megane ph2 problem
megane ph2 problem
Pozdravljeni, imam naslednji problem, oz izkusnjo katera se mi je pripetila danes;
ker je zima imam avto v garaži, ključe oz kartico imam obešene poleg avta na steni(cca. 1m stran od avta). Megane ima keyless go kartico in kaj se mi je zgodil: zvecer avta nism zaklenil, kartico sm obesil na zid, zjutraj pa veselo avto zalaufo brez kartice v avtu! Odpeljem se v službo(avto mi ni javil nobene napake da ni kartica priostna) parkiram se spomnem da nimam kartice,... zaklent ga nism mogu, sam se pa tudi ni. Tako mine 8 ur avto me počaka se lepo vsedem, in ga normalno zalaufa BREZ KARTICE. mi lahko kdo svetuje oz. pove zakaj ni javil napake da kartica ni prostna, imajo sploh renoji preverjanje,......
Hvala za odgovore ze v naprej!
Lp
ker je zima imam avto v garaži, ključe oz kartico imam obešene poleg avta na steni(cca. 1m stran od avta). Megane ima keyless go kartico in kaj se mi je zgodil: zvecer avta nism zaklenil, kartico sm obesil na zid, zjutraj pa veselo avto zalaufo brez kartice v avtu! Odpeljem se v službo(avto mi ni javil nobene napake da ni kartica priostna) parkiram se spomnem da nimam kartice,... zaklent ga nism mogu, sam se pa tudi ni. Tako mine 8 ur avto me počaka se lepo vsedem, in ga normalno zalaufa BREZ KARTICE. mi lahko kdo svetuje oz. pove zakaj ni javil napake da kartica ni prostna, imajo sploh renoji preverjanje,......
Hvala za odgovore ze v naprej!
Lp
A ni bila slučajno druga kartica v avtu ali kje v plašču pa nisi opazil?
Po izkušnjah ostalih je tako, da motor ne moreš ugasnit, če se po pomoti odpelješ brez kartice. No, da se ga ugasnit, vendar moreš gumb držati, pa še na ekranu te skoz opozarja avto brez kartice. Barem tako je pri megane 3.
Kake velike razlike med 2 in 3 nebi smelo bit.
Po izkušnjah ostalih je tako, da motor ne moreš ugasnit, če se po pomoti odpelješ brez kartice. No, da se ga ugasnit, vendar moreš gumb držati, pa še na ekranu te skoz opozarja avto brez kartice. Barem tako je pri megane 3.
Kake velike razlike med 2 in 3 nebi smelo bit.
Megane Coupe 3 RS CUP <-> 2.0 T <-> 2010
Megane Coupe 1, ph2 <-> 1.6 16V <-> 1999 - prodan 2010
še za neki bi ponucal tole temo, je kaka opcija da se megan sam zaklene ko grem z kartico od avta? imamo megana 2 ph2 letnik 2008, keyless,..... ampak ta hudic se noce zaklenit sam ko gres od avta. Podobnega megana je imela kolegica in se je sam zaklepau, cim je odsla iz avta z kartico v torbi?????
Lp
Lp
Po moje se čisto vsaka Keyless kartica sama zaklene. Če ti ni potrebno dati kartice v čitalec pri zagonu motorja, more imeti tudi to funkcijo samodejnega zaklepa, ko se oddaljiš od avta.
Mogoče se da to kje izklopit, ampak za to še nisem slišal. Edino če imaš kje kako okvaro, ali je baterija bolj prazna, če ti je prej to delalo?
Je pa res, da moreš avto zagnati, ugasnit in nato dela ta samodejna funkcija zaklepa/odklepa, če si pred tem sam zaklepal kaj z gumbi na kartici.
Mogoče se da to kje izklopit, ampak za to še nisem slišal. Edino če imaš kje kako okvaro, ali je baterija bolj prazna, če ti je prej to delalo?
Je pa res, da moreš avto zagnati, ugasnit in nato dela ta samodejna funkcija zaklepa/odklepa, če si pred tem sam zaklepal kaj z gumbi na kartici.
Hm, zanimivo... očitno je razlika me novejšimi in starejšimi karticami torej?
Recimo pri mojem dela vse avtomatsko. V knjigici niti nisem našel navodila, da bi se dalo to kako izklopiti? Vozilo se pa sploh ne da zaklenit (niti z kartico niti z gumbom na kljuki), razen z tipko na armaturki, če je kartica prisotna v vozilu...
clio open: Je pa zanimivo, da moreš z dvema pritiskoma na stop gumb ugasnit vozilo, če imaš to keyless go kartico....
Recimo pri mojem dela vse avtomatsko. V knjigici niti nisem našel navodila, da bi se dalo to kako izklopiti? Vozilo se pa sploh ne da zaklenit (niti z kartico niti z gumbom na kljuki), razen z tipko na armaturki, če je kartica prisotna v vozilu...
clio open: Je pa zanimivo, da moreš z dvema pritiskoma na stop gumb ugasnit vozilo, če imaš to keyless go kartico....
Na mojem meganu se vrata samodejno zaklenejo ko se odalim, avto opazi da nekej cajta ni kartice v rangu avta. drugače imam keyless go, Kartice mi ni treba vstavit v režo za zagnat avta, dovolj je le da je imam v žepu kot ponavadi. Med vožnjo se avto sam zaklene ko doseže 10 Kmh
Avto ponavadi zaklepam na kljuki ter odklpepam tako da roko približam kljuki. Če kartica ni prisotna se avta ne da zaklenit se pa zaklene sam.
Sem pa vozil dosti novih meganov in moram reč da to opcijo vžig motorja brez da vstaviš kartico jih ima le redko. Pa kartice so prevelike in niso praktične.
Avto ponavadi zaklepam na kljuki ter odklpepam tako da roko približam kljuki. Če kartica ni prisotna se avta ne da zaklenit se pa zaklene sam.
Sem pa vozil dosti novih meganov in moram reč da to opcijo vžig motorja brez da vstaviš kartico jih ima le redko. Pa kartice so prevelike in niso praktične.
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Ne valda da ne.. Sej jaz ne zaupam temu sistemu.. Tak da ga zaklepam tako al takoTadej napisal/-a:No pusti avto v Lj pa pejd 3km stran od njegaMarkolino napisal/-a:Važno da se avto zaklene, neglede na to al po 3m ko si odaljen al po 30 SekudahMe zanima ce bi ti blo OK, da se zaklene po 3km
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Navaden ključ z daljincem vidim da je zakon. 
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG