No lepo.Gregi napisal/-a:Za fazo orodja sicer nimam svojega taku da sem si sposodil, kar se tiče pa ostalega orodja mi ga pa ne manjka.dkrevs napisal/-a:Upam, da imaš ustrezno orodje, ker ima ta motor "dephaser pulley", torej jermenico sesalne odmične gredi, ki se zamika za določen kot, pri določenih obratih motorja. Če ni narejeno, tako kot je treba je lahko motor iz faze!
Drugače pa pohvale, da si se lotil servisiranja sam.
Clio RS+Clio dCi 100
Ko že ravno delaš, je zelo zelo priporočljivo pregledati ležaje glavne gredi (ojnične in glavne), ker ne veš kako so bili delani servisi in kako se je pazilo na olje.
Sicer pri teh kilometrih bi moralo biti še vse OK, ampak v praksi ni vedno tako. Na enem 172 iz naših krajev z dokaj malo kilometri so se recimo nekaj časa nazaj preventivno pogledali ležaji in so že precej ribali. Spet na drugem 172, ki deluje kot da ima že pol miljona km za sabo in se je zato preventivno razdrl cel motor, je pa še vse kot novo (ležaji, gl.gred, bati, obročki, cilindri,...).
LP, Primož
Sicer pri teh kilometrih bi moralo biti še vse OK, ampak v praksi ni vedno tako. Na enem 172 iz naših krajev z dokaj malo kilometri so se recimo nekaj časa nazaj preventivno pogledali ležaji in so že precej ribali. Spet na drugem 172, ki deluje kot da ima že pol miljona km za sabo in se je zato preventivno razdrl cel motor, je pa še vse kot novo (ležaji, gl.gred, bati, obročki, cilindri,...).
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Fajn zirhtaj. Če ni neka skrivnost koliko te je prišel nov sinhron in mogoče material za veliki servis? Ker en tak projekt je tudi moja skrita želja, jajca od Renoja k nimajo ketne pa švoh menjalnik.

Aja pa za malenkost lahko še izenačiš sesalne kanale. Prav veliko ne ker naj bi imel 182 že serijsko dosti boljše kot 172 zato je na njih vtisnjen RS. V glavnem ne pričakuj blazne razlike ampak če že delaš...

Aja pa za malenkost lahko še izenačiš sesalne kanale. Prav veliko ne ker naj bi imel 182 že serijsko dosti boljše kot 172 zato je na njih vtisnjen RS. V glavnem ne pričakuj blazne razlike ampak če že delaš...
Sihron po št. šasije brez popusta je okoli 35eur material za velik servis je pa okoli 400eur.Symon napisal/-a:Fajn zirhtaj. Če ni neka skrivnost koliko te je prišel nov sinhron in mogoče material za veliki servis? Ker en tak projekt je tudi moja skrita želja, jajca od Renoja k nimajo ketne pa švoh menjalnik.![]()
dost si razdru avtomobila da si motor vn uzeu. jest k sm ga rihtu sm use gor pustu, od hladilnikov naprej nism nč podiru. K sm pa menjalnik rihtu, sm ga pa kr zgori vn uzeu, pa tut use notr pustu. Praktičn je bl za šraufat, mene je edin jebal, k sm mogu vodno pumpo pol gor dt, k je biu motor že notr, ker drgač ga nism spravu not 
Men se zdi velik bul enostavno tako ker se ni potrebno pol zajebavat z mikro jermenom k ni čist nč placa dela pa ni dost več če še prvi konec raskopaš (kake 20min).Koncar napisal/-a:dost si razdru avtomobila da si motor vn uzeu. jest k sm ga rihtu sm use gor pustu, od hladilnikov naprej nism nč podiru. K sm pa menjalnik rihtu, sm ga pa kr zgori vn uzeu, pa tut use notr pustu. Praktičn je bl za šraufat, mene je edin jebal, k sm mogu vodno pumpo pol gor dt, k je biu motor že notr, ker drgač ga nism spravu not