lastniki lagun 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dunstar
Kraj: Brežice

lastniki lagun 2

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Vprašanje za vse lastnike lagun 2. Zanima me kako pogosto imate težave z končniki, volanskimi končniki, kuglami,...namreč js moram vse zamenjati v roku 9-10 mesecev. Samo ne vem kaj je za to krivo...ceste so res obupne samo js se luknjam izogibam kolikor se da. Imel sem že veliko avtov pa nikoli takšnega problema. Zanima me kakšnje izkušnje imate drugi.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
bobo.89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

dobra tema=))

nej povem najprej da na moji laguni še ni blo menjano nič podvoznih delov razen volanski končniki 3x ( vsako leto spomladi ), lani sem menjal še volanski drog in to je to. neki eni čudni glasovi prihajajo iz desne spredne gume...verjetno kšni ležaji ampak še nism uspeu tega menjat...mam pa 158.000km
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Zaenkrat še nič menjano. Prevozil pa dobrih 30000km. Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Jst bom menjal prvič pri 135k km. Je pa baje dobro, da uporabiš TWR, ker so edini dovolj obstojni. 21€/kom
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

TRW ali MOOG iz Eurotona.
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Ja, problem je uporabljen material.
Meni so prvi končniki odpovedal na 55k, drugi na iirc 120k, tretji so bili pa pri 215 še vedno "v piko" OK. Žal pa ne znam imenovat vgrajene firme. Prvič in drugič je bila reč zamenjana z original delom, tretjič pa po iziri nekega neodvisnega mehanika.

Z drugimi deli podvozja vseh 215k ni blo težav.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
žan
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a žan »

jaz sem ravno včeraj menjaval oba zunanja in notranja končnika, skratka vse kroglične zglobe za ovinkanje. avto pa ima 245.000km in še je blo vse orginal. kak dolgo pa bo držalo pa bomo vidli.
Mini Me
Clio billabong 1.5dci, RSR predelava 100hp
Laguna 1.9dci 120km
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Renojsko podvozje je res kratkotrajna zadeva! :twisted:

Trenutno se mi dogaja, da ko imam kolesa v skrajni fazi navita, mi kole kar nekako "bočno" preskakuje, ne znam druga opisat, to je nekak tak filing kot da bi mel gumo čist spuščeno in bi praktično samo na platišču poskušal zavijat, tko da zihr so spet neki zglobi al pa kak volanski luft, nimam pojma, ampak občutek je grozeeen! :roll:
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

nic se ne more primerjat s passati in audi a4/a6 do letnika 99 mislim :) Roke crkvale na servisni interval skor, pa mel si 4 na vsaki strani najcenejsa kopija je bla 20 najdrazja pa okrog 60€ se mi zdi :)
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
Zmaj

Jzt pa mislim (pač moje osebno prepričanje), da je Reno kralj menjavanja raznih takšnih kosov, ker Švaboti so precej robustnejši! :lol:
Uporabniški avatar
tdk

Odgovor Napisal/-a tdk »

moj predprejšnji avto je bil laguna II,1.9 dci,2003...model o katerem imajo nekateri toliko slabega povedati.
Jaz sem jo kupil ko je imela 15k km,prodal čez dobre leta z nekaj čez 100k km,z avtom nobenih težav ali večjih okvar;redni servis,zemenjali so mi edino naftno črpalko(ne tisto glavno);-se poznavalci verjetno bolj razumejo za kaj gre-cena je bila takrat nekje 40k SIT.
Drugače vse OK.

lp tdk
bobo.89

Odgovor Napisal/-a bobo.89 »

spet obujam temo...evo danes sem bil na tehničnem z mojo laguno II in prav da so končniki totalno hin... menjal sem jih lani al predlani...nevem, recmo 1,5 leta nazaj...pa me zanima kako je to mogoče da se končnik unič v tem času? prevozil sem cca 20-25.000km skratka nič!
mam gume 205/55R16, letne in zimske, kaj bi šele bilo če bi imel 225 gor, menjaval tedensko=S
povejte mi kaj je lahko uzrok za to pri normalni uporabi vozil? hitra vožnja čez ovinke - ne pretravam, sem normalen šofer! na pločnik zapeljem povprečno 1x na teden ( če sploh ), luknje po celovški cesti? al so zglobi tako slabe kvalitete? je napaka da kupujem neoriginalne? kupujem pa v taposu medvode, pa oni nimajo slabe robe...

lp
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Zanič material so ti zmontiral. To kar montirajo na uradnem servisu je kšiš.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
Zmaj

bobo.89 napisal/-a:spet obujam temo...evo danes sem bil na tehničnem z mojo laguno II in prav da so končniki totalno hin... menjal sem jih lani al predlani...nevem, recmo 1,5 leta nazaj...pa me zanima kako je to mogoče da se končnik unič v tem času? prevozil sem cca 20-25.000km skratka nič!
mam gume 205/55R16, letne in zimske, kaj bi šele bilo če bi imel 225 gor, menjaval tedensko=S
povejte mi kaj je lahko uzrok za to pri normalni uporabi vozil? hitra vožnja čez ovinke - ne pretravam, sem normalen šofer! na pločnik zapeljem povprečno 1x na teden ( če sploh ), luknje po celovški cesti? al so zglobi tako slabe kvalitete? je napaka da kupujem neoriginalne? kupujem pa v taposu medvode, pa oni nimajo slabe robe...

lp
Ne vem Bobo, ampak nasplošno so baje tele zadevce na Renojcih, potrošna roba, nad čemer nisem niti mal navdušen (na Japoncih nisem vedu kaj je končnik in kaj roka, kaj stabilizator, pa so bli v povprečju 10 let starejši kot je zdej Galuna)! :roll: :lol:
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

joža kaj če bi prodal laguno ker samo jamraš
Slika
Odgovori