Zimske gume
-
ivan ekart
Moram vam napisat da včasih prav neumno izpadem lahko se smejete. Danes ko je lepo vreme sem si na hitro opral avto pogledam gume in ugotovim da gume nimajo 9 mm profila pa čeprav ne vozim dosti. Gume imajo vsega skupaj 5 mm profila. Gume sem kupil decembra 2007 nove. Se pravi v dobrih dveh sezonah so se izrable za kar nekaj mm.
Mi morda lahko kdo napiše koliko je minimalno dovoljeno po zakonu še vozit z tako gumo. Lep pozdrav
Mi morda lahko kdo napiše koliko je minimalno dovoljeno po zakonu še vozit z tako gumo. Lep pozdrav
V zimskem času mora guma imeti 3 mm po zakonu. V letnem času pa 1,6 tako da se komot voziš to zimo do konca. Na konc sezone si pa izmeri koliko je še (in če bo za naslednjo sezono) če ne jih zvoziš čez poletje.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- R19-racing
- Kraj: koper
Vsak se bo odlocil po svoje kaj dat na avto,js vem da eskimo s3 nikoli vec,ceprav tudi sedanje toyo t1r po mokrem so nula ker je avto pretrd in nastavljen za suho.Si pa bol previden pa je,ce ves da guma ne drzi po mokrem ne bos vozu ko budalo hitro,js po mokrem vozim se 10 - 15 km/h bol pocasi kot so omejitve.
-
ivan ekart
Najprej hvala za odgovor.
Ja ideja je zelo dobra in tako bom tudi naredil. Imam kangoja kateri bo star 9 let in sem pri menjavi ugotovil da so letne gume imam še prve Michelin Energy že dokaj zlizane tako da jih več ne bom menjaval. Saj tudi razmišljam da bom prodal kangoja in si kupil kaj drugega morda 4x4 ali pa ponovno kangoja z povišanim podvozjem - novega. Delam malo kilometrov zato moram napisat da imam kar nekaj interesentov za avto saj imam cca 80.000 km prevoženih in brez poškodbe in z vso opremo za tiste čase letnike 2002. Lp
Ja ideja je zelo dobra in tako bom tudi naredil. Imam kangoja kateri bo star 9 let in sem pri menjavi ugotovil da so letne gume imam še prve Michelin Energy že dokaj zlizane tako da jih več ne bom menjaval. Saj tudi razmišljam da bom prodal kangoja in si kupil kaj drugega morda 4x4 ali pa ponovno kangoja z povišanim podvozjem - novega. Delam malo kilometrov zato moram napisat da imam kar nekaj interesentov za avto saj imam cca 80.000 km prevoženih in brez poškodbe in z vso opremo za tiste čase letnike 2002. Lp
Zimska guma mora biti tudi poleti 3mm. 1.6 je merilo za letne.schik napisal/-a:V zimskem času mora guma imeti 3 mm po zakonu. V letnem času pa 1,6 tako da se komot voziš to zimo do konca. Na konc sezone si pa izmeri koliko je še (in če bo za naslednjo sezono) če ne jih zvoziš čez poletje.
Vožnja z zimskimi gumami poleti je nekaj najneumnejšega kar lahko narediš. Zmes gume je narejena tako da je mehka pod 5 stopnij celzija. Kar je nad to vrednostjo guma ratuje samo še mehkejša. Zimska guma se samo trga in radira, oprijema pa nima optimalnega - kdor ne vrjame naj pogleda lamele zimskih gum po eni letni sezoni. Samo še vprašanje časa je kdaj bodo upeljali zakon, ki bo določal obezne letne gume čez poletno sezono - in prav je tako!
Ivan: lestvica bi lahko bila recimo amzs test pnevmatik.
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Ravno v tem je poanta zimske gume, da je sestava iz mehkejše zmesi, torej tisti ki kupujejo nalite gume (za osebne), vprašanje kako zmes ti da majstr, malo na oko, samo da je?
Osebno mislim, ne preveč osebno to vzet, da so novejša vozila precej zoprna za zimo, predvsem zaradi velike mase, "valarjev" in zoprne elektronike, ki ne podajajo dovolj "feedbacka" vozniku, vsaj za moje pojme. Razni SUV so neuporabni ravno zaradi širine pnevmatik, en teden nazaj sem prišel z mojo petico dlje kot voznik v Land Cruserju, se je zgovarjal na široke pnevmatike.
