Clio RS+Clio dCi 100
Ja svašta... če bi še enkrat prebral, je bil le to moj predlog kontrole in ugotavljanje kaj bi šlo lahko narobe. Nevem zakaj si mu predpostavil sedaj te parametre, ki jih brez testerja ne more ugotoviti. In odmične se ne ZAMAKNEJO ampak se zamikajo. In nič ne POKNE ampak postopoma regulacijski hidravljični ventil v glavi spušča pritisk olja do variabilnih jermenic. Ta ventil pa je krmiljen s strani računalnika in ga "sprosti" glede na tvoje parametre.
off... narobe si razumel vse skupi, nikakor ni blo mišlen kot "napad" ozr saj tko nekako razumem, da si si razlagal. Le to se mi zdi nekako problem... ki bi bil možen...
Pa ko imaš motor narazen, je dobro dročnike pomoči v sveže olje in jih "odpreti in zapreti", tako d v njih pride novo olje in so ob montaži že polni.
Pa ko imaš motor narazen, je dobro dročnike pomoči v sveže olje in jih "odpreti in zapreti", tako d v njih pride novo olje in so ob montaži že polni.
Men tu ne dela samo pri 3000 mi tudi pri 5000 sm največkrat mi pri 3000 kr se tiče te jermenice če nebi dobilo olja bi klenkalo pa zaradi te jermenice nebi trokirau, bom pa danes še mal študiral drugače grem pa jutri na tester pa da vidim kaj bo pokazalo, kar se pa tiče dročnikou nesmejo biti napolnjeni z oljem ker če niso dročniki stisjeni pri zagonu motorja bati udarijo ob ventile (sem že videl kako jih ukrivi).Ziiga napisal/-a:poglej... dejansko pri 3k nekako oljna pumpa zadosti ozr. ustvari pritisk olja, ki je potreben, da ga oljno stikalo ozr ventil preusmeri na variabilne jermenice. pri tistih obratih se začne čarovnija z dinamičnim zamikanjem. Samo zato sem to pripomnil. So jermenice "v fazi" se pravi "sklikane" v fazo. Ker novo jermenico moraš zavrteti v levo in v desno da klikne, takrat je pripravljena na montažo.
Zakaj boš pa spoh že delou velik servis? Jermenica stane malo pod 200eur milim da okoli 170eur, kar se tiče pa menjave pa ne vem če nič ne rošla je še dobra poceni pa sicer ni če pa gledaš kol je dela za menjavo se pa skorej splača dat pri velikem servisu novo.zizek napisal/-a:Eno vprašanje malo off..Ker pri prvem velkem servisu nisem menjal jermenico,ki sem ga delal na70000km zdaj pa mam že 115000km in spet bom delal velki servis,bi zdaj naj menjal?Kako priporočate?Pa kolko sploh stane?Hvala.
Vprašam samo zato,ker nevem kak se prakticira.Pol pa nebom menjal.Ja velki servis pa vedno delam prej kot je predpisano,ker ne dam na tisto kaj piše v ser.knjižici.Svečke mam tudi že tretji konplet notri pa če se dobro spomnim naj bi se menjale na 120000km,jaz sem pa že pri 67000 bil brez elektrod na svečki.Olje tudi menjavam na 8000km.Plus tega kolega ma delavnico,tak da me samo materjal stane napravim pa si sam.Hvala za odgovor.L.P:
Jst servise delam tut na 10.000km velik servis pa na 60.000km razn zdej sm ga prej k sm glih teflone menou sm ga na 40.000km, delam pa use sam taku da me sm material košta.zizek napisal/-a:Vprašam samo zato,ker nevem kak se prakticira.Pol pa nebom menjal.Ja velki servis pa vedno delam prej kot je predpisano,ker ne dam na tisto kaj piše v ser.knjižici.Svečke mam tudi že tretji konplet notri pa če se dobro spomnim naj bi se menjale na 120000km,jaz sem pa že pri 67000 bil brez elektrod na svečki.Olje tudi menjavam na 8000km.Plus tega kolega ma delavnico,tak da me samo materjal stane napravim pa si sam.Hvala za odgovor.L.P:
Jaz se kupil teflone za mal pod 50eur in so rekli da so dobri, nisem pa kupil original tako da tudi ne vem kolilo je cena originalnih.zizek napisal/-a:To me je zanimalo,ker meni tudi ne kadi ali do menjave olja mi popapa kake pol litra,tak da bom jaz tudi spomladi ko bom delal servis zamenjal teflone.Samo še ena stvar me zanima.Kje si pa kupil teflone,obstajajo mogoče kake boljše in kolko si dal za njih?Hvala.