laguna 2,senzor temperature

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

laguna 2,senzor temperature

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Hallo! Vedno bolj se mi zdi da senzor za zunanjo temperaturo laže. Za razliko od drugih avtov kaže kakšne 5 do 6 stopinj razlike. Danes zjutraj sem se peljal sem imel -11C medtem ko je imel sosed v meganu -6C, nato sem pogledal še na stenski termometer, ki je kazal prav tako -6C. Enkrat sem že imal na cliotu 2 pokvarjen senzor kateri je pa pozimi kazal extremnih +56C in sem vedel da je zjeban, tokart pa ne kaže kakšnih nemogočih vrednosti. Rekel sem si mogoče je senzor zaspal in ga je treba predramiti, podstavim vžigalnik in temperatura seveda zraste, torej stvar ne spi...samo vrednosti je zamešal. Torej novega ali počakati...mogoče se spametuje.hvala!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Hm, men se pa zdi čisto možno, da si mel dejansko takšen mraz. Pri meni npr. je v Laguni (kamnik) kazalo minus 12 zjutraj! :?

Potem pa ko se začnem vozit, takoj temp. pade še za stopinjo ali pa dve! :lol:
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Brežice....ne vem kako je blo pr vas, ampak v NM je bil jeben mraz...
Slika
bobo.89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

ne ne, ne menjat! počaki, se spametuje...pri men je blo lani polet tako...polet mi je kazou -4 stopinje. a jest sm umerou pod klimo, da ne govorim kakšna savna je bla zuni...to je trajal dan ali dva, potem pa je spet prišel k sebi. zdj pa že več kot leto dni dela brez problema!
dunstar

mogoče bi moral akomulator odklopit za kakšno minuto.
dunstar

A mogoče klima ne bo prav delala če se dokončno pokvari senzor temperature oz. ali klima ne bo grela če začne npr. kazati temperaturo +50C, to namreč nebi bilo prijetno v teh mrzlih dneh.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

zamenjaj senzor! 60€ na servisu.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
dunstar

Imam nov senzor temperature in ga hočem sam zamenjati pa me zanima postopek oz. kaj naj pazim da kaj ne pokvarim. vem a je v ogledalu ogromsno stvari (gretje, nastavitev, zapiraje ogledala).hvala!
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

če ima laguna isto kot clio... ni lažjega, kot senzor zamenjat. špegu dol odšraufaš potem pokrov špegla dol pol vijak odšraufaš in senzor je praktično dol. potem ga samo še zamnejaš :wink:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Moj tud laže za 4C kaže manj, kot je v resnici, skupinsko crkavanje? :lol:
Slika
Odgovori