Akomulator - prazen

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
lazo23

Akomulator - prazen

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Lep pozdrav imam dva vprašanja torej pri Meganu letnik 2003 mi je verjetno šel akomulator. Zanimajo me sledeče stvari ....

1. Koliko amperski akomulator moram kupiti za Megane 1,9 DcI letnik 2003 (a je važna firma akomulatorja al so tud tisti iz špara dobri)

2. V eni temi sem od uporabnika WarpedOne zasledil da je nekomu svetoval da mora prvo pri nakupu novega akomulatorja upoštevat ZAGONSKI TOK Ok kva je pa to zdej ker pač prvič slišim za to, jest sem mislu da moram biti pozoren samo na dimenzije akomulatorja in njegovo moč Ah
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

koliko si pripravljen max. € dat za nov akumulator?

moje priporočilo, če se s tem avtom voziš na šiht, potem ne šparej pri ceni akumulatorja. Šparej pri neumnostih.
lazo23

Ja res je vozim se z njem na šiht, mi ga bo pa zrihtu kolega k dela pri enmu podjetju ki prodajajo avtodele in bo seveda občutno cenejši, tko da mislim da špar in podobni odpadejo :D

sam še vedno pa mi ni nobedn odgovoru na zgornja dva vprašanja :( če kdo ve kr nej napiše hvala....
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

Kaj pomeni oznaka 12V/250A/50Ah na akumulatorju?

12V: je električna napetost, sila, ki omogoča kroženje toka.
250A: je največja jakost toka, ki ga lahko oddaja akumulator, na primer pri zagonu motorja.
50Ah: je kapaciteta akumulatorja; lahko 1 h oddaja tok jakosti 50 A ali pa 10 h tok jakosti 5 A.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

60 amperskega rabiš za dizla. pa priporočam ti, da ne kupuješ stvari za avto v Šparu. imaš dost trgovin z avtodeli :wink:

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

jaz bi izmeril dimenzije kolk gre lahko največji akumulator v mesto kamor spada v tvojem avtu.

Potem bi pa pogledal ponudbo za take dimenzije in seveda cena/zmogljivost potem izbral po svojem okusu.

jaz bi kupil:
-zaprti tip (nerabiš vzdrževat)
-sodobnega (izpostavil bi tehnologijo satovja ) kateri imajo pri manjši zunanju dimenziji enako ali večjo kapaciteto.
-čim več garancije

PS: 5let nazaj sem kupil za en drug avto zaprti tip akumulatorja, ki je imel GEL. bil je predimenzioniran za tip motorja, prej sm prodal avto, kot bi pa akumulator šel k vragu. Akumulator sem imel 3 leta - 3zime je motor zaganju v prvo brez problema pri -20°C.

PPS: če gre v mesto/prostor za akumulator močnejši tip akumulatorja, kot je bil origina, ti svetujem, da se za takega odločiš. Naj ti ne bo žal tistih nekaj 10€ več... res.

topla odsvetujem, ker je oče kupil za mazdo in je razočaran. tudi po lastni neumnosti, ker ni izmeril dimenzij prostora za akumulator in ker tega trgovec ni naredil, manj zmoglivejšega je kupil in se zaveda da je denar stran vrgel, ker bo po treh letih spet menjal. Če ne že prej.
kupil pa je takega na elektrolit-vodo...sm mu rekel..smartass - ni razumel :wink:
lazo23

No super super zdej sem pa dobil par super informacij hvala vam...
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

lazo23 napisal/-a:No super super zdej sem pa dobil par super informacij hvala vam...
ni zakej :wink: zato smo tukaj, da si pomagamo :D
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

zakaj kupit dober akumulator, ker "zaradi spodaj naštetih stvari, ki spadajo v vsakdan" ti omogočajo nakup zanesljivih komponent.

kje jaz ne šparam:
-akumulator (zanesljivost zagona motorja)
-olje ( bolj prijazno do motorja ter njegova daljša življenska doba )
-ko upoštevam priporočila proizvajalca oz. določim še strožje režime (reimo avto prej odpeljem na redni servis, kot je to določil proizvajalec) "govorim za to, dokler je avto v garancijski dobi.
-ko se pogovarjaš z avtom :lol: , to pa počne večina reno fanatikov, sm nihče tega ne bo direkt prizna, jaz se še ne, ker ga še nimam - hehe

kje jaz šparam:
-pri gorivu (ko se vozim) ali "ko me nekdo drug pelje :roll: - se tako organiziramo"
-ko sprašujem za nasvete sigurno prišparaš 5%
-ko kupujem gume in med vožnjo (sem umirjen voznik)

