Nižanje clio-ta ropot na obratih
Nižanje clio-ta ropot na obratih
Pozdravljeni!
Imam zelo nenavaden problem, ki se ga da tudi težko opisat. Stvar je sledeča, sem lastnik clio-ta 1.5 dci 65km, kupil sem špotne nastavljive po višini amortizerje znamke raceland. Zmontirali so mi v axle v Kopru.
Ko avto stoji na mestu in dajam na plin avto normalno dela, ko pa se peljem ( ne glede v kakšni brzini imam, tudi če ni v brzini) in ko dam plin se sliši kot nek ropot. No nekateri mi pravijo da se to čuje nosilec od motor-ja nekateri pa ciljajo na polosovine. Naj še enkrat povdarim, ta ropot se dogaja samo ko se avto pelje in ko ga dajaš na obrate na minimomu dela normalno, neglede na kaki cesti se vozi, opazil sem da je ropot bolj izrazit ko se avto pelje po klancu navzdol. Je imel kdo podobne probleme?
lp
Imam zelo nenavaden problem, ki se ga da tudi težko opisat. Stvar je sledeča, sem lastnik clio-ta 1.5 dci 65km, kupil sem špotne nastavljive po višini amortizerje znamke raceland. Zmontirali so mi v axle v Kopru.
Ko avto stoji na mestu in dajam na plin avto normalno dela, ko pa se peljem ( ne glede v kakšni brzini imam, tudi če ni v brzini) in ko dam plin se sliši kot nek ropot. No nekateri mi pravijo da se to čuje nosilec od motor-ja nekateri pa ciljajo na polosovine. Naj še enkrat povdarim, ta ropot se dogaja samo ko se avto pelje in ko ga dajaš na obrate na minimomu dela normalno, neglede na kaki cesti se vozi, opazil sem da je ropot bolj izrazit ko se avto pelje po klancu navzdol. Je imel kdo podobne probleme?
lp
Verjetno nosilec motorja.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
Mislim, da nižanje avtomobila nima veze s polosovino. Vem da grejo prej končniki in ostali deli v maloro. Za polosovine je glavno da je dovolj masti in da ni počena manšeta da ne pride notri prah in ne izteče mast ven. Pri prejšnjem sm naredil 250kkm pa ni bilo problema s polosovinami in nisem ga lepo vozil kolikor sem ga imel (150kkm)
LP Flash
LP Flash
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Evo poslikal sem avto, prilagam sliko. Še vedno nisem ugotovil kaj to ropota, ko ropota se čuti tudi rahle tresljaje... čudno je opisotat take probleme. Dosti ljudi mi govori o nislicu motorja, slišal sem pa tudi to da je pogost pojav pri cliotih dci. Moti me edino to da se to sliši samo ko se avto vozi, na mestu se ne čuje ničesar.

Preveri tudi tisto zaščito od izpuha, tist pleh.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- R19-racing
- Kraj: koper
Tudi meni se je ropot pojavil pred časom, pa avta nisem nič šraufau.
Nikakor nisem mogel ugotoviti iz kod prihaja. Mislil sem da je kaj narobe z jermenico, ker se je ropot vedno pojavljal ob istih obratih. Vendar šele ko se je avto segrel in samo med vožnjo. Ravno zato je bilo tako težko ugotoviti kje se skriva vir ropota
Tudi jaz sem prišel na idejo, da je kriv zaščitni pleh nad izpuhom. Vibriral je pa čisto prvi, nad sprednjim loncem, ki je tudi najbolj debel. Malo sem ga zapigal s pajsarjem in ropot je izginil
Nikakor nisem mogel ugotoviti iz kod prihaja. Mislil sem da je kaj narobe z jermenico, ker se je ropot vedno pojavljal ob istih obratih. Vendar šele ko se je avto segrel in samo med vožnjo. Ravno zato je bilo tako težko ugotoviti kje se skriva vir ropota
Tudi jaz sem prišel na idejo, da je kriv zaščitni pleh nad izpuhom. Vibriral je pa čisto prvi, nad sprednjim loncem, ki je tudi najbolj debel. Malo sem ga zapigal s pajsarjem in ropot je izginil
Verjetno nosilci ja.
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG