laguna 2, nekaj tolče
laguna 2, nekaj tolče
Imam laguna 2, 1,9 dci in imam zadnje puše zjebane in poleti ropota kot bi orehe drobil. Ko nastopi vlažno vreme je vse ok in nič ne ropoče. Danes pa sem opazil, ( vzunaj mokro in polno plundre)če se zapeljem čez veliko luknjo se sliši vzadaj top udarec. sedaj me zanima če je to povezano kaj z zadnjimi pušami ali je kaj drugega. ko se vozim je čisto ok, dokler ne zapeljm čez kakšno veliko luknjo.Hvala!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
-
renault112
Da si sposodim to temo,mogoče bo komu prišlo prav.
Sodelavcu na laguni je pred časom začelo tolčti zadaj in me je vprašal za nasvet,kaj bi lahko bilo.In ker smo lani zamenjali zadnje puše,ki jih omenjate,sem mislil da drugo ne more biti kot amortizer.Ker pa nisem mel časa je odpeljal mehaniku in on je tudi rekel da je amortizer.Naročijo in zmontirajo in glej ga zlomka spet je ružilo vendar malo drugače kot prej.Spet ga pelje nazaj na kar mu mehanik pravi, da je spet amortizer.In ker mu ni hotel verjet sem mu jaz tudi pogledal in jaz sem tudi rekel da je amortizer.Vendar sem mu videl na obrazu,da ne verjame.Saj niti jaz nisem bil 100% prepričan.No in pol odpelje avto spet k mehaniku vzamejo dol amortizera in reklamirajo,ter zmontira dugi amortizer.In kot zakleto spet ruži.Nato spet pripelje k meni in moja diagnoza"amortizer"ruži.Dal sem mu predlok naj reklamira spet,ali zdaj naj vzame kako drugo firmo amortizerja namesto bielsteina.Dobi druge amortizerje "monro"zmontirava(zdaj je že tudi on šraufal,se je že tolko naučil
)in olajšanje, avto čisto nič več ne ropota.Ta njegov nasmešek in olajšanje bi morali videt,no pa tudi moje.
Sodelavcu na laguni je pred časom začelo tolčti zadaj in me je vprašal za nasvet,kaj bi lahko bilo.In ker smo lani zamenjali zadnje puše,ki jih omenjate,sem mislil da drugo ne more biti kot amortizer.Ker pa nisem mel časa je odpeljal mehaniku in on je tudi rekel da je amortizer.Naročijo in zmontirajo in glej ga zlomka spet je ružilo vendar malo drugače kot prej.Spet ga pelje nazaj na kar mu mehanik pravi, da je spet amortizer.In ker mu ni hotel verjet sem mu jaz tudi pogledal in jaz sem tudi rekel da je amortizer.Vendar sem mu videl na obrazu,da ne verjame.Saj niti jaz nisem bil 100% prepričan.No in pol odpelje avto spet k mehaniku vzamejo dol amortizera in reklamirajo,ter zmontira dugi amortizer.In kot zakleto spet ruži.Nato spet pripelje k meni in moja diagnoza"amortizer"ruži.Dal sem mu predlok naj reklamira spet,ali zdaj naj vzame kako drugo firmo amortizerja namesto bielsteina.Dobi druge amortizerje "monro"zmontirava(zdaj je že tudi on šraufal,se je že tolko naučil
Meni je tudi tolko sedaj pa je ponehalo.
Vzrok: pesek in podobno v pušah.
Rešitev: temeljito pranje podvozja z wapom posebej zadnjega mostu.
Vzrok: pesek in podobno v pušah.
Rešitev: temeljito pranje podvozja z wapom posebej zadnjega mostu.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
postopek je za mehanike precej "bolec"
trajal naj bi prblizno 4 ure, brez norenja. Treba je odstranit zadn most, menda odklopit zadnje zavore in spresat nove puse. pol pa boh nedaj prtegnt dokonca, ko je avto se v zraku, ampak spustit na tla, avto na most in sele takrat zategnt do konca, ker baje dost kdo to ne nardi in potem po enem letu spet crknejo. tak nekak naj bi zgledlo.
LP
LP
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Jaz sem v eni uri zamenjal .umlinar napisal/-a:postopek je za mehanike precej "bolec"trajal naj bi prblizno 4 ure, brez norenja. Treba je odstranit zadn most, menda odklopit zadnje zavore in spresat nove puse. pol pa boh nedaj prtegnt dokonca, ko je avto se v zraku, ampak spustit na tla, avto na most in sele takrat zategnt do konca, ker baje dost kdo to ne nardi in potem po enem letu spet crknejo. tak nekak naj bi zgledlo.
LP