Prosim za pomoč!
Mene pa zanima sledeče... Imam Laguno II 2.0 dci (110kW). Zdaj pri nizkih temperaturah (-) pri zagonu motorja le tega- trese 2-4 sekunde oz. dokler motor ne dobi delovnih obratov (štantgas). Tresenje nato popolnoma poneha. Včasih je problem tudi pri zagonu še toplega motorja, ampak skoraj zanemarljiv (trese zelo malo, pri delov. obratih pa se ponovno čisto umiri). Pri nizkih temperaturah pa skoraj pri vsakem vžigu sicer motor zažene brez težav (akumulator OK, predvidevam, da prav tako grelne svečke, drugače sploh vžal ne bi), a se le-ta trese za čas (2-3 sekunde), dokler ga ne spravi do delovnih obratov, nato se motor umiri in deluje čisto normalno. Enkrat zdaj pa se mi je zgodilo, da je motor začelo tresti med vožnjo od 70 km/h dalje (treslo volan, kot da bi bila optika fuč, kolesa na x), a naslednjo vožnjo posebnosti ni bilo, ko sem avto po dogodku parkiral v garažo in ga "odtajal" (cca 3 ure na toplem). Tresenja med vožnjo ni! Predvidevam, da tudi nosilec motorja ni težava, drugače bi vselej treslo. So mogoče šobe?? Mehanik me je vprašal, kje sem nazadnje tankal nafto? Sicer na Petrolu nikoli ne tankam, razen izjeme, ki je bila tokrat, čeprav se mi je to začelo dogajati tudi, ko sem tankal na Agipu npr, še pri normalnih spomladanskih temperaturah. Vlil sem tudi aditiv, vendar še kar zatrese motor pri hladnem zagonu!
Hvala za pomoč!