Zimske gume

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

schik napisal/-a:Tudi za zimske gume velja poleti 1,6.
Res? NE ni res!
Me prav zanima kako boš/bi to obrazložil gospodu v modrem ali pa na tehničnem da imaš na avtu nameščene še vedno gume katerih profil je dosegel TWI indikatorje že 1leto nazaj ko je bilo na gumi 1mm več profila! Aja saj res TWI imajo itak samo boljše gume, zato ker pomaga pri oprijemu v blatu :roll:
ajeto75

Odgovor Napisal/-a ajeto75 »

S pnevmatiki ni za "šparat". Sem s 5ko "spikiral" en ovink, gor sem imel ene poceni pnevmatike. Tako da za 5ko ni vsaka guma dobra :P Sedaj mam Michelin in sem zelo zadovoljen...so pa gume več vredne od 5ke, sam tako je :wink:
kar se pa tiče zimskih...mamo na Cliotu Savo Eskimo s3, leto izdelave 2010 in gre avto po snegu kot tank. Kar se tiče nizkocenovnih gum so kakšne Kumho dobre...kakih Barum pa ne dam več gor :?
Bi pa še enkrat dodal, da na gumah ne šparat!
od 5ka do 5ka 5ka
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Aless8 napisal/-a:Res? NE ni res!
Me prav zanima kako boš/bi to obrazložil gospodu v modrem ali pa na tehničnem da imaš na avtu nameščene še vedno gume katerih profil je dosegel TWI indikatorje že 1leto nazaj ko je bilo na gumi 1mm več profila! Aja saj res TWI imajo itak samo boljše gume, zato ker pomaga pri oprijemu v blatu :roll:
6. člen

(1) Globina kanalov v dezenu (merjena v glavnih kanalih) mora biti po obsegu in širini na pnevmatikah vozil kategorij M1 in N1 ter njihovih priklopnih vozilih najmanj 1,6 mm, na motornih kolesih najmanj 1 mm in na drugih vozilih najmanj 2 mm.
Nikjer ni omenjeno da to ne velja za zimske pnevmatike. To je citat iz pravilnika o napravah in opremi v cestnem prometu.
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

Ja specifično mislim, da res ni nikjer omenjeno (pa še to si ne bi čisto upal trditi), ampak itak se z zimsko gumo naj ne bi vozilo poleti. poleg tega pa avto ne naredi tehničnega če je profil že dosegel TWI - sem videl na lastne oči lani spomladi (po 15.3.), ko sem delal tehničnega je gospod pred mano pripeljal avto z najmanjšim profilom 1.9, ostale so bile 2.0 in pa 2.2 in sicer na zimskih pnevmatikah in so ga zaradi tega izvrgli. Lahko je imel tip slab dan pa ga vrge zarad tega ne vem, samo vem da TWI ni zastonj gor in ga pri tehničnem pregledu pogledajo. Pa tudi zimska guma poleti nima nič gripa če ima pa še tako malo profila potem se pa ta nič zmanjša še za kakih 30%. Ne vem v končni fazi gre za našo varnost!
Policaj te pa itak lahko dr*a za vsako stvar, ki se mu zazdi da ni kul.. Z zimskimi gumami nikoli čez 3mm. So lahko na koncu težave. [/b]
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz ne pravim če je varno ali ne, zakonsko pa je not. Sam sem pa tudi mnenja da zimske gume (ki več niso za zimo) poleti so dobre samo še za kak oblak dima naredit :D
Odgovori