Ob obračanju volana je le-ta grdo cvilil, ropotal, škrtal, ružil (odvisno od temperature, zgleda). Vedno bolj, ko je bilo hladno, predvsem pod ničlo, bolj je cvililo in grši, nezdrav zvok je prihajal ob obračanju volana. Enkrat se je celo slišalo (v notranjosti kabine), kot bi nekdo kidal sneg - zvok, ko kovinska lopata podrajsa po asfaltu.
Skupaj so se prižgale lučke za ESP in ABS ter SERV. Lučke so se tudi ugasnile v primeru, da sem motor po 1km ugasnil (na rdeči luči semaforja) in ponovno prižgal. Prvič, ko sem ugasnil in ponovno prižgal motor, je ugasnila lučka za ESP. Drugič pa lučka za ABS ter SERV. Predvčerajšnjim, ko je bilo okoli -10 (če se ne motim), lučke niso ugasnile niti ko se je avto ogrel.
Vzrok: uničena navojnica - senzor v volanskem obroču, ki preverja koliko je volan obrnjen in na podlagi tega ESP system uravnava obračanje/bremzanje koles.
Strošek: 135€ material + 25€ za cca pol ure dela + 13€ za brisanje zapisov napak v računalniku.
Seveda, sedaj ko sem avtomobil prevzel na servisu, mi senzorji za pomoč pri parkiranju ne delujejo kot prej! Ko stojim na mestu s prestavo v položaju vzranto, brez ovire na poti, se po določenem času zasliši 1 sekundni pisk. Ko se približam oviri, piska le kot je prej na 50cm in nato 1 sekundni pisk.
Avtohiša Real na Vodovodni v Ljubljani.
Espace IV - škripanje, cviljenje, škrtanje volana
Espace IV - škripanje, cviljenje, škrtanje volana
GrandEspace 2.0T, 2004; Capoeira Senzala Slovenija, Contramestre Luis Claudio - http://www.senzala.si
Lučke ESP, ABS in service ob negativni temperaturi ponovno prižgane.
Serviserjev odgovor na (ne)opravljen servisni poseg, in citiram: "računalnik javi, da motor na ABS-u dobi premal elektrike. Napako smo zbrisali, naredili en krog, ESP in ABS delata. Upamo, da se napaka ne ponovi." !?!?
Posledico poznamo. Ali je v navadi, da se odpravlja le posledice in se vzrokov za napako ne išče in ne odpravlja?
Serviserjev odgovor na (ne)opravljen servisni poseg, in citiram: "računalnik javi, da motor na ABS-u dobi premal elektrike. Napako smo zbrisali, naredili en krog, ESP in ABS delata. Upamo, da se napaka ne ponovi." !?!?
Posledico poznamo. Ali je v navadi, da se odpravlja le posledice in se vzrokov za napako ne išče in ne odpravlja?
GrandEspace 2.0T, 2004; Capoeira Senzala Slovenija, Contramestre Luis Claudio - http://www.senzala.si
Malo za off. Včeraj sem bil na servisu in zraven je bil gospod - sveti neka lučka. Sledil priklop na tester, izbris napake in to je to (to sem ugotovil šele na koncu, ko sem poslušal pogovor). Potem je vprašal če je to sedaj dokončna rešitev!?surpher napisal/-a:"računalnik javi, da motor na ABS-u dobi premal elektrike. Napako smo zbrisali, naredili en krog, ESP in ABS delata. Upamo, da se napaka ne ponovi." !?!?![]()
Sicer pri tvoji napaki ti nisem pomagal NIČ, ampak očitno je pri renoju ratla stalnica da se napako samo pobriše, vzrokov da je umetna inteligenca javila napako se pa ne išče...
Re: Espace IV - škripanje, cviljenje, škrtanje volana
Samo stran od te hiše, šel s Safranom ker mi je avto vleklo v levo.surpher napisal/-a:Avtohiša Real na Vodovodni v Ljubljani.
Pridem po 2 dneh ponj, plačam bogastvo za odprave napake (vodila, stabilizatorji, testno vožnjo, delo,...) in se odpeljem.
Si rečem super, popravili so, a glej ga zlomka čez nekaj časa isti problem.
Mene ne vidijo več.
LP
Življenje zagrabi z obema rokama, drugače ti uide.