Laguna 1.9 denamic KARAMBOL

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Upoštevat je treba da se avti že več kot 20 let pri karambolu ne zložijo kot harmonika, ampak se sile razporedijo čez cel avto :wink:

Enkrat sem gledal test nesreče (mislim da na National Geographic) ko so pri 50km/h čelno zaleteli avto (če se prav spomnim en MB), zamenjali vse poškodovane dele z novimi (avto res poštimali u nulo) in ga še enkrat enako zaleteli. Obseg škode je bil približno tak kot če bi enak (še ne razbit, torej cel) avto zaleteli s 70km/h :wink:

Al pa si poglejte kakšen dokumentarec o razvijanju varnosti pri Volvu, vam bo prec jasno da ko je avto enkrat razbit, ne bo nikoli več tako varen kot je bil, sploh ti novejši.

Sicer tale na sliki ne zgleda tako hudo, samo mislim da je podoben primer kot pri tistem zgoraj omenjenm testu.

Če bi bil meni faktor varnosti pomemben, potem bi se rajši vozil z nerazbitim avtom ki ima 4 NCAP zvezdice, kot pa s popravljenim ki jih je imel 5 :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

bfranc napisal/-a:Lizing hiša ti vzame samo toliko kot si jim dolžan, ostalo ostane tebi.Oziroma se zmeniš da boš lizing naprej odplačeval, z denarjem od zavarovalnice pa poprav.
S predčasnim odkupom si jim drgač vedno dolžan kakšnega jurja več kot je avto vreden na trgu. Zavarovalnica ti da kakšnega jurja manj, ker imaš odbitno franšizo in ker odštejejo vse kar je ostalo celo.
Na koncu ostaneš sam, s kupom razbitega in nevoznega pleha na dvorišču in še lizing hiši si dolžan 2 jurja evrov, ki jih odplačuješ še par let. So pa navadno tako dobri, da lahko stari dolg kompenziraš z novo lizing pogodbo in novim avtom...ki ga spet zbiješ totalka in se zaguncaš na prvi veji... :)

Če ti banka ne da, tudi na lizingu nimaš kaj delat, edin če na črno furaš še kakšen posel.
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

dolenc napisal/-a:
bfranc napisal/-a:Lizing hiša ti vzame samo toliko kot si jim dolžan, ostalo ostane tebi.Oziroma se zmeniš da boš lizing naprej odplačeval, z denarjem od zavarovalnice pa poprav.
S predčasnim odkupom si jim drgač vedno dolžan kakšnega jurja več kot je avto vreden na trgu. Zavarovalnica ti da kakšnega jurja manj, ker imaš odbitno franšizo in ker odštejejo vse kar je ostalo celo.
Na koncu ostaneš sam, s kupom razbitega in nevoznega pleha na dvorišču in še lizing hiši si dolžan 2 jurja evrov, ki jih odplačuješ še par let. So pa navadno tako dobri, da lahko stari dolg kompenziraš z novo lizing pogodbo in novim avtom...ki ga spet zbiješ totalka in se zaguncaš na prvi veji... :)

Če ti banka ne da, tudi na lizingu nimaš kaj delat, edin če na črno furaš še kakšen posel.
Zato pa pravim, da se naj zmeni da bo lizing še naprej odplačeval.Ker pa glih pišem, me zanima še to.Žena ma cliota na lizing.Znesek je še dva jurja, takrat ko je vzela avto, pa da ji ni bilo treba plačat kaska je podpisala izjavo, da v primeru razbitja vozila ali kraje , še vedno odplačuje obroke.Kako pa je s tem?
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Avto je v lasti lizinga, dokler ne plačaš zadnjega obroka. Najbolj se splača do konca dobe plačevati obroke, ker predčasni odkup/poplažilo lizinga je dražje. Če avto ni zavarovan, je v vašo škodo. Ker če se kaj zgodi, še tistega jurja od zavarovalnice ne boste dobili. Pa tega denarja niti ne dobi stranka, ker avto ni od stranke. Razen če se ob totalki dogovori odkup, zavarovalnica nakaže kolikor se jim zdi vredno, lizing hiša pove da je to vredno več, razliko potem plačaš ti. Pa če ti je prav ali ne. Če avto ni zavarovan, gre več denarja iz tvojega žepa. Kruta resnica.
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

a ni blo enkrat receno da ce uzames na lizing mas avtomatsko kasko?Tako sm slisal.
Uporabniški avatar
LagunaGregor
Kraj: Okolica Sl. Konjic

Odgovor Napisal/-a LagunaGregor »

mene zanima zdaj nekaj.. če dam avto v reciklažo.. mi baje mora res zavarovalnica plačat celoten avto.. mislim 100% totalko? hvala za odgovore.
hitrost
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

dolenc napisal/-a:Avto je v lasti lizinga, dokler ne plačaš zadnjega obroka. Najbolj se splača do konca dobe plačevati obroke, ker predčasni odkup/poplažilo lizinga je dražje. Če avto ni zavarovan, je v vašo škodo. Ker če se kaj zgodi, še tistega jurja od zavarovalnice ne boste dobili. Pa tega denarja niti ne dobi stranka, ker avto ni od stranke. Razen če se ob totalki dogovori odkup, zavarovalnica nakaže kolikor se jim zdi vredno, lizing hiša pove da je to vredno več, razliko potem plačaš ti. Pa če ti je prav ali ne. Če avto ni zavarovan, gre več denarja iz tvojega žepa. Kruta resnica.
Po novem ti morajo ob predčasnem poplačilu odračunati vse obresti, ki jih plačuješ ob obrokih. Tako mi je razložila na Hypo lizingu.
Me res zanima, ker mislim tudi sam poplačati lizing po enem letu...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
LagunaGregor
Kraj: Okolica Sl. Konjic

Odgovor Napisal/-a LagunaGregor »

Aha torej jaz imam kredit pri vbs leasing in bi torej od karambola naprej plačal samo tisto vsoto brez obresti.. torej če mi na položnici piše 30€ obresti lahko to odštejem?
Hvala za pomoč.
Gregor
hitrost
Odgovori