Clio Williams l.94 No. 6035
Zgoraj sem dal primer dveh različnih feltn in gum, razlika v premeru feltn je 3", v premeru gum (zunanji premer) pa minimalna (0.3%). Širina gum je enaka in predpostavimo da je teža obeh kompletov enaka (kar se z lahkimi feltnami lahko doseže).
Kakšna je tukaj razlika?
Čist tko no, če se komu zdi neprimerno lahko tud zbriše. Zanima me pač v čem je razlika med dvema kolesoma enake širine, enakega premera, ampak različnega premera feltne in preseka gum.
Kakšna je tukaj razlika?
Čist tko no, če se komu zdi neprimerno lahko tud zbriše. Zanima me pač v čem je razlika med dvema kolesoma enake širine, enakega premera, ampak različnega premera feltne in preseka gum.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Jaz bi rekel: Problem nevzmetene mase
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Zakaj bi izbrisali, sej je izobraževalno in povezano s temo?
Pomoje se razlike pojavijo tudi zaradi razporeditve mase na določenem obodu. Se mi zdi da bo tle čist konkretno težko priti do dna, ker različne gume imajo različno strukturo in s tem težo. Recimo gume za McLarna F1 so bile ravno iz tega razloga narejene z malo mehkejšo bočnico, ker je to prihranilo nekaj teže (konkretno okoli 2kg na kolo).
Uglavnem v končni liniji je bistveno, da je masa na obodu čim manjša.
Razlike so verjetno tudi zaradi kotalnega upora (deformacija gume, ki pobira energijo)...
Pomoje se razlike pojavijo tudi zaradi razporeditve mase na določenem obodu. Se mi zdi da bo tle čist konkretno težko priti do dna, ker različne gume imajo različno strukturo in s tem težo. Recimo gume za McLarna F1 so bile ravno iz tega razloga narejene z malo mehkejšo bočnico, ker je to prihranilo nekaj teže (konkretno okoli 2kg na kolo).
Uglavnem v končni liniji je bistveno, da je masa na obodu čim manjša.
Razlike so verjetno tudi zaradi kotalnega upora (deformacija gume, ki pobira energijo)...
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

En problem: teža večjih feltnmiko 55 napisal/-a:Jaz bi rekel: Problem nevzmetene mase
drug problem: večje feltne majo vedno večino količino mase skoncentrirano bolj oddaljeno od središča, zaradi teže same obroča feltne, tukaj pa je potem problem pri vztajnostnem momentu:Ziiga napisal/-a:V vsakem primeru je cilj spraviti kolikor se da mase platišča bližje osi vrtenja.
robi1000 napisal/-a: J = m * r^2
...
Sicer pa mislim da smo to že enkrat obdelali. Enaki problemi so pri vztrajnikih, zato pa je treba malo razmišljat pri lajšanju le teh.
Jst ne vem sam mislim da bi pomoje bruhu...A je to rešitev problema?Waxxx napisal/-a:Usedte se na vrtiljak, se požente, pa nagnite nazaj... Potem se pa primte tistga "volana" na sredini, in se potegnite k središču... Tist kar se zgodi je rešitev tega problema tukaj.
Mal more pa tudi lepo zgledat.
Enigma motorsport
Enkrat vmes se je pred delavnico oglasil en ogromen kombi...

Notri pa ena znana faca in pa prečudovit paket direktno iz Francije!

Škatla v primerjavi z Cliom:

Notri je pa dolgo pričakovani nov bok za Williamsa

PS: Hvala še enkrat Drmo JR-u (JLD), ki je prijazno posodil kombi.

Notri pa ena znana faca in pa prečudovit paket direktno iz Francije!

Škatla v primerjavi z Cliom:

Notri je pa dolgo pričakovani nov bok za Williamsa

PS: Hvala še enkrat Drmo JR-u (JLD), ki je prijazno posodil kombi.

- Primož Five
- Kraj: Logatec
Ma ja, sm naroču gor na sončni upravi ekstra toplo vreme, pa se me nekak uslišal. Božični duh al kako...bam88 napisal/-a:matr u vasem koncu mate pa tolk toplo da ste kr u kratkih rokavih:D
Maš PM.Primož Five napisal/-a:Daj povej ceno če ni skrivnost