megan ozvočenje ?

Vse o ozvočenju avtomobilov
rider626

megan ozvočenje ?

Odgovor Napisal/-a rider626 »

Kupil sem megana l.01 in ima po pravici povedano serijsko ozvočenje v k....

Sedaj pa me zanima kako imate kaj vi lastniki takšnih in podobnih meganov urejeno kar se tiče ozvočenja ?

Nimam ravno namena kupovati tube/boxa in nevem kakšnega super ozvočenja, rad bi le soliden zvok in base. Moti me predvsem to, da so pri meganu spredaj močnejši/večji zvočniki (16cm) in zadaj manjši/šibkejši (13cm).

Aja pa naj omenim da več kot 50€ nebi vlagal v ozvočenje.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Tuki boš ziher kej zase našel in po ugodni ceni 8)

http://caraudioempire.com/

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
rider626

problem je ker nevem kaj naj iščem :roll: Rad bi nekako izboljšal zvok v avtu, ker sedaj so nekako basi spredaj, ker so večji/močnejši zvočniki, rad bi jih imel pa zadaj.
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

rider626 napisal/-a:problem je ker nevem kaj naj iščem :roll: Rad bi nekako izboljšal zvok v avtu, ker sedaj so nekako basi spredaj, ker so večji/močnejši zvočniki, rad bi jih imel pa zadaj.
potem ti priporočam mejčken wooferček za zadaj, kot ga imam jaz 8) 80W RMS. za zvočnike ti pa priporočam od hertz-a. super zvok :!:
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
rider626

majhen woferček? lahko daš kakšen link kako to izgleda? ali imam lahko to brez ojačevalca?
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

rider626 napisal/-a:majhen woferček? lahko daš kakšen link kako to izgleda? ali imam lahko to brez ojačevalca?
je vse v boxu. sem ti poslal na privat.
rider626

Hvala za predlog ampak bom raje kupil močnejše zvočnike za zadaj, mogoče bo to rešilo problem ? Ker 1x sem že imel tubo/box in mi ne ustreza.

kaj takšnega ?
http://www.zoom-market.si/si/avtoakusti ... gade-rx52/
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

za zadaj ti priporočam samo nizkotonce. jst imam v cliu 4 nizkotonce, visokotonce v armaturki pa woofer v prtljažniku. več ne rabim 8)
rider626

po pravici se ne spoznam toliko :oops:

sedaj glede da boxa/tube nočem obstajajo samo 2 opcije:

spredaj menjam zvočnike ali pa zadaj?
Kaj mi predlagate in katere zvočnike ?
obi
Kraj: medvoški štajerc

Odgovor Napisal/-a obi »

50 € je premal če češ vse zamenjat
torej za prednji sistem ti priporočam
http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=4241469

Za zadnje pa nekaj v podobnem smislu. Klikni me na msn-ju al pa preko pm pa sa bomo kaj več zmenli. Načeloma za 50 € mogoče izboljšaš samo prednji sistem. Nekega Basa pa iz 16 cm zvočnikov ne boš dobil.
Štrom for wife, UPS for life.
Aless8

Odgovor Napisal/-a Aless8 »

Stvar je taka - toliko denarja toliko muzike! To je preprost pregovor, ki pri akustiki velja kot pribit..
Če želiš prav globok žameten bas potem kar kliče stvar po ojačevalcu in solidnem wooferju.

Ti lahko povem ker imamo doma megana enak letnik in so notri kvalitetni JBLi 16ke in tweeterji s kretnicami takrat komplet spredaj je bil 30k sit zadaj pa 27k sit (13ke) pa ti povem realno da igra za en drek..

Sam imam malce več akustike za več denarja in lahko rečem da je to to.
Drugače pa cenovno ugodni in dovolj močni, ter da dobro obratujejo na radiu - brez ojačevlca - so blaupunkt GTc serija in sicer tole:
http://www.radiovili.si/si/gt_zvocniki/382/

Ta zadeva igra super za ta denar in je za moje pojme sigurno max kar lahko za tole dobiš. Imajo jih pa pri Viliju oz. saj nazadnje ko sem bil tam so jih imeli priklopljene in si jih lahko poslušal. Pa še to - radio ki bo poganjal zvočnike mora tudi dat nekaj od sebe - ni vse v zvočnikih!!
rider626

Radio imam OK, tako da bo treba malo nadgradnje pri zvočnikih. Bom še malo premislil glede boxa pa malo pobrskal po internetu če se najde kakšna pametna ponudba.

Hvala za odgovore in predloge :D
rider626

Radio imam OK, tako da bo treba malo nadgradnje pri zvočnikih. Bom še malo premislil glede boxa pa malo pobrskal po internetu če se najde kakšna pametna ponudba.

rider626

Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Kup si ovalce za zadej če ne misleš dat več kot 50 € za ta dnar ti bo to še najbolj odgovrjalo
Odgovori