Naslov teme pove za kaj se gre, zanima pa me naslednje.
Morda kdo ve ali je med diski z ABSom in tistimi brez kakšna razlika?
Je komplet disk drugačen ali se da le prenesti obroč z zobmi iz starega diska na novega kateri jih v originalu nima?
Hvala
Zadnji diski Renault clio 1.8 16v
ja sam pa tud ni baje sam fora o obroču, namreč ko sem za sebe iskal ležaj za zadne diske me je možakar prav uprašal z abs ali brez!? in seveda jst mam abs, sam po ogledu ležajev na oko sta mi bila popolnoma ista, ampak vseeno, če je reku da je tale za abs sem pač unga uzel, ampak v ceni je pa tud razlika, skoraj 1x dražji ko pa za unga brez abs. mal se pozanimi....zdej možen da sta ista in ima kao za abs neki funkcijo, možen pa tud da ne....:/
Če je sornik istega premera je ležaj isti.Razlika je v pestu.
Če je z abs ima podrejano ležišče za obroč,če je brez odlitek ni podrejan in moraš iti drejarju da ti naredi ležišče.
Obroček za abs tako ne dobiš zraven in moraš tastarga dol dat,takrat pa tud rad poči,ker zarusta, sploh če ga rineš dol samo z ene strani.
Sem mel na R19 abs pa sem kupu ležaje brez abs ,podrejal,dal stare obročke gor,...
LP
Če je z abs ima podrejano ležišče za obroč,če je brez odlitek ni podrejan in moraš iti drejarju da ti naredi ležišče.
Obroček za abs tako ne dobiš zraven in moraš tastarga dol dat,takrat pa tud rad poči,ker zarusta, sploh če ga rineš dol samo z ene strani.
Sem mel na R19 abs pa sem kupu ležaje brez abs ,podrejal,dal stare obročke gor,...
LP