Imam problem z že omenjenim avtomobilom. In sicer problem je, da zelo težko dobim prestavo, če jo pa že dobim pa zelo težko dobim nazaj v "fole". To velja za vse prestave. Mogoče kdo tukaj ve kaj bi lahko bilo narobe?
uf za sklopko ti težko rečem, ker se nespoznam velik... cudno je, da je vceraj delalo cist vredu, danes zjutraj se je pa pojavil ta problem. Olje v menjalniku se baje ne menja?
sklopka prime na začetku, ampak, če je v prestavi ko avto vžgeš začne, avto malo ulečti... avto nič ne trese k speljem. Sklopka zelo zelo malo spodrsuje. Avto je letnik 2002 in ima 180000km.
jst mislm da se sklopka poslavlja .. zato tut se zatika pri menjalniku ..in bi bla za zamenjat ... nvm to je moja teorija po vsem tem kar si reku .. zdj naj še drugi povejo svoje ...
Dexx: - A si imel avto zunaj in je zmarzovalo??
- Lahko bi se tudi kaj pripetilo prenosnemu mehanizmu od ročice menjalnika do menjalnika samega? V takem primeru tudi težko "zadaneš" prestave (prej ali slej se lahko taka "komunikacija" med ročico in menjalnikom v celoti prekine). Lahko je kak sklep med vodili ročice dotrajan ali podobno. Lhko pa je tudi kaj z zajlo/žico na pedalu sklopke.
- Po mojih izkušnjah pa dotrajano sklopko prej opaziš že med vožnjo, ko se bo naprimer ob odločnem pospeševanju, motor odzval kot bi ga vrgel v prosti tek.
To se mi je trenutno odvilo skozi premislek...