 2009 ( 33 k km) je še u garanciji in ga mislim peljat na servis čimprej.
javim kaj bodo brihtne buče na servisu rekle
Odgovori