Po dizel na jug
Po dizel na jug
Danes peljem dekle v Zagreb v shoping in me zanima kakšen je kaj dizel čez mejo. Namreč vozim laguno 2, 1,9 dci in opažam da lahko pri polnem tanku kr nekaj prišparam. Tankati nameravam na Petrolu oz. EuroPetrolu, kaj je isto.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Kake cene pa so?
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Jaz osebno če se le da ne tankam tam...
Ponavadi pri nas na zadnji črpalki točim na OMW do čepa in naredim pol kestla do točke B. Nato grem na balkanski OMW in točim pol kestla, da se gorivo vsaj malo pomeša...
Nazajgrede imam vedno večjo porabo in slabšo odzivnost avta.
Poznam primere, ko je odletela pumpa in intercooler zaradi slabega goriva ( je pa res da je letelo na 80-90% zmoglivosti avta)
Ponavadi pri nas na zadnji črpalki točim na OMW do čepa in naredim pol kestla do točke B. Nato grem na balkanski OMW in točim pol kestla, da se gorivo vsaj malo pomeša...
Nazajgrede imam vedno večjo porabo in slabšo odzivnost avta.
Poznam primere, ko je odletela pumpa in intercooler zaradi slabega goriva ( je pa res da je letelo na 80-90% zmoglivosti avta)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
- lagunabreak
Na hrvaškem moraš edino mekrat da točiš eurodiesel. Ker majo tudi samo diesel. Verjetno je kaka razlika. Isto za bencin majo še ta starega osvinčenega super95 in tudi istega kot mi eurosuper95.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
sem tanko vsepovsod že, na hrvaškem bosni od bencina ali diesla in nisem opazil nobene razlike, tudi clia 16v sem lani punega tanku v bosni in nisem opazli razlike, edina razlika je bla da sem cenej pršo z gorivom čez ko pa pr nas. razlike ni nobene, tist ko pravi da so pravi sam pravlice, pa tud petrol bencin al pa omv da je boljši to je sam lari fari, tankam že večnost na petrolu tanku sem tud na omw tisto super duper 100ko in nisem nič opazu da bi mi avto manj pil pa bolš šou.....pravlice so to za mene ko folk misli da gre bol, tk ko fora če daš športen filter in misliš da gre bolš pa tud ni res, sam dere se in to v glavi misliš da gre avto zdej fulll bol

ja bil sem tudi v westgate trgovini, cene so tu nekje, velika izbira, najboljši sosed...davek pa itaq nazaj dobiš. samo sedaj je za vračilo davka potrebno kupiti za 740 kn in ne več 500 kot prej. pojdi pogledat veliko za pop....t, pa obvezno zemljevid uporabljaj, ker drugače boš shujšal od šetanja. samo če mene vprašaš je to zgrešena investicija enga švicarja, največji trg. ceter postavljen usred sela...mislili so zagrebcane pritegnt pa jim ni ratal. pojdi pogledat ne bo ti zal, tu pa tam je kaksna lušna deklica najde, ce ze ne drugega.lp, pa vesele praznike
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux