Po dizel na jug

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

Po dizel na jug

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Danes peljem dekle v Zagreb v shoping in me zanima kakšen je kaj dizel čez mejo. Namreč vozim laguno 2, 1,9 dci in opažam da lahko pri polnem tanku kr nekaj prišparam. Tankati nameravam na Petrolu oz. EuroPetrolu, kaj je isto.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Kake cene pa so?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Jaz osebno če se le da ne tankam tam...
Ponavadi pri nas na zadnji črpalki točim na OMW do čepa in naredim pol kestla do točke B. Nato grem na balkanski OMW in točim pol kestla, da se gorivo vsaj malo pomeša...
Nazajgrede imam vedno večjo porabo in slabšo odzivnost avta.

Poznam primere, ko je odletela pumpa in intercooler zaradi slabega goriva ( je pa res da je letelo na 80-90% zmoglivosti avta)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Le kakšne avte potem prodajajo tam dol ...
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

8,32 HRK (1,13 EUR) je liter nafte.
Slika
Uporabniški avatar
lagunabreak

Odgovor Napisal/-a lagunabreak »

Ne vem kakšne kvalitete je nafta pri sosedih,zanimivo je to,da OMV,Petrol,Martinovič(cro),razne firme iz BiH,po novem letu tudi srbske firme nakladajo in vozijo gorivo iz Kopra-se pravi iz istih rezervarjev.Torej ne bi smelo bit razlik,razen če so rezervarji na pumpah umazani in dotrajani.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Jaz sem že parkrat tankal na INI Eurodizel (vsaj mislm da se tako imenuje). Nisem opazil nobene spremembe.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Na hrvaškem moraš edino mekrat da točiš eurodiesel. Ker majo tudi samo diesel. Verjetno je kaka razlika. Isto za bencin majo še ta starega osvinčenega super95 in tudi istega kot mi eurosuper95.
polanc
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a polanc »

poznam enega junaka k v svojega espaca sam kurilca tanka pa zadeva bp lavfa!
ne crkuje, če ne obratuje
POLANC
Uporabniški avatar
WarpedOne

Kurilec je čisto navaden diesel + barva.
Zgodbice o "slabši kvaliteti" so pravljice.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

sem tanko vsepovsod že, na hrvaškem bosni od bencina ali diesla in nisem opazil nobene razlike, tudi clia 16v sem lani punega tanku v bosni in nisem opazli razlike, edina razlika je bla da sem cenej pršo z gorivom čez ko pa pr nas. razlike ni nobene, tist ko pravi da so pravi sam pravlice, pa tud petrol bencin al pa omv da je boljši to je sam lari fari, tankam že večnost na petrolu tanku sem tud na omw tisto super duper 100ko in nisem nič opazu da bi mi avto manj pil pa bolš šou.....pravlice so to za mene ko folk misli da gre bol, tk ko fora če daš športen filter in misliš da gre bolš pa tud ni res, sam dere se in to v glavi misliš da gre avto zdej fulll bol :lol: :lol:
Uporabniški avatar
WarpedOne

Tu pa tam se pojavi kaka razlika vseeno.

Kaka manjša pumpa, zadeva dlje stoji v cisternah in fašeš več vode.
Kak nadobudnež meša biodiesel zram naravnega dizla in turbodizli ne odpeljejo več iz pumpe ipd.
Laguna Coupe GT dci 180
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

ja bil sem tudi v westgate trgovini, cene so tu nekje, velika izbira, najboljši sosed...davek pa itaq nazaj dobiš. samo sedaj je za vračilo davka potrebno kupiti za 740 kn in ne več 500 kot prej. pojdi pogledat veliko za pop....t, pa obvezno zemljevid uporabljaj, ker drugače boš shujšal od šetanja. samo če mene vprašaš je to zgrešena investicija enga švicarja, največji trg. ceter postavljen usred sela...mislili so zagrebcane pritegnt pa jim ni ratal. pojdi pogledat ne bo ti zal, tu pa tam je kaksna lušna deklica najde, ce ze ne drugega.lp, pa vesele praznike
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Odgovori