AIR INTAKE

Vse o videzu avtomobila
Uporabniški avatar
legionar
Kraj: Prekmurje

AIR INTAKE

Odgovor Napisal/-a legionar »

torej v izdelavi je air intake za mojga cliota. In sicer, tisti pravokoten nastavek, ki pride namesto originanlne skatle s filtrom, ter cev (iz rostfrei-a, ko je spoliran se ful sveti, skor k krom) za dovod zraka speljana vstran.
vse skup bo zgledalo nekako takole, razen tega da cev ne bo upognjena, ampak bo dvakrat lomljena (2 x 45 stopinj)

http://www.k-tecracing.com/show_product.asp?id=367

in ta filter bo gor (filter je ze doma) :wink:

http://www.a3m.si/home.php?s=catalog&parent=119
(model V2 dvojni konus)

okrog filtra bom potem se nredil kao eno zascito na strani ko je motor. No saj bom poslikal vso zadevo in tud dal sem gor. Mislim pa da bo koncana naslednji teden, ker sem komaj danes dobil cev.
RENAULT CLIO
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

po pravici povedano, se mi zfi da tiste zascite za filter ne pomagajo dosti.. ..res je da scitijo filter direktno pred toploto od motorja, ampak z druge strani pa se vedno vlecejo segret lutf (pod havbo)! osebno bi naredu tako, da bi filter speljal v odbijas, ali da bi celga zapru v skatlo v katero bi speljal dovod mrzlega zraka!
Uporabniški avatar
croma_man

Odgovor Napisal/-a croma_man »

ej mloncar...jst trenutno razmisljam o tem za cliota oz. energy masine nardit...mam sicer ze vse zrisano ampak bi blo fajn to pokomentirat npr. na kaki pijaci.
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
blabla

Odgovor Napisal/-a blabla »

Uh jst sm gledu pr kolegu k sva hotla (homemade)CAI nardit za RS-a.Madona,ma tok mal placa da sva pol kr obupala.Jst sm bil Hondice navajen,sm mel velik vec placa za manevrirat pod pokrovom :D
melonca'r

drugac je pa se vedno ena varjanta.. ..obdrzat original airbox in filter, pa samo vec mrzlega zraka tja prpelat!!
Uporabniški avatar
blue tornado

Odgovor Napisal/-a blue tornado »

mloncar napisal/-a:drugac je pa se vedno ena varjanta.. ..obdrzat original airbox in filter, pa samo vec mrzlega zraka tja prpelat!!
Potem pa ni sportnega"mukanja"...... :?
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

blue tornado napisal/-a:
mloncar napisal/-a:drugac je pa se vedno ena varjanta.. ..obdrzat original airbox in filter, pa samo vec mrzlega zraka tja prpelat!!
je je poslus mojga :wink:

resitev je...... vgradni sportni filter. (pa se kapsi ti nc nemorjo)
melonca'r

blue tornado napisal/-a:
odvisn zakaj se ti gre pr sportnem filtru.. ..eni si ga vgradijo samo zaradi zvoka, eni hocejo nekja met od njega (pridobit na moci), eni pa oboje! ce hices oboje met, pol se mors pac bol potrudit!

najlazje je seveda kupit ze narejen izdelek, ampak osebno sem mnenja, da ce niki sam naredis in vidis, da stvar deluje, da je 10x bols ko pa de bi kupu ze narejen izdelek!

PS: aja, glede performans.. ..pri 1.2 motorju ne pricakovat nevemkaksnih pridobitve pri moci!
PinkZ

Odgovor Napisal/-a PinkZ »

dober sam ti se nimas zajebano kaj pa jaz ko mam pr cliot-u a1 sportni filter direktno tam kje je orginal filter.... sam dober jaz ga bom obgradil sam nevem s cim.... drugac pa se ne sekiram ker pride hauba malo prurejena...
melonca'r

PinkZ napisal/-a:dober sam ti se nimas zajebano kaj pa jaz ko mam pr cliot-u a1 sportni filter direktno tam kje je orginal filter.... sam dober jaz ga bom obgradil sam nevem s cim.... drugac pa se ne sekiram ker pride hauba malo prurejena...
noben te ne sili, da imas tam sportn filter, kot je originalen.. ..vse se da naredit, pa se zahtevno ni glih!
PinkZ

sam ce je tak okrogel ki se direktno gor pritrdi... jaz sem razmisljal da ga obgradim sam kaj naj uporabim kasen material mi svetujete.. da se ne segreje hitro pa je temp. obstojen...
Uporabniški avatar
croma_man

tk k je en na a.com naredu :D:D:D:D

cist tvoj stil pinky...piksno od fizola odpru pa okol filtra dal :D:D:D

jst iz principa nimam tistga dimnika na masini ker samo skodo dela, bomo pa naredl neki kar bo najbrz naprodaj za druge tud spomladi, bo pa dvojni konus zaprt v posodo in komplet speljan iz odbijaca do posode.
Slika
melonca'r

croma_man napisal/-a:jst iz principa nimam tistga dimnika na masini ker samo skodo dela, bomo pa naredl neki kar bo najbrz naprodaj za druge tud spomladi, bo pa dvojni konus zaprt v posodo in komplet speljan iz odbijaca do posode.
to je pomoje najboljsi nacin za CAI!

pri vplinjacu/TBju pa se zadeva resi na takle nacin:
Slika

filter se pa v skatlo zapre in se do njega dovod mrzlega zraka spelje, ali pa se ga spelje do odbijaca!
PinkZ

[quote="croma_man"]tk k je en na a.com naredu :D:D:D:D

cist tvoj stil pinky...piksno od fizola odpru pa okol filtra dal :D:D:D

ha ha ha.....ful si smesn homic.... :lol:
Uporabniški avatar
croma_man

mloncar : lih to varianto mam jst ze naprej speljano na papirju (pa zacetni del mal drugace narjen).
Slika
Odgovori