No pa da povem in pokažen kaj se trenutno dogaja z mojim avtomobilom. Lotiu sem se menjavo zobatega jermena in kar spada zraven, menjava sihrona 3. prestave in menjava teflonou tako da sem se odločil kar motor vseti iz avtomobila, ker mislim da bo veliko bolj enostavno.
Pa še nekaj slik do kod sem prišel danes.
Pripravljanje na delo.
Po dobrih dveh urah dela, sicer motor ni nikjer nič masten razen zdaj od servo olja k je vepovsod teklo vn.
Nos napisal/-a:2.0 v cliu ma vse fuuul natlačeno skup... že moj ma dost
pol je že vozen avto al še na ponku
Kje pa šele motor sm vn uzeu k do dveh delam pa nism mogu prej taku da sm šele ob šterih začeu. Če bo do nedele fertik bo čist uredu k mislm dobru nardit ne neki nahitru.
Upam, da imaš ustrezno orodje, ker ima ta motor "dephaser pulley", torej jermenico sesalne odmične gredi, ki se zamika za določen kot, pri določenih obratih motorja. Če ni narejeno, tako kot je treba je lahko motor iz faze!
Drugače pa pohvale, da si se lotil servisiranja sam.
dkrevs napisal/-a:Upam, da imaš ustrezno orodje, ker ima ta motor "dephaser pulley", torej jermenico sesalne odmične gredi, ki se zamika za določen kot, pri določenih obratih motorja. Če ni narejeno, tako kot je treba je lahko motor iz faze!
Drugače pa pohvale, da si se lotil servisiranja sam.
Za fazo orodja sicer nimam svojega taku da sem si sposodil, kar se tiče pa ostalega orodja mi ga pa ne manjka.