Osebno mislim, ne preveč osebno to vzet, da so novejša vozila precej zoprna za zimo, predvsem zaradi velike mase, "valarjev" in zoprne elektronike, ki ne podajajo dovolj "feedbacka" vozniku, vsaj za moje pojme. Razni SUV so neuporabni ravno zaradi širine pnevmatik, en teden nazaj sem prišel z mojo petico dlje kot voznik v Land Cruserju, se je zgovarjal na široke pnevmatike.
Tudi za zimske gume velja poleti 1,6.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
BMW E39 530i LPG
BMW E39 530i LPG
- R19-racing
- Kraj: koper
ne na glavnih cestah gres 90 ,js to pravim za po mestu.Sj ce si bil kaj v kopru ves kak je asfalt tle :)S sava gumami sm vozil pa glavni po mokrem 40 kar je blo vec aquaplaning
http://www.mojvideo.com/uporabnik/cikwi ... 103/263103
sava eskimo s3 po 22.000km
sava eskimo s3 po 22.000km
-
ivan ekart
Pozdravljeni!
Moram vam napisat Da sem se danes pogovarjal z sosedom kateri ima na svojem avtomobilu montirane Savine Eskimo S3 in na sinovem cliotu enako montirane Eskimo S3 gume le v dimenziji se razlikujejo. In ko sem njegove gume izmeril z merilom sem ugotovil.
Sosed ima 4 leta stare Eskimo S3 gume izmeril sem 7 mm utora na sredini Made in Slovenija
njegov sin ima 3 leta stare Eskimo S3 gume in ima 8 mm utora na sredini Made in Poland
jaz pa imam 3 leta stare Eskimo S3 gume in imam še cca 5.3 mm utora na sredini Made in Slovenija
Vse gume sem meril z merilom za utore, kaj pa je še največja fimta da med vsemi nami jaz osebno prevozim najmanj km. na leto. Predvidevam da so prodajali Eskimo s3 gume z manjšim utorom in v akciji ( cena ). Lp
Moram vam napisat Da sem se danes pogovarjal z sosedom kateri ima na svojem avtomobilu montirane Savine Eskimo S3 in na sinovem cliotu enako montirane Eskimo S3 gume le v dimenziji se razlikujejo. In ko sem njegove gume izmeril z merilom sem ugotovil.
Sosed ima 4 leta stare Eskimo S3 gume izmeril sem 7 mm utora na sredini Made in Slovenija
njegov sin ima 3 leta stare Eskimo S3 gume in ima 8 mm utora na sredini Made in Poland
jaz pa imam 3 leta stare Eskimo S3 gume in imam še cca 5.3 mm utora na sredini Made in Slovenija
Vse gume sem meril z merilom za utore, kaj pa je še največja fimta da med vsemi nami jaz osebno prevozim najmanj km. na leto. Predvidevam da so prodajali Eskimo s3 gume z manjšim utorom in v akciji ( cena ). Lp
- Primož Five
- Kraj: Logatec
-
ivan ekart
Zdaj, ko smo že marsikatero povedali o zimskih gumah in o sposobnostih gum na snegu, ledu in mokrem cestišču, ogromno medsebojnih informacij izmenjali tudi o nalitih gumah ugotavljam. Vsak doprinese nekaj dobrega, svoje izkušnje, svoja doživetja in pustolovščine v zimskih dnevih.
Sam bom v prihodnje bolj izbirčen pri iskanju zimske gume in ne bom več kupoval gum v akciji če se prej ne bom prepričal, da so gume morda dobre in imajo kar nekaj več profila. Včasih kupimo mačka v žaklju.
Praktično bom moral prihodnje leto kupit nove zimske gume, zato kot je predhodnik napisal kaj se bolj splača kupit in koliko prihranimo če kupimo cenejšo gumo pa jo moramo tudi prej zamenjat. S spoštovanjem Ivan
Sam bom v prihodnje bolj izbirčen pri iskanju zimske gume in ne bom več kupoval gum v akciji če se prej ne bom prepričal, da so gume morda dobre in imajo kar nekaj več profila. Včasih kupimo mačka v žaklju.
Praktično bom moral prihodnje leto kupit nove zimske gume, zato kot je predhodnik napisal kaj se bolj splača kupit in koliko prihranimo če kupimo cenejšo gumo pa jo moramo tudi prej zamenjat. S spoštovanjem Ivan
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Za odkup prek dražb na lizinških hišah in sodiščih še nisi slišal?
edit: ups - letelo v napačno temo.
edit: ups - letelo v napačno temo.
Zadnjič spremenil djordjevic, dne 08 Dec 2010, 14:30, skupaj popravljeno 1 krat.