hehe no pol pa le draži anenightmare napisal/-a:Mal ga morm podražt. Robi že ve zakaj.Speedie napisal/-a:Lepo in počasi, se nikamor ne mudi. Glavno da je dobro narejenonightmare napisal/-a:Neb ti mal pospešu tele zadeve?
Clio Williams l.94 No. 6035

"There is no plan B, only another plan A."
Ritchey Watanabe
Group B rally driver...the ballsiest creature alive!
Group B rally spectator.....the craziest creature alive!
Evo, avto je tle že skor komplet razstavljen.
Potem ko je bilo vn pobran drobovje, sem zmontiral nazaj pesta (aksšenkle), da avto lahko stoji na kolesih

Mogoče en dan...

Izpuh je šel dol

Zavarjen na ene miljavžnt koncih, tako da ko bo kej "cajta" bo pršu nov sistem gor.

Treba je blo še motorko ven dat

Skoraj fertik...

Tarara! (že n-tič do zdej). Sm že doktoriral na ven dajanju tega motorja. Ker sem kable in ostalo že prej odklopil, sem rabil samo 15 minut in motor je bil zunaj. Pasulj.

Potem ko je bilo vn pobran drobovje, sem zmontiral nazaj pesta (aksšenkle), da avto lahko stoji na kolesih

Mogoče en dan...

Izpuh je šel dol

Zavarjen na ene miljavžnt koncih, tako da ko bo kej "cajta" bo pršu nov sistem gor.

Treba je blo še motorko ven dat

Skoraj fertik...

Tarara! (že n-tič do zdej). Sm že doktoriral na ven dajanju tega motorja. Ker sem kable in ostalo že prej odklopil, sem rabil samo 15 minut in motor je bil zunaj. Pasulj.

Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Sej men tut, ker se mi zdi da je folk z napačno uporabo feltne (bling bling velikost miljon col feltna na avtu, ki ma pol premalo konjev) čist razvrednotil. Tele so še nekak dokaj nedotaknjene kar se imidža tiče.

sam ne mislit da se boš ti zdej z 17kam lhka pelu ko norc, ker tole tud nikamor ne bo šlo, pa tud nimaš nevem kaj velik konjev, sem mel sam 17ke pa vem da to ni glih cola za trackday al pa tk malce divjatrobi1000 napisal/-a:Sej men tut, ker se mi zdi da je folk z napačno uporabo feltne (bling bling velikost miljon col feltna na avtu, ki ma pol premalo konjev) čist razvrednotil. Tele so še nekak dokaj nedotaknjene kar se imidža tiče.
1.) Feltne na sliki niso 17 col ampak so 18 col iz magnezijawily napisal/-a:sam ne mislit da se boš ti zdej z 17kam lhka pelu ko norc, ker tole tud nikamor ne bo šlo, pa tud nimaš nevem kaj velik konjev, sem mel sam 17ke pa vem da to ni glih cola za trackday al pa tk malce divjatrobi1000 napisal/-a:Sej men tut, ker se mi zdi da je folk z napačno uporabo feltne (bling bling velikost miljon col feltna na avtu, ki ma pol premalo konjev) čist razvrednotil. Tele so še nekak dokaj nedotaknjene kar se imidža tiče.
2.) Noben ni rekel da so namenjene za moj avto ("nekoč morda" se je nanašal na nek časovni okvir kjer bodo ene take feltne na enem Cliu, ki bo pojedu mal več špinače kot tale)
3. Feltne gredo na avto, ki bo imel okoli 800konj/tono oziroma konkretno okoli 550-600 konjev na gredi. Bo to dovolj za premikanje 18 col felten?
4.) Za ta avto je karkoli več od 16 col totalna tema z obstoječim setupom podvozja, res pa je da lepo zgleda
5.) Za trackday-e bodo 15 col feltne (bi ble še manjše če bi ble lahko, samo potem ne bodo šle bremze spodi)

Ok, če nism prešprical preveč fizike, na prenos moči iz pogonske gredi na cesto vpliva: premer celega kolesa (navor), širina gume (trenje), teža (vztrajnostni moment),... Če težo zanemarimo in rečemo da imamo enako širino gume, kaj pri hudiču ima veze sama velikost feltne?
Itak po homologaciji naj bi bil premer v okviru 4% od predpisanega premera? Torej kaj je (če se držimo zgoraj napisanega) razlika med recimo 195/65-15 in 195/45-18 (razlika v premeru je zanemarljiva)
Toeretično seveda
Zakaj občutiš razliko v pospeševanju avta ko menjaš večja/manjša kolesa gor? Zaradi razlike v teži in v večini primerov tudi razliko v širini, še kaj?
Robi sori za offtopic, samo v tej temi bom mogoče dobil celo kakšen konstruktiven odgovor
Itak po homologaciji naj bi bil premer v okviru 4% od predpisanega premera? Torej kaj je (če se držimo zgoraj napisanega) razlika med recimo 195/65-15 in 195/45-18 (razlika v premeru je zanemarljiva)
Toeretično seveda
Robi sori za offtopic, samo v tej temi bom mogoče dobil celo kakšen konstruktiven odgovor
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Če pogledamo enačbo za premo gibanje:
A = (s1 ∫ s2) F * ds
Enačba za delo pri vrtenju:
A = (ℓ1 ∫ ℓ2) M * dℓ
Bistvo je da pri večji razdalji ali kotnem zasuku in enaki količini dela potrebujemo več sile. Zaradi tega avto, ki obrne v prazno 13 col kolesa, ne obrne 18 colskih. Enostavno zmanjka sile ali navora (M), ki je produkt sile in ročice.
Imamo tudi vztrajnostni moment:
J = m * r^2 (produkt mase točkastega telesa in kvadrata njegove oddaljenosti od osi, ki je pri 18 col kolesu pri kvadrirani vrednosti, opazno večji faktor kot pri 15'').
Večje kolo se bolj upira spremembi kotne hitrosti.
Če zanemarimo težo (ki je v realnosti velik faktor) nam še vedno ostane dejstvo, da mora kolo za enak kotni zasuk ℓ prepotovati daljšo razdaljo po podlagi (zaradi večjega obsega kolesa). Če želimo v enakem času opraviti daljšo pot, moramo vložiti več dela. Zato z večjimi kolesi omejimo vrtenje v prazno.
A = (s1 ∫ s2) F * ds
Enačba za delo pri vrtenju:
A = (ℓ1 ∫ ℓ2) M * dℓ
Bistvo je da pri večji razdalji ali kotnem zasuku in enaki količini dela potrebujemo več sile. Zaradi tega avto, ki obrne v prazno 13 col kolesa, ne obrne 18 colskih. Enostavno zmanjka sile ali navora (M), ki je produkt sile in ročice.
Imamo tudi vztrajnostni moment:
J = m * r^2 (produkt mase točkastega telesa in kvadrata njegove oddaljenosti od osi, ki je pri 18 col kolesu pri kvadrirani vrednosti, opazno večji faktor kot pri 15'').
Večje kolo se bolj upira spremembi kotne hitrosti.
Če zanemarimo težo (ki je v realnosti velik faktor) nam še vedno ostane dejstvo, da mora kolo za enak kotni zasuk ℓ prepotovati daljšo razdaljo po podlagi (zaradi večjega obsega kolesa). Če želimo v enakem času opraviti daljšo pot, moramo vložiti več dela. Zato z večjimi kolesi omejimo vrtenje v prazno.

.jpg)