mlačno gretje - Megane 96
mlačno gretje - Megane 96
Pozdravljeni majstri!
Imam en problem, kateri je zdaj v zimskem času ratal zelo nadležen. Gretje kabine mi namreč ne deluje dobro saj piha samo mlačno. Menjal sem že termostat, prepucal pečko z raztopino, ki se jo da kupit na črpalki, cel sistem prepucal z vodo, zamenjal hladilno tekočino in sistem odzračil. Bilo je malo bolje, vendar se mi zdaj zdi da spet slabše greje. Če primeš cevi za vodo, ki grejo v pečko in iz pečke je ena bolj vroča kot druga kar je pravilno, tako da pečka naj nebi bila zapacana.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi se dalo še naredit ali če ve kdo za kakšno raztopino. ki bi jo kar nalil v sistem in jo tam pustil, da bi to počasi spucalo?
LP!
Miro
Imam en problem, kateri je zdaj v zimskem času ratal zelo nadležen. Gretje kabine mi namreč ne deluje dobro saj piha samo mlačno. Menjal sem že termostat, prepucal pečko z raztopino, ki se jo da kupit na črpalki, cel sistem prepucal z vodo, zamenjal hladilno tekočino in sistem odzračil. Bilo je malo bolje, vendar se mi zdaj zdi da spet slabše greje. Če primeš cevi za vodo, ki grejo v pečko in iz pečke je ena bolj vroča kot druga kar je pravilno, tako da pečka naj nebi bila zapacana.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi se dalo še naredit ali če ve kdo za kakšno raztopino. ki bi jo kar nalil v sistem in jo tam pustil, da bi to počasi spucalo?
LP!
Miro
Dokler nisem kupu renaulta sploh nisem vedu kolkšn strošek je lahko avto!!! 
kaj pa če bi nalil čistilo v ekspanzijsko posodo in ga pustil noter en mesec da , bi to zihr prepucalo? Mislite da bi razžrlo vse dihtunge in gumijaste cevke ali ne?
Na čistilu piše da je prijazno do gume in kovine, tako da nebi smelo biti nič narobe če bi poleg antifriza krožilo nonstop še čistilo po sistemu.
Na čistilu piše da je prijazno do gume in kovine, tako da nebi smelo biti nič narobe če bi poleg antifriza krožilo nonstop še čistilo po sistemu.
Ne to ne delaj z kislino.Z kislino pereš samo grelec.Se pravi povežeš iz grelca eno linijo preko šlaufa na črpalko iz črpalke v kako vedro in iz vedre eno linijo spet na grelec,tako da potem krožiš to kislino samo preko grelca,ne pa čez konplet hladilni sistem avta.Črpalko pa kupiš tisto, ki ga lahko poganjaš z bor mašino.
a uporabljata žvepleno kislino, katera se uporablja za vino žvepljat al močnejšo?zizek napisal/-a:Probaj z žvepleno kislino.Z kolegom celi čas to prakticirava.Do zdaj samo na enem avtu nisva mogla spucat z kislino,ker je bil totalno zabasan ,da sploh ni bilo pretoka.Samo pazi na oči če boš to delal.
sem pa našel drugo rešitev! en vodovodar mi je dal poseben prašek, ki ga uporabljajo za čiščenje kilerjev! ta prašek reagira samo z anencemin, tako da bi ga lahko vsul direkt v ekspanzijsko posodo, sam nisem hotel preizkušat, ker imam tud že kiler bol slab, pa bi naredil več škode ko profita!zizek napisal/-a:Po možnosti močnejšo uporabi.Ampak pazi,samo grelec peri!
Mi je pa povedau postopek kako to oni delajo in sicer:
5l vode segreješ od 60-80 stopinj vsuješ eno pest praška in potem sem po tvoji metodi z črpalko in bormašino ene deset minut terau vodo v pečko. nekaj časa v eno smer nekaj pa v drugo! zdaj pa dela gretje ko šus!
Škoda ker ne vem kako se ta prašek imenuje, je kr uporabna zadevca
Hvala za pomoč!