Ko 1x tako privarčuješ neki denarja, si lahko privoščiš daljše relacije umirjene vožnje - boljše gume, če imaš pa v osnovi več financ, potem ti ej pa itak vseen, tišč avto, ampak, se boš itak vrnu na to, da je pa vseen bolje se obnašat temu primerno, da skrbiš in skos gledaš, da v avto daš to kar ga ohranja v kondiciji - nakup kvalitetnega akumulatorja recimo.

Pa sem zaokrožil vse skup. mogoče bi lahko še boljš napisal.
lazo23

Torej odloču sem se da kupim akomulator kapacitete 66-70Ah torej upam da je to uredu in če prov razumem ni nič narobe če je akumulator malenkost močnejši, da pač to nč ne škoduje avtu. Torej ali je ta amperaža uredu ali pač ne.....
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Ne, nič ni naroče, če ima akumulator večjo kapaciteto od originalnega, kvečjemu bolje.
Akumulator mora bit primerno velik "zunanje mere".

To je to.

PS: pa sporoči, kaj si kupil in za koliko € so te olajšali!
PPS: pozanimaj se pri sponzorjih za popust, če si član.
Uporabniški avatar
matheos

Odgovor Napisal/-a matheos »

spet če ima akumulator preveliko kapaciteto od originalnega, mora bit tud primeren alternator, ki zmore to filat....
drgač sm pa ravzno par dni nazaj kupu Fulmen akumulator 64Ah/630A...dons sm zjutraj sprobov če zdrži tale minus k je bil danes in ga je brez problemov...bomo vidl kako se bo obnesu...

poglej na akumulator.si

lp
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

matheos, ja se popolnoma strinjam.
Dej povej, kolk se pa to kej pozna?

Kaj pa tisti, ki imajo dodaten akumulatro + kondenzator za akustiko? kaj pa oni naredijo? zamenjajo alternator?
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

dci napisal/-a:matheos, ja se popolnoma strinjam.
Dej povej, kolk se pa to kej pozna?

Kaj pa tisti, ki imajo dodaten akumulatro + kondenzator za akustiko? kaj pa oni naredijo? zamenjajo alternator?
Ne, ne, ne, ne, ne :)

Če govorimo o normalni kapaciteti se nič ne pozna. Tudi če je recimo predpisano 45Ah in daš noter 70Ah se bodo lahko samo malo bolj obrabljale krtačke - da bi se obrabile do te mere da bi alt. crknil - hja no to je doba 15let+. Če daš do nekje 25% več je isto ok. Ker tu ne gre skupaj gor. S tem ko daš recimo 50% večji aku po kapaciteti bo s tem 50% obremenjen alternator. POznam primer Vivarota z 19imi akuji(akustika) in original serijskim alternatorjem. V dobi 5ih let je alternator delal bp.
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

no, potem ni straha. Jaz bi, če je možno dal namesto 45Ah - 55Ah ali celo 60Ah, če mi prostor dovoljuje. Jaz želim imet neko rezervo, je pa spet vprašanje, če je res potreba.., pozimi recimo da je sigurno.

Je pa spet to..da -15°C ali še manj, ni vsak dan, za tist teden dva v letu...jah....kaj čmo ane...Glih takrat ti bo pa aku zajamru in si tam, kjer nebi rad bil...spet v šopingu :?

original (prva vgradnja) akumulatorji so boljši, "naj bi" zdržali recimo 7let brez kakršnega problema.

Za drugi akumulator "ko ti original spusti dušo.." je pa rok trajanje pr mojih izkušnjah do 50% manj. Saj vidiš, koliko garancije ti dajo za akumulator, saj akumulator iz prve vgradnje v novem avtu nima več garancije...kdo bi pa potem še delal akumulatorje, če bi vsi zdržali po 7let?, to je tako narejeno, imajo preštudirano tehnologijo. za prvo vgradnjo so drugačne tehnologije izdelave kot za drugo vgradnjo akumulatorjev.

Moje mnenje je tako.
Odgovori